Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 12:41 - Новините - 19 юли 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 19 юли 2010  
   
  Слвчо атанасов ще защитава пловдивската опера пред Министерски съвет  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 19 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Ще направим всичко възможно, за да спасим нашата Опера, като започнем с цивилизован диалог. Напоследък Пловдив е недолюбван от София, очаквам, че ще срещнем отпор на протеста ни. Това каза кметът Славчо атанасов, който се срещна с представители на оперно-филхармоничното дружество, на което държавата отказва издръжка. Макар че ще стана за смях, ако не се реши въпросът, ще започна гладна стачка в защита на Операта, закани се Атанасов.  
В/Р  
Тема: Пловдив в защита на операта си
  Атмосфера Работещите в оперно-филхармоничното дружество се събраха да защитят работното си място. Получиха подкрепа от кмета Славчо Атанасов. И приятелско потупване от рожденика митрополит Николай , поднесено от отец Емил Синхрон-отец Емил Паралингов След „Кармина Бурана” последваха емоцианални изказвания в защита на операта. Но тревожната истина, която беше призната от реалистите, е че хората ги няма или както каза в писмото си владиката-слушат чалга и концерти , от които лъха аморал Атвосфера-Славчо Атанасов+Любозар Фратев Вежди Рашидов е казал просто-отказва държавна издръжка, а също и че „цитираме:няма да бъде закривано, а ще функционира само като филхармония с хор и солисти” . Кметът отговори, че Пловдив е не може да преглътне културна блокада. И призова за сражение до победа-напред с Ленинградската седма симфония. Но пари не може да се дават Синхрон –Славчо Вече почти е готова новата сградата-за 17 милиона лева, подписан доготов набързо в края на мандата на Иван Чомаков. Но хората, които миналия сезон имаха 98 представления остават без работа-каза Калуди Калудов Синхрон-Калуди Калудов-директор на ОФД-Пловдив Критици обаче питат-не е ли прекалено ценнен лукс малка България да поддържа толкова голям брои опери, наистина ли реалната цена на билета е между 100 и 200 лева , плащат се 10 или 20, а останали се поемат от данъкоплатците Синхрон-хора Трябва или не-въпрос с два отговора и много подръжници. Само да има реални преставления, приходи и  публика, и не да се спасява с мотива”защото Пловдив трябва да има опера”.  
БЛАНК  
  В късния следобед лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на кмета Славчо Атанасов и го е поканил да присъства на заседанието на правителството в сряда. Тогава ще се решава съдбата на пловдивската опера.  
КАШ Новини от Общината
   
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов отказа 22 бона на Ина Филипова, за да бутне циганското гето зад новата сграда на Пловдивския Университет на Пазарджишко шосе. Кметицата на „Северен” ги искала от общинския бюджет, за да плати на фирмата, заела се да срине копторите.  
В/Р  
Тема: Бутат циганско гето, но на половин цена
  Според специалисти в община Пловдив събарянето на цеганското гето зад новата сграда на Пловдивския университет струва най- много 10 000 лева. За това Славчо Атанасов е категоричен, че няма да даде два пъти повече на кметицата на „Северен” Ина Филипова. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Денят и часът на атаката се пазят в тайна. Синхрон: Славчо Къде ще ходят пришълците ? Синхрон: Славчо Подобен проблем съществува и с така наречената махала Шумен в Столипиново, призна Славчо Атанасов. Там мургавите пришълци обаче иградили гетото върху частни имоти. Синхрон: Славчо Докато съм кмет няма да допусна популация на роми в Пловдив, категоричен беше Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  В и К е на път да остави Пловдив на сухо. Хората излезли на разходка по Главната улица, из Цар-Симеоновота градина или пък в кварталните паркове, може да пукнат от жега и липса на вода. За това тревога би днес заместник- кметът Александър Константинов.  
