Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 17:21 - Новините - 9 юли 2010 петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 9 юли 2010 Петък  
   
  Държавата, която намери 5 милиона лева, за да гледаме Световното по футбол, не може да намери 5 хиляди за живота на едно дете.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 9 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Баща обвини здравна комисия, че не осигурява внос на лекарство, което да спаси синът му, страдащ от рядка болест. В мъката си Митко Иванов обвини служителите, че просто чакат детето му да умре, за да си спестят административните трудности и някой лев. Вижте:  
В/Р  
Тема: Баща: „Искат да уморят сина ми!”
  Преди една година синът на Митко Иванов се разболява от апластична анемия. Миналата година приемат детето в хематологията в Пловдив. Лекарството, необходимо за лечението на коварната болест, е скъпо и го препращат във ВМА- София. Междувременно родителите се свързват с комисията за лечение на деца в чужбина. Синхрон 1: Митко Иванов- баща Нужният медикамент е доставен веднага от Германия директно в ВМА – София. Бащата подава молба до комисията за възстановяване на сумата за него – 5500 лева. Отказват му и следват редица жалби до различни здравни институции, но не получава отговор. Синхрон 3: бащата Днес Иванов дойде на площада пред Общината, където от Конфедерация „Защита на здравето” запознаваха пловдивчани как да търсят своите права при некорекно лекарско отношение.   
БЛАНК  
  Конфедерация „Защита на здравето” е първата национално представена пациентска организация, обединяваща десетки неправителствени организации, която представлява интересите на всички граждани.  
В/Р  
Тема: Какви са правата ни като пациенти?
  Днес на площадата пред Общината от конфедерацията запознаваха пловдивчани как да търсят правата си, ако са недоволни от лекарско обслужване. Синхрон Владимир – който аз рязах Попитахме пловдивчани доволни ли са от лекарското обслужване. Синхрон 5: Анкета Парадоксални или не наблюденията на Владимир Томов са, че хората срещат най-много проблеми при лечението на най-масовите болести като диабет и онкологични заболявания. Синхрон 6: Владимир Томов – председател на конфедерация „Защита на здравето”. Горещият телефон на Конфедерация „Защита на здравето” е 0 700 112 08.    
БЛАНК  
  По-късно в програмата в предаването „Акценти” ще ви запознаем подробно с дейността на Конфедерация „Защита на здравето”.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  БСП настоява за нови постове в местната власт. Това призна пред Пловдивската телевизия шефът на съветниците от левицата Николай Радев.  
В/Р  
Тема: БСП иска още власт
  Поредният политически съвет между БСП и ВМРО-НИЕ отново е завършил без разпределение на постове. Срещу номинациите на БСП отново е роптаела съветничката от ВМРО-НИЕ доктор Лилия Учкунова. Тя е против назначаването на доцент Георги Йорданов за шеф на нова мегадирекция „Социална политика и здравеопазване” , както и на Антонина Славова от БСП за шеф на онкодиспансера. За това е вчера в местния парламент временно се отложи отстраняването на доктор Ананощев като шеф на онкото. Николай Радев от БСП настоя ВМРО-НИЕ да ръзреши вътрешнопартийния си канфликт с доктор Учкунова. Синхрон: Николай Радев- председател на БСП в ОбС Той е категоричен, че БСП държи на свои хора за новите постове. Синхрон: Николай Радев Развръзката по разпределението на общинската „баница” предстои следващата седмица.  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов и представители на гръцкия консорциум "Актор", който извършва реконструкцията на Градския дом на културата, днес са се разбрали строителството на Градския дом на културата да продължи. Независимо от факта, че общината дължи на гърците 6 млн. лв.  - те са се съгласили да не спират работа. Разбрахме се разплащането да стане разсрочено", заяви Славчо Атанасов. Припомняме, че средствата за реконструкция на Градския дом на културата са заложени в „онези” пари, които правителството трябва да приведе на община Пловдив затова, че тя прие софийските бали с отпадъци.  
БЛАНК  
  Район „Южен“ за втори път получи сертификат ISO за доброто обслужване на граждани. Церемония по връчването се състоя в сградата на районното кметство.  
