Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 13:08 - Новините - 28 май 2010, ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 28 май 2010 Петък  
   
  Разбиха златарско ателие в Пловдив , но на рокерите …не им пука-те си имат фест  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 28 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Магазина за златни и сребърни бижута "Карат", който се намира на бул."Руски" до колелото беше обран тази нощ. Съседи са чули слаб гръм към 2.30 и 3 тази нощ, но не са видели нищо. Малко преди 9 и 30 часа собственикът на мазагина Иван Даскалов, който всяка сутрин собственоръчно отключва магазина установява кражбата.  
В/Р  
Тема: В хора на разследването ще се установи и на каква сума възлиза обира.
  Минути след обаждането в полицията 2-ма униформени отцепват района. На място пристига и екип от следователи и охратителите от частната фирма "Алфа сот".   Установи се, че всички  кабели са прерязани-телефон и кабелна. Прерязан е и кабела на камерата над вратата. Веднага бяха свалени отпечатъци и разпитан мъжът, който пази магазина през деня Синхрон- Пристигнали първи на мястото на инцидента твърдят, че престъпниците са професионалисти,тай като външните стъкла не са били счупени, а вратата е отворена без големи поражения. Синхрон-жена Вероятността крадците да не са отнесли плячката със себе си беше проверена от следователите. С металотърсачи те претърсиха градинките пред магазина, но не намериха нищо Синхрон-за касата Хората припомнят, че това е третият обир в района за пополин година. Първо беше разбита стена на мазазин за велосипеди и бяха откраднати колела от дупката пред стената. Преди около 2 месеца крупният бизнесмен Льочков беше завързан в дома си и се раздели с крупна сума.  
БЛАНК  
      В Пето РУП се е жалвал 59-годишен гръцки гражданин, че по обяд от лекия му автомобил „Мерцедес” чрез отключване е била извършена кражба на фотоапарат, кредитни карти, 7 флаш памети и кожена чантичка с 4000 евро. „Мерцедес”-ът е бил паркиран пред магазин в ж.р.”Тракия”.

