Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 17:54 - Новините 8 юли 2010 четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 8 юли 2010 четвъртък    
   
  Предложението на зрителите на нашата телевизия Пловдив да има химн, днес се сбъдна.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 8 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Пловдив вече има своя химн. Днес местният парламент утвърди предложената конкурсна творба по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Славчев. Прие се и предложението на съветника Любозар Фратев всички участници в конкурса да получат и грамоти.  
В/Р  
Тема: Пловдив има химн
  34 съветника гласуваха Пловдив да има химн. Само един се въздържа. Преди гласуването песента беше представена от талант № 1 на България – пловдивчанката Богдана Петрова, а всички присъстващи станаха на крака. Богдана Петрова пее химна Решението за химн се роди в едно предаване на Пловдивската телевизия Тракия, припомни Илко Илиев. В конкуса участваха 40 предложения за химн на града. От тях бяха избрани 12. Комисията одобри творбата на Петър Анастасов и Георги Славчев. След това се проведе обществено обсъждане. Тя отново събра най- голяма подкрепа от пловдивчани. На финала днес председателя на местния парламент Илко Илиев беше най- развълнуван. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Чуха се разбира се и гласове срещу начина на определяне на химна. Синхрон: Тодор Кръстев- общ. Съветник от БСП Илко Илиев пък съобщи, че ще се издаде диск с 12- те песни, от които конкурсната комисия избра химна на града.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  99 антени на мобилни оператори ще бъдат демонтирани. Заповедта бе подписана днес от кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Свалят 99 антени
    Антените, които ще се демонтират, са из целия град и са на трите мобилни оператора. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че заповедта му е продиктувана най-вече от многото жалби на пловдивчани. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Демонтирането на антените ще е за сметка на собствениците им, тъй като наличието им е в противоречие с решение на Общинския съвет. Синхрон 4 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Общинската администрация е готова да обсъди с мобилните оператори къде могат да бъдат преместени проблемните антени.  
БЛАНК  
  Местният парламент вкара в дневния си ред предложението на председателя Илко Илиев, да бъде прекратен договорът за отдаване под наем на спортна площадка на улица „Трети март”. Припомняме, че преди броени дни 1 000 кючюкпарижани внесоха протестна подписка срещу новото строителство там. В решението на Илко Илиев, общинският съветник от ГЕРБ Павлинка Кацарова заподозря опит за политическа разправа с нея, тъй като наемател на спортната площадка е синът й Цветан.  
В/Р  
Тема: Кацарова съзря политическа вендета
  Синхрон: Павлинка Кацарова- общински съветник от ГЕРБ Тя припомни, че в никоя от фазите за вземане на решение за избор на наемател на площадката не е участвала и попита управниците, кой ще плаща, ако синът й реши да съди общината Синхрон: Павлинка  
БЛАНК  
  И още новини от днешната сесия.  Естрадната певица Ирина Чмихова и тенисистката Цветана Пиронкова са най-новите почетни пловдивчани. През юли и август ще работят само от половината детски градини в града. Съветниците не приеха мотивите, с които областния управител Иван Тотев върна решението за прегласуване.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Полицаят от Стамболийски, направил опит да убие свой колега в полицейското управление в града, ще лежи седем години зад решетките при първоначален строг режим. Това е окончателното решение на Върховният касационен съд.  
В/Р  
Тема: Полицай ще лежи на топло, опитал да убие колега
    Съдът призна 34-годишния полицай Димитър Генчев за виновен в това, че на 1 април 2009 г. в сградата на полицията в Стамболийски е направил опит умишлено да умъртви колегата си Красимир Тарев при изпълнение на службата му, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини. Генчев отишъл цивилен в сградата на управлението ивъпреки че не бил на работа, носел зареден личния си пистолет "Байкал". Пострадалият Тарев пък бил на редовна смяна. Вдясно от стълбището била вратата за мазето и Генчев поискал от Тарев да се видят там. Тарев отказал, при което колегата му извадил пистолета и стрелял. Пострадалият инстинктивно се завъртял наляво и куршумът минал не право през корема, а през левия му хълбок. Почувствал силна болка, прегънал се на две и излязъл при постовия. Дежурния полицай веднага измъкнал пистолета от ръцете на Генчев, който го предал без съпротива. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Садово Марин Йосифов. Срещу него е повдигнато обвинение за търговия с влияние при провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Тъй като Йосифов е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата му, съдът прецени, че има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото и че пребиваване на обвиняемия на местоработата му ще затрудни разследването.   
