Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 12:05 - Новините - 8 май 2010, СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 12:27


НОВИНИТЕ – 8 май 2010  Събота  
   
  Пловдивчанка се жалва от И Ви Ен. Подробностите след малко.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 8 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пазарът на имоти се раздвижи, отчитат брокери от цялата страна. Въпреки ниските цени на апартаментите в момента, пазаренето е неизменен етап преди сключването на всяка сделка. Изгодно ли е да купуваме жилище сега – отговор търсим в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: ПАЗАРЪТ НА ИМОТИ СЕ РАЗДВИЖИ
  Според брокера на недвижими имоти Валентин Динков, купувачът все още има основната дума, преди сключване на сделка. Към настоящия момент предлагането на жилища е по-голямо от търсенето. За разликата от миналата година обаче когато продажбите са били почти нулеви, сега брокери отчитат ръст на сделките с недвижеми имоти. СНХ1: ВАЛЕНТИН ДИНКОВ – брокер на недвижеми имоти /повече цените няма да падат…/ В момента квадратът на старите панелни жилища върви между 450 и 500 евро, а новото строителство струва между 600 и 800 евро за квадрат. Къщите по селата се продават за около 30 хиляди евро. Наблюденията на брокерите са, че въпреки ниските цени на имотите в момента, хората се пазарят преди покупката на жилище. Синхрон 2 – пазарлък Интересен факт е, че напоследък млади семейства търсят къщи на село, за да се изнесат от големия град. Синхрон 3 – другият вариант е… Брокерите съветват, ако сте решили да продавате имота си, да не му правите ремонт, защото подобренията не влияят на продажната цена.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Нови пътни участъци бяха затворени днес заради ремонти. От тази сутрин започна вторият етап от реконструкцията на магистрален водопровод по бул. Шести септември. Заради натоварения трафик, реконструкцията ще се прави на няколко етапа.  
В/Р  
Тема: Започна нов етап от ремонта на “6-ти септември”
  От днес за движение беше затворено северното платно на бул. "Шести септември" от кръстовището с бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" до кръстовището на площад "Шахбазян". Трафика на автомобили от двете посоки ще бъде пренасочен в южното платно. За следващите етапи от ремонта ще има допълнителни разяснения за сроковете и организацията за движение.
Срокът за приключване на ремонтните дейности на този  етап е от днес до 28-ми май.
Освен магистралните водопроводи,  ще бъдат подменени и водопроводните отклонения, съобщи от “ВиК”. Тези ремонтни дейности ще затруднят изключително много натоварения трафик в града, за което пловдивския “ВиК” оператор моли гражданите да проявят търпение и разбиране. От водното дружество твърдят, че целта е да се спрат авариите и да се подобри пътна инфраструктура в града, като се избегнат разкопавания занапред.  
БЛАНК  
  Противоречиви настроения среща идеята вместо фалшив болничен, да ползваме допълнителни три дни от отпуската за лични нужди. Според правителството – това ще спре практиката работници да взимат фалшив болничен. Какво обаче мислят трудещите се – вижте в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Фалшиви болнични или 3 дни отпуск за лични нужди?
  Гинка Байракова работи като системен администратор. Споделя, че често нейни колеги, за да си свършат лична работа, взимат от джипито си фалшив болничен лист. Синхрон – Гинка Байракова – системен администратор Христо Шойлеков е куриер и твърди, че идеята на кабинета да даде допълнителни три дни отпуска, които да ползваме за лични нужди е доста добра. Синхрон – Христо Шойлеков – куриер /така няма да се правим на палячовци…на всеки се налага…/ Майките на малки деца са на мнение, че тези три дни за лични нужди няма да им са достатъчни и че пак някои хора ще прибегнат до фалшивите болнични, за си осигурят повече свободно време. Синхрон – майка /няма да стигнат 3 дни…./ Младите бащи обаче са на друго мнение.  Синхрон – баща /на мен болничен не ми трябва…/ Данните на правителството сочат, че само за първите три месеца на 2010 година държавният бюджет е ощетен със 17 милиона лева от фалшиви болнични листове.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  67- годишната пенсионерка Анка Иванова от район Тракия ни потърси , за да изрази възмущението си от отношението на И Ви Ен към редовните клиенти на енергото. В нейната история всеки може да открие и себе си. Вижте!  
В/Р  
Тема: “Ужилена” съветва И Ви Ен
  Анка Иванова е на 67 години. През последните седем години живее в “Тракия”. Апартаментът е собственост на сина й Атанас. През целия си живот , преди да отдели пари за семейния бюджет, винаги е погасявала задълженията си към институциите. До преди месец. Притисната от необходимостта да направи спешна бъбречна операция , Анка плаща на И Ви Ен само половината от консумираната енергия за предходния месец. В края на април отива да погаси и остатъка, но … какво се случва. Синхрон 1 : Анка Иванова Отчаяната жена се прибира вкъщи. В този момент обаче и се струпват на главата още проблеми заради спрения ток. Синхрон 2 : Анка Иванова Днес жената разбира, че заради наложените правила от И Ви Ен тя е сгрешила и никой от ръководството на дружеството няма да се занимава с този частен случай. Но все пак има една препоръка към монополиста. Синхрон 3 : Анка Иванова  
БЛАНК  
  През следващите работни дни ще ви представим и официалната позиция на И Ви Ен относно препоръките на нашата зрителка изразени в края на репортажа.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  500 тетрадки с 500 хиляди подписа. Такъв е броят на автографите, които е успял да събере до днес най-известният събирач на подписи в целия свят - пловдивчанинът Стефчо-Автографа. От скоро с нова прическа и по-къса брада, той продължава да обикаля от събитие та събитие и да иска автографи от известните личности, които посещават града ни.    
В/Р  
Тема: Стефчо – Автографа на прага на Гинес
  От 1979 година най-известният събирач на подписи – пловдивчанинът Стефчо-Автографа успява да присъства на всяко едно събитие в Пловдив и да вземе подпис от всяка известна личност, която дойде под тепетата. СНХ1: СТЕФЧО – АВТОГРАФА /от кого си взимал…/ Стефчо излиза от тях в ранни зори и се прибира късно вечер. Синхрон 2 – как успяваш да си навсякъде… Стефчо-автографа споделя, че най-трудната задача е да се вземе подпис от Георги Пирински и Лили Иванова. Синхрон 3 В тетрадките на известния събирач на автографи са се подписали дори бившият американски президент Бил Клинтън и покойният вече папа Йоан Павел Втори. Сега Стефчо дебне Барак Обама и настоящия папа Бенедикт 16-ти. Синхрон 4 Пловдивският чешит има само една мечта… Синхрон 5 – /да вляза в Гинес и да стана рекордьор/ Сега Стефчо се готви да вземе автограф от турския премиер Ердоган, който се очаква да посети Пловдив в близките две седмици.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568556
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930