БЛАНК  
  Поредната пенсионерка бе измамен в Пловдив по схемата ”роднина при катастрофа убил човек”. 65-годишна жена, че около 12.30 часа по телефона й се обадил непознат, който казал, че дъщеря й при пътен инцидент е предизвикала смъртта на 42-годишен мъж. Пловдивчанката предала на непознато лице около 100 грама златни накити на стойност 3500 лева, за да бъде освободена дъщеря й от ареста.  
БЛАНК  
  Пациентът с 24% изгаряния по тялото от вчерашната експлозия в Данъчното ще бъде опериран в понеделник, съобщиха от Клиниката по термични изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги". Най-сериозно пострадалият мъж все още е в термичен шок, причинен от вдишването на пушек и високата степен на изгаряния.  
В/Р  
Тема: Оперират един от пострадалите при взрива вчера, данъчното работи
  Припомняме, че в болницата бяха приети по спешност трима работници с наранявания при инцидента в котелното помещение на данъчното на ул Радецки. Той е под постоянно наблюдение в сектора за реанимация и ще остане там до операцията в понеделник, казаха дежурните лекари. Вторият от работниците е с обгаряния по лицето и двете предмишници.Третият пострадал, който получи само леки повърхностни обгаряния на ръцете, е вън от опасност и вече е изписан. Междувременни служителите в Данъчното подразделение започнаха работа около 10.30 часа. 2 часа бяха необходими на Гражданска защита и РИОКОЗ да решат, че сградата вече е обезопасена. Проверката на въздуха не показа наличие на вредни частици от взрива.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, целият екип от общински експерти работили по проекта за заема от Европейската банка за възстановяване и развитие, заедно с председателя на Общински съвет- Пловдив Илко Илиев ще се срещнат днес от 19 часа с финансовия министър Дянков. „След като въпросът за спрения от Дянков заем беше поставен и в парламента от пловдивски депутати, най-накрая беше редно този министър да чуе и да се запознае със становището и на Община Пловдив, нещо, което до момента той не искаше да направи. Затова с кмета Славчо Атанасов лично ще присъстваме на тази среща и ще попитаме Дянков защо поставя Пловдив и пловдивчани в такава крайно неизгодна позиция.” – каза Илко Илиев.  
БЛАНК  
  Специализираното бюро, което издава карти за преференциално пътуване в обществения транспорт на ученици и студенти, ще работи извънредно през двата почивни дни, на 29 и 30 май, в събота и неделя. Работното време на бюрото ще е редовното, от 8.00 до 17.00 часа, без прекъсване. До това решение се стигна поради факта, че голямата част от учащите и до този момент не са си извадили карти за пътуване през следващия месец, а 31 май за тях също е почивен ден.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди за УЧАСТИЕ В ПРЕСТЪПНА ГРУПА С ЦЕЛ разпространение на наркотици Георги Йосифов, Светослав Костадинов, Асен Асенов, Севда Михайлова, Филип Йосифов, Васил Асенов, Сафие Ашим и Николай Тачев. За намереният килограм и половина хероин подсъдимите получиха между 2 е 12 години затвор.  
БЛАНК  
  Пловдивският административен съд осъди собственика на транспортната фирма Хеброс бус Веселин Дошков. Той трябва да плати 3000 лева на община Кричим. Магистратите отхвърлиха искането на фирмата срещу общината за над 73 500 лева. Парите се искаха като неустойка за пропуснати ползи, тъй като община Кричим е сключила договор с друга фирма за превози, след като Хеброс е спечелил конкурса в общината.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Социалният учебно-професионален център „Свети Георги” в Пловдив е готов да предоставя нови търсени услуги – преходно и защитено жилище и център за социална интеграция. Възпитателите чакат само подпис от Агенцията за социлно подпомагане, който все не идва. През това време помещенията стоят напълно обзаведени.    
В/Р  
Тема: СУПЦ „Св. Георги” обучава лица в неравностойно положение
  СУПЦ „Свети Георги” предоставя професионално обучение на деца в риск - без родители, жертви на насилие, с умствени или физически проблеми, както и на лица с намалена трудоспособност. Три години те се обучават за шивачи, строители, обущари, цветари, готвачи, санитари и техници на домакински уреди. На курсистите се осигуряват безплатна храна, медицинско обслужване, пансион, в отделни случаи и стипендия. И още нещо - много по-ценно. Синхрон 1 – Мариана Ангелова – зам.- директор Всички ремонти в сградата са дело на курсистите, от специалност цветарство поддържат градината. За кетъринга по празниците се грижат готвачите. Родителите, които получават помощ като социални асистенти на децата си, трябва да знаят, че няма да я загубят, ако ги дадат в социалното заведение. Те трябва обаче да са навършили 16 години. Синхрон 2 – Мариана Ангелова – зам.- директор СУПЦ „Свети Георги” редовно осигурява на курсистите си практика във фирми. Въпреки кризата, най-добрите получават предложения за работа. Особено шивачите и строителите.  
БЛАНК  
  Стрелба с лък, турнири по средновековна фехтовка и занаяти от времето между 8 и 14 век могат да бъдат видяни в рамките на Панаира на занаятите,който се откри днес следобед в Пловдив. Как са живели хората от Средновековието – разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: СУПЦ „Св. Георги” обучава лица в неравностойно положение
  Атмосфера – бой Животът в Средновековието е бил много по-различен от този, който живеем сега. Крадците например са били наказвани по коренно различен начин от съвременния. Синхрон – Камен Футеков /аз крада кокошки…./ Синхрон – Димитър Руски /ще му отрежем ръцете/ Синхрон – пак Камен Участниците в Средновековния панаир са на мнение, че в днешно време има какво да копираме от времето на дедите ни. Синхрон – Димитър Руски В носии от 14 век съвременните българи смятат, че животът едно време е бил по-труден, но по-спокоен. Синхрон Лилияна Груева На върха на Небет тепе в Пловдив са разположени шатри, които наподобяват тези от преди 10 века. До неделя около тях ще бъдат организирани стрелба с лъкове, турнири по средновековна фехтовка и занаяти от времето между 8 и 14 век.  
БЛАНК  
  Над 1 тон бира ще бъде изпита по време на Парк рок фест, който днес бе открит на помощното игрище на стадион Пловдив. Във фестивала ще участват 20 български рок групи. Феновте на рок енд рола ще спят под открито небе, тъй като до сцената има разпънати палатки. Организаторите очакват над 3 хиляди души да посетят музикалната проява.  
В/Р  
Тема: Рок маниаци куфеят край Гребната
  В продължение на 48 часа  без прекъсване Пловдив ще бъде столица на рока. Стадион Пловдив ще посрещне феновете с плетеницата от стилове на рок бандата Йерихон. Те ще бъдат последвани от Nema labavo, Модерн Фолкинг -с нашумялата им авторска „Песен за Азис”, Обратен Ефект, Ренегат, Кръпка блус бенд, както и други банди. Като улминация тази вечер са определени  музикантите от АХАТ. Синхрон-Велимира Музикалните паузи  ще бъдат уплатнени със специални състезания, игри и караоке парти. И като на всеки такъв фестивал, освен силна музика ще има и още нещо. Синхрон-Велимира
Наред до масите с бира и кебапчета, има и подвижно татус студио. Там желаещите ще могат да си направят и любима рисунка, както и да си сложат  пиърсинг.
 
БЛАНК  
  Един поглед към утрешната програма От 10.15 е „Часът на Божана”. От 13.00 предаването „Ася в страната на талантите” е посветено на предстоящият празник -1 юни  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19.20 е предаването Една Пловдивска седмица. Кметът Славчо Атанасов и общинският съветник от ГЕРБ Сузана Николова ще кръстосат шпаги по повод спрения от министър Дянков 30 милионен заем. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   май,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568258
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930