Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 12:15 - Новините - 10 май 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 12:25


  НОВИНИТЕ – 10 май 2010 Понеделник  
   
  Да продължавам ли да се охраня все така обилно или да се кандидатирам за президент ? Туй е въпросът, на който търси отговор Стефан Данаилов.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 10 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Хората ме искат за президент, призна в Пловдив Стефан Данаилов. Неговото име е най-спрягано през последните десет дни като кандидат на левицата за “Дондуков“. На тази тема обаче от ръководството на БСП още не били водели разговор с бившия министър от кабинета “Станишев”.  
В/Р  
Тема: Данаилов: Хората ме искат за президент
Стефан Данаилов призна, че през последните десет дни неговите симпатизанти се вълнуват от две теми. Едната разбира се е ще става ли президент. Дори му дават и съвети за това. Синхрон: Стефан Данаилов- депутат от БСП Ръководството на БСП за сега мълчи по темата. Синхрон: 2 Данаилов припомни, че през 2001 година самият Първанов го е канил за президент на БСП. Това станало след една случка на Бузлуджа. Синхрон: 3 Днешната житейска мечта на Стефан Данаилов обаче е друга Синхрон: 4
БЛАНК  
  Стефан Данаилов беше в Пловдив за учредяването на областен клуб на интелектуалците. Причината - докато бяхме на власт не обсъждахме проблемите на писатели, поети, музиканти, актьори, обяви бившият министър на културата. Според Данаилов в цял свят творците са ляво-мислещи. В пловдивския клуб днес се открояваха Пенка Калинкова, Тодор Биков, скулптура Цвятко Сиромашки и синът му Милен.   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Пловдивчани се оплакват от дупките, а районите кметове искат прехвърляне на средствата за запълването на ямите за осветление. Днес заместник- кметът Петко Атанасов съобщи, че има още пари за преасфалтиране, но от кметствата вече не дават списъци с имена на улици с дупки.
  В/Р  
Тема: Не останали вече дупки за …пълнене
  120 хиляди лева са заделени за зимно поддържане на улиците от тях 45 хиляди лева за пълнене със студен асфалт и 75 хиляди за шпиц технологията Синхрон-Тошо Пашов-директор на “Капитално строителство” От община Пловдив са удивени на исканията на кметовете на Западен, Централен и Северен за прехвърляне на средства от отделените за кърпене на дупки. Като пример Атанасов посочи Здравко Димитров, който от 41 хиляди лева иска 35 хиляди за осветление Синхрон-Петко Атанасов-зам.кмет на Пловдив Мотивът за искането на кметът на Северен Ина Филипова за прехвърлянето е че дупките ще бъдат запълнени 30 милионен заем, който все още е само план Синхрон-Петко Протестът на районите кметове срещу студеното пълнене е напразен каза Петко Атанасов. Фирмата изпълнител по шпиц технологията дава 2 години гаранция и ако има проблеми възстановяването е за нейна сметка.  
БЛАНК  
  Планират съкращаване на общински служители заради орязаните 20 процента от държавните субсидии. Хората, които не работят ще бъдат преценени от шефовете на дирекции. Те обаче също ще бъдат наблюдавани, каза днес заместник кметът Петко Атанасов.     
В/Р  
Тема: От Общината подготвят.. местни шерифи.  
  Финансистите на община Пловдив обмислят всички варианти на икономии тъй като дори и в бюджета срещу всеки приход е заложен разход. А сега, когато се спират 20 процента от държавните субсидиите или точно 5 милиона лева конкретно за Общината са необходими съкращения Синхрон 1-Борислав Инчев-главен секретар Не е набелязан точен процент за съкращения , не може да се каже и бройката. Но е ясно, че ще си отидат хора, а останалите ще вършат двойна работа-допълни Атанасов Синхрон 2-Петко Атанасов-зам. Кмет на Пловдив Не като раздуване на щата, а като необходимост се гледа на идеята за създаване на пловдивски инспекторат по подобие на софийския. Така вече ще се глобява масово и ще има конкретни отговорни за нередностите Синхрон-Петко  Съкращаването на парите ще повлияе и на детски ясли, култура и здравеопазване. От общината ще пратят трето писмо до Симеон Дянков за 15 милиона лева за приемането на столичния боклук  
БЛАНК  
  Най-много нерегламентирани сметища има в районите Северен и Източен е установила проверка на регионалната инспекция по околната среда и водите. Единствено Централен е пощаден, но специалистите го обясняват с липсата на достатъчно места за складиране на отпадъци.   
В/Р  
Тема: Заради сметища са съставени са протоколи на всички райони
  В изготвените от регионалната инспекция по околната среда и водите протоколи срока за премахването на незаконните сметища е веднага. Синхрон-Лилия Таскова-дирекция “Екология” Засега инспекцията не е написала актове като чака реакциите на общината. Една от мерките е да се предупредят районите кметове, които трябва да издирят собствениците на замърсените терени Синхрон-пак тя Именно собствениците на земята отговарят за почистването на натрупаните боклуците и за недопускане на нови.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
 БЛАНК  
  Нагли крадци се опитаха да разбият и оберат клон на банка в Пловдив. За да си осигурят спокойствието, те са срязали телефонните кабели на целия квартал и тези на самата банка. Какво е попречило на апашите да осъществят пъкления си план – вижте в следващия репортаж.  
В/Р    
  Тема:Банкови обирджии удариха на камък
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Одрин стана център на балканска научна конференция. Тя се проведе през почивните дни, а в нея взеха участие представители на висши училища от 13 страни.
В/Р  
Тема: 13 държави обменят академичен опит
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Културният и обществен елит на града уважи 65- тия рожден ден на Божана Апостолова. Тържеството беше снощи в “Санкт Петербург”.  
В/Р  
Тема:  БОЖАНА НА 65
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Пловдивският писател и бивш наш колега Стефан Бонев се нареди до класиците Вазов, Йовков и Пелин. Тази година седмокласници се готвят за приемни изпити по български и литература по неговия разказ “Стареца”, който е включен в пълния му текст в сборник с тестови задачи. В сборника има и произведения на Иван Вазов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Константин Константинов и Георги Господинов. Припомням, че тази година Стефан Бонев е номиниран и за награда “Пловдив” за книгата му “Изпит по летене”, в която е включен и разказа “Стареца”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Тази вечер са Вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1 х 2. От 20,50   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   май,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568628
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930