Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 12:18 - Новините - 11 май 2010, ВТОРНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 12:24


  НОВИНИТЕ – 11  май 2010    
   
  Откриха Пролетния панаир – по брой на изложители той бие категорично Търговищкия!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 11 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Откакто съществува пловдивският панаир, той непрестанно върви нагоре. Услужливи журналисти поне от 50 години насам огласяват непрестанните успехи - с всяка година все повече ставаха изложителите, експонатите, новостите, откритите и закритите площи, обемът на сделките и т.н. Доживяхме тази година да чуем едно признание – броят на изложителите бил намалял с 30 процента. Вероятно спрямо миналата година. Но този негативен факт бледнее на фона на голямата новина - билетчетата станали от 5 на три лева и само 2 лева за социално слаби.  
В/Р  
Тема:
  Готов  
БЛАНК  
  Юбилейният 30- ти пролетен панаир отвори врати при небивало слаб интерес от страна на посетители и изложители. Голям спад на фирми – изложители отбелязват и от самото ръководство на панаира. Какво е мнението на българи и чужденци за състоянието на откритото днес изложение- вижте в следващия репортаж.  
В/Р    
  Тема:Небивало слаб интерес към пловдивския панаир
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Конфликтът между държавата и бизнесмена Георги Гергов за собствеността на Пловдивския панаир продължава. При откриването на 30-тото пролетно изложение отново прехвърчаха искри между министъра на икономиката Трайчо Трайков и мажоритарния собственик на панаирния комплекс Георги Гергов. Трайков иска панаира да се върне на държавата. Ще се случи ли това ?  
В/Р  
Тема: Трайчо Трайков срещу Георги Гергов
  ГОТОВ ИЛИЯН  
   
