Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 17:29 - Новините от 1 март 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
0



  Дежурен редактор: Катя НОВИНИТЕ – 1 Март 2011 Вторник  
   
  Пловдивският университет има нов ректор, студентите не знаят даже името на стария.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 1 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Алексей Петров ще има достатъчно време да се концентрира в надпреварата за президент на страната. Преподавателят в „Икономическия факултет” на Пловдивския университет няма да попадне в новото ръководно тяло на висшето училище. Това съобщи днес новоизбраният ректор доц. Запрян Козлуджов.  
В/Р  
Тема: Кандидатстудентската кампания приоритетна за новия рекстор на ПУ
  Задача №1 за новият ректор на Пловдивския университет е избора на екипа , с който ще управлява. Той ще е ясне на 21 март. В него обаче няма да попадне преподавателя в икономическия факултет Алексей Петров, нарочен за глава на Октопода. Синхрон: доц. Запрян Козлуджов- ректор на ПУ Козлуджов няма да предприема революционни промени в университета. Синхрон: 2 Новият ректор обаче пусна лек залп срещу местната администрация на града с надеждата, че тя няма да пречи на университета. Синхрон: 3 Приоритет на Запрян Козлуджов е чукащата на вратата кандидат-студентска кампания. Пловдивският университет е дал заявка за 3630 бройки за държавно субсидиране през тази година.  
БЛАНК  
  В същото време анкета сред студенти на Пловдивския университет показва, че младите хора изобщо не ги интересува кой ще ръководи висшето училище. За успокоение на новия ректор доц. Запрян Козлуджов, студентите не знаят името дори на неговия предшественик Иван Куцаров, който осем години води пловдивската Алма Матер.  
В/Р  
Тема: Студентите не знаят кой е ректор
  АНКЕТА -ГОТОВА                 
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Пловдивчанка бе измамена при разваляне на черна магия. Непозната жена на видима възраст между 40-45 години посетила дома на 72-годишна пенсионерка на ул."Лазо войвода" и обяснила, че възрастната жена има магия, която тя може да развали. Взела 3000 лева от домакинята, сложила ги във възглавница и започнала да им бае. След това си тръгнала. Тогава пенсионерката установила, че във възглавницата вместо пари има хартийки.  
КАШ Катастрофа
  Полицията издирва велосипедистка блъснала пешеходка до кино "Тракия" в Пловдив. Вчера на ул."Димитър Талев" 71-годишна пловдивчанка е била ударена от колело, управлявано от 16-17-годишно момиче. При удара пешеходката е паднала на земята и е счупила тазобедрена става. Пострадалата жена е настанена в болница.  
КАШ ИСКАМ ДУМАТА
 
БЛАНК  
  Навъртелият много години трудов стаж в масовия градски транспорт на Пловдив тролейбусен шофьор Васил Славов е уволнен от фирма „Градски транспорт” „заради несправяне с работата”. И КНСБ, и КТ „Подкрепа” го подкрепиха, въпросът ще се решава в съда. Истинската причина за отстраняването му - създаването на синдикат във фирмата и конкретни предложения за подобряване на дейността. Васил Славов беше гост в предаването ни „Обществена приемна” и темата за транспорта в града предизвика полемика – особено за цената на билетите. Вижте сами.  
В/Р  
Тема: Билетчето за градския транспорт по 50 ст.?
  Синхрон - готов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Неясна е съдбата на северния тротоар на бул. „България” до служебния вход на Панаира. Преди тази част се е използвала за паркинг на повече от 250 семейства, живеещи в района. В настоящия проект също били заложени места за паркиране, но след направена промяна се оказва, че изграждането им отпада. Това се превръща в проблем не само за живеещите в района, но и за търговците, които са пред фалит заради хаоса в инфраструктурата на булеварда.