В/Р  
Тема: Кметството на „Южен” с втори сертификат ISO
  Управителят на сертифициращата фирма каза, че администрациите получили сертификат ISO са много малко, а район „Южен“ го заслужи за втори път. ISO 9001:2008 е международен стандарт, поставящ високи изисквания към обслужването на клиенти. Поставената оценка на район „Южен“ за обслужване на граждани е отличен. Работата на служителите беше прекъсната за съвсем кратко по повод връчването на сертификата от одиторите и след кратка реч кметът на „Южен“ Александър Колев ги изпрати отново по местата им, тъй като имаше доста граждани чакащи да бъдат обслужени. СИНХРОН 1: Александър Колев – кмет на район „Южен“ За първи път сертификатът беше връчен на район „Южен“ през 2008 година.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва извършителите на въоръжения грабеж на златарския магазин на улица „Марагидик”, за който ви съобщихме във вчерашната ни емисия. В ранния следобед четирима маскирани мъже са нахлули в ателието. Единият от тях насочил пистолет срещу 22-годишния собственик, а другите трима започнали да събират златните накити от рафтовете. После четиримата се качили в паркиран наблизо лек автомобил „БМВ” и потеглили в неизвестна посока. Броени минути след това е получен сигнал, че на ул. „Весела” гори кола. Оказало се, че това е „БМВ”-то на грабителите, което пък е било крадено.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд отхвърли исковете на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луизасрещу Държавата, които претендират за собствеността на бившия царски дворец „Кричим” и за 371декара ниви.  
В/Р  
Тема: Не дадоха двореца Кричим на царя
    Съдът е приел, че решението на Конституционния съд, което обявява за противоконституционен Закона за отнемане имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници,не може да възстанови пряко права на собственост. Прието е също, че Интендантството на цивилната листа на Царя е държавно учреждение, тъй като се финансира от държавния бюджет, приеман всяка година от Народното събрание. Интендантството може да придобива имущество и е създадено с цел нормалното осигуряване на монархическата институция. Според съда дворецът „Кричим” не е имот, придобиван от името на Царя, лично за него, в качеството му на частен субек, а от Интендантството, което е държавна институция. Решението подлежи на обжалване.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
   
БЛАНК  
  Методи Атанов обвини бившия си работодател Димитър Начев – собственик на известна марка сладоледи, че се е нахвърлил да го бие с юмруци, след като си поискал дължима заплата. Потърсихме мнението и на двете страни.    
В/Р  
Тема: Поредната разправия между работодател и служител
  Методи Атанов дойде в студиото и представи медицинско за нанесени телесни щети. Мъжът бе категоричен, че ще търси правата си до край. Синхрон - Методи Атанов Служителят твърди, че има свидетели и ще повдигне жалба в съда. Синхрон – Методи Атанов Набеденият Димитър Начев отказа да застане пред камера, но обясни, че във въпросния ден е бил в отпуск. Освен това заяви, че Атанов е напуснал още през месец май. Според шефа му многократно е злоупотребявал и идвал на работа пиян. Начев гарантира, че много от неговите служители ще потвърдят теза му и сподели, че в стремежа си да даде шанс на хората, много често бива подвеждан.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Едно съобщение на вниманието на ветераните от войните от район „Северен”. Връчването на юбилейните медали по случай 65 години от победата над фашизма ще се състои на 12-ти юли от 9 часа в Клуба на ветераните на булевард „Марица” номер 51-А.  
БЛАНК  
  И поглед към съботната ни програма. От 13,00 часа в студиото на „Ася в страната на талантите” ще има голям летен купон, тъй като предаването излиза във ваканция.   Преди това ще повторим първата част от вчерашната сесия на Общинския съвет.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да сменяте канала. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”. От 19,15 в „Една Пловдивска седмица” ще ни гостуват председтателят на местния парламент Илко Илиев и новия шеф на съветниците от ГЕРБ Александър Държиков. От 20,50 в предаването „Акценти” ще ви запознаем с дейността на Конфедерация „Защита на здравето” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ ЕУ.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569370
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930