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Наши зрители ни съобщиха, че е бил обран златарски магазин на улица "Марагидик". 5 или 6 маскирани мъже са нахлули в ателието и наредили на продавача да легне на земята. Опрели му пистолет в главата, след което обрали магазина и изчезнали с джип в неизвестна посока. По данни отново на зрителите ни, са задигнати 8 килограма злато. ОЩЕ нямаме официално потвърждение за грабежа.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  "Моля дайте гласност, че в аптеките липсва животоспасяващото лекарство фенобарбитал"- с тези тревожни думи се обърна към нас  Кристина Китипова. Тя е притеснена, че в аптеките лисва медикаментът, който е използван най-вече от епилептици. По този начин според зрителката ни "българинът се подлага на геноцид, по-страшен от времето на Хитлер", а в чужбина може да се намери навсякъде. Китипова е написала недоволно писмо до министерството на здравеопазването.

В/Р  
Тема: Оплакват се от липса на фенобарбитал, бил спрян отдавна
  След като е преобърнала аптеките и складовете в Пловдив Кристина Кипипова се обръща с писмо до министерството като има само една молба- да може да си купува фенобарбитал Синхрон - Кристина Китипова  Проверка на Пловдивската телевизия показа, че лекарството е спряно преди години  в България.   Обяснението че, е има злоупотреба на наркомани с лекарството,което се изписва със зелена рецепта. Друго предположение обаче е, че то е много евтино и "Софарма" няма печалба да го произвежда. Една опаковка е струвала 5 лв преди да бъде спряна. В аптеките могат да се намерят други лекарства за епилепсия - трилептал, депакин, конвулекс-обясниха фармацевти.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Напук на мнението, че в днешно време книги не се четат, такива постоянно се издават. Новите автори се нароиха като гъби след дъжд. И всеки си има своята аудитория. Тук се наблюдава обаче зависимостта - колкото по-популярен и скандален - толкова по-четен. Колкото повече в новините -толкова по-търсен.  
В/Р  
Тема: Всеки прописа…
  Всеки пише нещо в този живот. Особено българите-тук авторите са класици. Първанов пише…точки към рейтинга си. Дянков пише до президента и дописва бюджета, Бойко обаче е отличник-той не пише, дори не преписва, сигурно и вече не чете-знае си го наизуст Синхрон-хора за четенето Защо Лили Иванова пише за един живот като кара втори. Бижидар Димитров е култов. Иван Славков-Батето направо си е класик-на маса , под маса, със Джони –без Джони,  важното е да не го занимават със глупости. Сега и  Доган щял да пише- след хита по изборите „Хитрата сврака с двата крака” сега уж обмислял книга за живота на Левски Синхрон-за Доган   Жалко е, че на едни се получава. На други е нещо като тоалетен напън от рода-Бате Бойко ти си пич, но не караш ти москвич или новият химн на МВР на Веселин Маринов по текст на Евтим Евтимов-„ Моята полиция ме пази… Гордост е да служиш в редовете на България и МВР Синхрон-Росица Станева В чужбина обаче хората пишат история, включително и във футбола-особено сега , когато светът е футбол вече месец, футболистите Давид Вия и Торес – творят за Испания   Синхрон-хора Сори,пипъл човек без книга е като концерт на Металика „ънплъгт”- без микрофон и усилватели. А   "Индивидуалният член на социалната общност понякога получава информация чрез визуални графични символи." Т.е. простичко –хората поняга трябва да четат. Важната обаче сега е създърмата….и хляба.   
БЛАНК  
  И накрая едно съобщение. На 9-ти юли от Конфедерация „Защита на здравето” - първата национално представена пациентска организация, представляваща интересите на всички граждани - ще  проведат презентация на дейността си и ще  представят горещата си телефонна линия. Успоредно с това ще приемат  жалби  и сигнали от пловдивчани за нередностите, с които са се сблъсквали и нарушените им  права като пациенти. Педставителите на конфедерацията ще бъдат на площада пред Общината в петък от 9.00  до 13.00 часа. Те се ангажират лично да входират жалбите в здравното министерство и да следят за отговорите.    
 БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да сменяте канала. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с Телевизионен омбудсман.Гост ще бъде директорът на общинска фирма СИГМА Георги Знаменов От 19,15 в„Наръчник на носталгика” ще си припомним какво имаше в едновремешните сладкарнички От 20,50 ще излъчим репортажен запис от следобедното заседание на днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Заради сесията предвидените за днес излъчвания на сериала ДВЕ СЪДБИ се отлагат за утре. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569135
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930