В/Р  
Тема: Съдбата на северния тротоар на бул.”България” е неясна
  Мария Парушева е търговец в един от магазините, които се намират на северния тротоар на бул.”България”. От началото на реконструкцита до сега достъпът за клиенти е затворен. Продажбите рязко са спаднали, а магазинът е пред фалит. Синхрон – Мария Парушева Собственици и продавачи многократно са изпращали писма до Общината, но за сега отговор няма. Синхрон – Ина Филипова – кмет на р.”Северен” Първоначално заложените пари се оказали непосилни за общината и тя се опитала да икономиса средства като преработи проекта, жертва на което се оказали въпросните паркоместа. За сега бъдещето на проблемния участък е неясно. Говори се, че паркоместата ще бъдат заменени със зелена площ. Въпреки това Ина Филипова се опасява, че участъкът просто ще бъде оставен така.  
БЛАНК  
  Скандалът с размера на таксите за общинските гаражи изправи на нокти кмета Славчо Атанасов, кмета на район „Северен” д-р Ина Филипова и независимия общински съветник и лидер на партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева. След публичната акция на Дани Каназирева, че таксите за гаражите не са формирани законно, Ина Филипова контрира това твърдение и защити позицията си с мнението на юрист.  
В/Р  
Тема: Цената за гаражите не може да бъде намалена
  Според юриста Тодор Ганчев таксите за гаражите не трябва да се сравняват с административните и техническите услуги, защото това са такси за използване на общински терени. Синхрон – Тодор Ганчев – юрист Тодор Ганчев твърди още, че размерът на таксата трябва да се определи от Общинския съвет спрямо зоната и квадратурата на съоражението. Синхрон – 2 Ина Филипова – кмет на р.”Северен” Според Ина Филипова таксата цели разширяване и подобряване на предлаганата услуга и тези пари влизат в общата сума за предлаганите услуги в общината. Синхрон – 3 Ина Филипова Кметът на „Северен” добави, че отменянето на даден вид такса не може да бъде със задна дата. В случаите, когато има такъв акт той влиза в сила едва когато минат всичките обжалвания на решението и след всичките процедури по съдебен път.  
БЛАНК  
  В навечерието на националния празник 3 март ВМРО-НИЕ откри клуб в район „Южен”.  
В/Р  
Тема: ВМРО-НИЕ с партиен офис в район „Южен”
  Новият офис на воеводите е на ул. „Петрова нива” 52 Отец Георги от църквата „Света Троица” отслужи водосвет, а председателят на районната организация на ВМРО-НИЕ гръмна бутилка шампанско. Синхрон 3 и 4 – Пламен Начев, председател на ВМРО-НИЕ в „Южен” Членовете на ВМРО-НИЕ в Пловдив вече надхвърляли 1000 души, а в младата районна организация са се записали над 30-ина, сред които и представители на бизнеса от квартала. Синхрон 1 и 2 – Латинка Петрова, бизнесмен Тържеството не пропусна и Александър Долев, който освен, че в момента изпълнява длъжността кмет на Пловдив, е първият районен кмет от ВМРО, избран мажоритарно през 1995 г. Синхрон 5 – Александър Долев, и.д. кмет на Пловдив   
БЛАНК  
  Политическа партия ГЕРБ в район „Централен” зарадва  пловдивчани с Първомартенска изненада. Лично народният представител инж. Зоя Георгиева и членове на структурата на ГЕРБ подариха на гражданитемартенички.  
В/Р  
Тема: ГЕРБ зарадваха пловдивчани с мартенички
  Раздаването на мартенички на Главаната е една традиция, която ПП ГЕРБ спазва всяка година. Народният представител инж. Зоя Георгиева отправи 1-во мартенски пожелания на пловдивчани. Синхрон – 1 инж. Зоя Георгиева – депутат от ГЕРБ По-голямата част от пловдивчани с радост приеха червено-белите символи на пролетта и обещаха, че ще подкрепят ГЕРБ на предстоящите избори.  
БЛАНК  
  Ревизори от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив предотвратиха източване на фиктивно майчинство от страна на местна фирма, занимаваща се с реклама и маркетингово проучване. Ревизирайки я, данъчните установяват, че работодателят е назначил със задна дата 23 служителки, на които предстои излизане в майчинство. На други три бременни договорите също не са признати за действителни, тъй като няма доказателства нито за положен труд, нито за изплатени заплати. Реално служителките не са работили. Осигуряването им също е било фиктивно. 
Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета. В случая 26-те жени са се водели като технически сътрудници или секретарки на максималния осигурителен доход от 2 000 лева, което би им дало право на висок размер обезщетение.
Поради съмнения за подобен опит злоупотреби с осигуряване на майки, НАП Пловдив ревизира още две фирми.   
 
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Източен” Петър Петров. От 19,15 е „Звездни мигове” В студиотоще бъдат треньорът на Локото Неделчо Матушев и футоблистът Христо Златински.. От 20.50  Маг Мариела ще отговаря на вашия въпроси. Така завърши новинарската ни емисия. Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ. Очакваме и ви и там. От мен Ирена Лазарова и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568346
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930