В/Р  
Тема: В и К спира градсдките чешми
  В най – големите жеги от ръководството на водното дружество са предупредили община Пловдив, че след две седмици ще спрат водата на чешмичките в града. За да не стане това от В и К настояват през този срок градската управа да постави водомери и открие партида на мсяка чешмичка. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Самият Константинов не знае дали общината ще може да изпълни това разпореждане на В и К- Пловдив. Той обаче припомни, че до сега никога не се е плащало за чешмичките.Ако от водното дружество изпълнят заканата си в Пловдив ще присъхнат над 30 чешмички, повечето от тях изградени от дарители. За шадраваните нямало проблем, тъй като се захранвали от събствени сонди.
БЛАНК  
  Две благи думи от Симеон Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие и 30 милионния заем за ремонт на малките улици в града ще бъде отпуснат. Това е съобщил представителят на финансовата институция в София на заместник- кмета Константинов.  
В/Р  
Тема: ЕБВР пуска заема при блага дума от Дянков
  От Европейската банка за възстановяване и развитие нямали забележки към проекта. Трябвало само едно писмо. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив Така отпускането на кредита опира само до едно лице, което май не желае Пловдив да реализира проекта, подхвърли Александър Константинов. Припомням обаче , че преди пет дни Симеон Дянков обеща под тепетата да прати писмо за подкрепа до банката. Ще стане ли това и кога обаче все още не е ясно.
 БЛАНК  
  И една добра новина! Всички тракийчета, за които са подени молби за детска градина, наесен ще тръгнат на забавачка. Това съобщи районният кмет Гиньо Матев. Освен това ще останат 62 свободни места за деца от другите райони на града.
В/Р  
Тема: Свободни места в градините „Тракия”
  40 са свободните места за малчуганите от набор 2007, които ще ходят на градина за първи път. Синхрон 1 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Със сигурност поне 32 от местата, а може би и повече, ще бъдат за деца от останалите пет района на града. Синхрон 2 - Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” За децата от набор 2006 няма свободни места в градините в „Тракия”. За набор 2005 има общо 12 вакантни места в „Червената шапчица”, „Еделвайс”, „Велимира” и „Белослава”. 10 пък са свободните места за набор 2004. Те са в забачките „Слънчо” и „Велимира”. Всеки следващ набор е по-голям, заради повишената раждаемост в района. Така е и със задаващия се набор 2008. Гиньо Матев обаче бе категоричен, че за всички тракийчета ще има места в детските градини, дори обмисля да подобри системата за подаване на заявления и приема в забавачките в „Тракия”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  И сега на тема пенсионна реформа. От КНСБ  предлагат хората с по-ниски доходи да плащат по-малки пенсионни вноски. На пресконференция днес синдикатите обясниха от какви позиции ще преговарят с Министерството на труда и социалната политика.  
В/Р  
Тема: КНСБ за пенсионната реформа
    Конфедерация на независимите синдикати в България никога и по никакъв повод не е подкрепяла увеличението на осигурителния стаж, при това с 3 години от 1 юли 2011. Това заявиха синдикатите днес на пресконференция и обясниха, че ще продължават да настояват за удължаване на преходния период на ранното пенсиониране до 31 декември 2014. Освен това синдикатите искат незабавно криминализиране на неплащане на осигурителни вноски и подобряване събираемостта им, възстановяване на правилото максималният осигурителен доход да е 10 пъти по-голям от минималния и не повече. Предлагат и да се наложи забрана за уволнение по инициатива на работодателите на служители, на които им остават 3 години до пенсиониране, разбира се освен при тежки дисциплинарни провинения. СИНХРОН 2: Найден Найденов – председател на РЗ на КНСБ Сред предложенията на консултативния съвет са: въвеждане на по-строги мерки за достъп до пенсия, ограничаване на ранното пенсиониране и преразглеждане размерът на вноските за универсалния пенсионен фонд, но никъде не фигурира откъде ще дойдат парите. СИНХРОН3: Христо Ангелов – координатор-експерт към федерация „Металелектро” На пресконференцията се засегна и наболялата тема за пловдивската опера. КНСБ заявиха, че твърдо застават зад позицията за запазване на операта – един от символите на нашата култура.  
БЛАНК  
  Припомняме, че повечето от синдикалните предложения не се харесват на правителството и срещат яростна съпротива сред работодателите.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След прогнозата за времето продължаваме с  Телевизионен омбудсман. Тази вечер са Вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1 х 2. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568043
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930