  Докато в първия панаирен ден изложителите лениво оглеждаха продукцията на конкурентите, в пловдивските хипермакети се разгоря нова битка – този път за хляба. Пловдивски хипермаркет пусна вчера типов хляб за 29 стотинки. Неговият основен конкурент обяви днес извънредна цена за хляб Добруджа 39 стотинки. Продължават да се намира кисело мляко под 40 стотинки, евтини банани и портокали. Зажаднели за евтинко клиенти тичат от единия край на Пловдив до другия, обикновено ходят пеша, за да икономисат разходите за транспорт и накрая се прибират щастливи след направената икономия от лев, лев и нещо. Да живее конкуренцията!  
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
  Граждани ще участват в общинската комисия анти- антени, която сформира кметът Славчо Атанасов. Първото й заседание ще е на 14 май.  
В/Р  
Тема: Граждани контролират опасни антени
  В комисията влизат издателката Божана Апостолова, адвокат Иван Бояджиев, архитект Мила Лазаркова, журналистката Катюша Ангелова доцент Въльо Николов , както и общинските съветници Дани Каназирева, Стефчо Таушанов и архитект Атанас Недевски. Тези хора ще решават кой антени в Пловдив са опасни и кои онтени трябва да се премахнат. Миналата година местният парламент предложението на председателя Илко Илиев за предприемане на мерки срещу ограничаването на вредното влияние на електромагнитните полета, излъчвани от антени. По-късно мобилните оператори оспориха решението, но върховния съд отхвърли жалбата им.
БЛАНК  
  Застрашено е почистването на река Марица. Днес министърът на земеделието Мирослав Найденов, след като огласи, че дъщерята на известния от близкото минало заместник- министър Димитър Пейчев е сред рекордьорите, получили големи агро-субсидии, откри втора съмнителна фирма от кръга на семейство Пейчеви. Става дума за фирмата на съпругата на Пейчев- фирма “Тракия Редки Метали”. Тя също е поучила рекордни агро-субсидии. Според министър Найденов от това дори се е заинтересовала Европейската комисия. Фирма “Тракия Редки Метали “ спечели поръчката за чистенето на река Марица. Самият пловдивски кмет Славчо Атанасов от доста време води неистова борба с правителството на Бойко Борисов, за да осигури средства за почистването на речното корито.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Ученици и учители от училище  “Свети Свети Кирил и Методий” днес   отбелязаха тържествено деня на славянската писменост и патронния празник на школото си.   
В/Р  
Тема: 11 май – денят на Св. Св. Кирил и Методий
  Православната църква почита днес паметта на светите братя Кирил и Методий – канонизирани за превода и популяризирането на Библията на славянски език. Училище “Св. Св. Кирил и Методий” отбеляза празника на своите патрони с шествие от площад Централен до барелефа на славянските първоапостоли в Старинен Пловдив. Всички участници в тържеството – ученици и учители, знаеха какъв ден е днес. Синхрон 1- ученици Но колко от тях всъщност знаеха какво е изписано на книгата, която държат братята. Синхрон 2- ученици и учителка Тържествената програма на училището завърши с празничен концерт-спектакъл.  
БЛАНК  
  Започват Алековите дни по случай 113 години от смъртта на Алеко Константинов. Паметта на писателя бе почетена в читалището, носещо неговото име.  
В/Р    
  Тема:113 години от смъртта на Алеко Константинов
  Събитието започна с полагане на цветя пред барелефа на Алеко Константинов.След което писатели и литературни критици сформираха маратон на четенето на алековите творби.Сред гостите в читалището беше и Венцислав Петкович – родственик на Алеко.  СИНХРОН 1: Венцислав Петкович – родственик на Алеко Константинов. Една от най-забележителните творби на писателя е “Бай Ганьо”. Дали лирическият герой в прочутото произведение е жив и в наши дни? СИНХРОН 2: Пак същия Вратите на читалището ще бъдат отворени за всички почитатели на знаменития писател до 20 май.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  През следващите 6 месеца в България ще бъде въведена нова система, която ще бъде в помощ на възрастните хора. Чрез компютърно устройство, хората от третата възраст ще могат сами да си проверяват здравния статус, да получават информация за правилно хранене, да комуникират с приятели и да бъдат улеснени докато работят. Първоначално новата технология ще бъде използвана от 55 души от дома за възрастни хора в пазарджишкото село Главиница.  
В/Р  
Тема: Изобретение помага на възрастните хора да живеят по-добре
  Компютърната система, която днес беше представена в Пловдив може постоянно да следи здравословното състояние на възрастните хора. Това става чрез закрепено специално устройство, което разпознава биометричните данни. Ако се появи съществена промяна то системата автоматично сигнализира Бърза помощ или личния лекар на човека. Освен това в изобретението има вградени детектори за движение, които ще подават информация до близките на пенсионерите, ако нещо се случи с тях докато са сами на улицата. На този етап не могат да бъдат използвани услугите, свързани с инфраструктурата. Причината е лошото състояние на транспортна система.   Синхрон-Петя Грудева-мениджър   Фирмите, които произвеждат тези системи заявиха, че техниката е разработена с максимално улеснен интерфейс. За да се използва новата система са необходими компютър и мобилен телефон. Производителите не конкретизираха каква ще е цената на устройството, но съобщиха, че за него ще се заплаща такса за поддръжка от 5 до 20 евро на месец, според стандарта на страната, в която се използва.  
БЛАНК  
  При повече от два часа излагане на слънце намазването с плажно масло трябва да се поднови е съвета на специалистите. Въпреки че има слънцезащитни продукти, които не се отмиват от морската вода повторното предпазването е препоръчително.  
В/Р  
Тема: Съвета на лекарите-избягвайте да изгаряте!
  В началото на лятото преди излагането на слънце е добре човек да провери кожата си. Днес имаше безплатни прегледи за туморни и предракови образования, бенки и брадавици при дерматолози, който са изявили желание да помогнат безвъзмездно Синхрон 1-д-р Веселина Йорданова-онкодерматолог Въпреки, че прегледите са еднодневни те са важни. Защото се констатира дали израстъците са доброкачествени.  Синхрон 2-пак тя Хората с много бенки и бяла кожа най-вече  трябва да се пазят от слънцето. От 20 години д-р Йорданова съветва само едно-да не се изгаря Синхрон 3-пак тя Повтарящо се излагане на слънце без защита ускорява стареенето на кожата и появата на дълбоки бръчки. А УВ лъчите може да предизвикат промяна на клетъчната ДНК и при често повторение не е изключена и появата на рак на кожата.        
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с предаването “Референдум”. Водещият Евгений Тодоров ще ви попита “Да има ли опера във всяко село или трябват съкращения”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   май,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568517
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930