Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 12:03 - Новините - 7 май 2010, ПЕТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 12:29


  НОВИНИТЕ – 7 май 2010  Петък  
   
  Гърците протестират, българите почиват!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 7 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
    За пореден ден хиляди гърци протестират по улиците на южната ни съседка, за да защитят социалните си права. Докато гръцкия народ протестира, българския почива. Какво може да накара пловдивчанина да излезе на протест – вижте.  
В/Р  
Тема: анкета, протести, Гърция
Готова
БЛАНК  
  Ако Министерски съвет разпореди да се правят съкращения на областна администрация, то ние ще трябва да се съобразим с това и да изпълним решението. Това заяви областният управител Иван Тотев по повод решението на премиера Бойко Борисов да се съкрати бройката на държавната администрация като антикризисна мярка. На този етап Тотев не може да уточни дали предвижданите мерки ще засегнат конкретно неговата структура.
В/Р  
Тема: Ще има ли съкращения в администрацията?
  Според областният управител съкращенията в държавната администрация и конкретно в областните служби на отделните министерства и агенции ще засегне тези звена, които имат дублиращи функции.   Синхрон-Иван Тотев-областен управител на Пловдивска област Иван Тотев е категоричен, че евентуални съкращения няма да затруднят работата на администрацията, а само служителите ще бъдат максимално натоварени с допълнителни задачи.   
БЛАНК  
  Десетилетия наред на днешния 7 – ми май телевизионерите са празнували своя професионален празник. Днес той е малко позабравен, но доайените в занаята не пропускат да ни го напомнят.  
В/Р  
Тема: ТВ- динозавър за миналото и бъдещето
  Петко Шойлеков е един от динозаврите в пловдивската телевизия, която стартира преди 40 години със своята регионална програма. По онова време телевизионерите не са били богопомазани, както си мислим днес. Често са имали и проблеми. Синхрон: Петко Шойлеков- тв- продуцент Днес доайенът в телевизионното майсторство в града има доста критики към младите колеги …. За това им дава ценен съвет. Синхрон: 2  За първи път пловдивчани гледат черно- белия екран преди 40 години  
БЛАНК  
  40 години по късно, каква телевизия искат да гледат пловдивчани и смятат ли нашата обществена телевизия Тракия за пряк посредник между властта и гражданите. Разберете от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: ТВ- анкета
  ГОТОВА
БЛАНК  
  Още по темата гледайте по-късно в програмата ни в предаването “Една пловдивска седмица”!  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  23-годишен асеновградчанин бе заловен като заподозрян в блудство. В полицията е бил получен сигнал, че в къща в село Болярци младежът е изнасилил 32-годишна жена. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  9 катастрофи станаха на територията на Пловдив само за няколко часа. Най-тежката е от снощи. Около 23 часа сирени на линейки огласиха район Тракия. След  сблъсък между две леки коли, четирима души са пострадали. В най-тежко състояние е 40-годишен мъж, който е в кома. Друг мъж на 34 години е със спукан череп и разкъсно-контузни рани от цялото тяло.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  От една година зоологическата градина на Пловдив е в ремонт. Сега единственото място, на което могат да се видят различни видове животни е зоокъта, който се намира в двора пловдивския хипермаркет РИЛА, собственост на пловдивчанина Иван Вичков. В него мирно съжителстват маймуни, зайци, сърни и още десетки видове животни.  
В/Р  
Тема: Маймуни тормозят кучета в частна зоологическа градина
  Голяма част от двора е превърнат в същинска зоологическа градина. Има всякакви животни - и диви и питомни. Тук мирно съжителстват зайци, сърнички, агънца, козлета, пауни, бухали, соколи, фазани и над 20 вида гълъби и папагали. Собственикът на това красиво местенце е в чужбина и сега за обитателите се грижи Людмил Василев. Всяка седмица ветеринар преглежда, ваксинира и обезпаразитява животните от зоологическата градина.  Синхрон 1 Людмил Василев Дисциплината в зоокъта развалят само трите палави маймуни – Минчо, Минка и Димитринка. За бодрия им вид всяка сутрин помагат няколко капки кафе без захар. Синхрон 2 Достъпът до зоологическата градина е напълно безплатен. По тази причина около загражденията винаги е пълно с деца. Синхрон – Вили – 3 г. /какво ядат…/ Голяма част от животните са по двойки и вече или очакват или имат потомство. Стендъп – малка лисичка Скоро на бял свят се очаква да се появят още малки сърнета. По тази причина от следващия месец зоологическата градина ще бъде разширена.  
БЛАНК  
  И накрай една радостна новина. Днес нашата колежка Мария Гарванова сключи брак. Нейният избраник се казва Стефан. Екипът на Пловдивската телевизия пожелава на младото семейство дълъг живот и много щастие.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия петък. След Прогнозата за времето продължаваме с ГОЛЯМАТА ИГРАЧКА. От 19,15 е Една пловдивска седмица, посветена на днешния ден на радиото и телевизията.   От 20,50 е Дух и тяло с Боряна Тотева, а от 21,20 е предаването Зад кулисите, в което гостува областният управител Иван Тотев. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568470
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930