Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 16:59 - Новините - 27 август, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 27 август 2010 петък    
   
  Евтините билети до Лондон се харчат като топъл хляб  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Припомняме, че от 2 ноември нискотарифната авиокомпания Райън еър пуска редовен полет от Пловдив до Лондон на цена 33 евро. Ако има търсене, дестинациите ще се увеличатя – заявиха от компанията. Какво е положението в момента разказа в рубриката ни „Зад кулисите” областният управител Иван Тотев.  
В/Р  
Тема: Билетите за Лондон се харчат като топъл хляб
  ГОТОВ – Иван Тотев – Синхрон от „Зад кулисите”  
БЛАНК  
  13 хиляди бутилки с нередовен алкохол са „арестувани” през 2002 година и още „лежат в ареста”. Това съобщи директорът на Пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов в предаването „Телевизионен обудсман”. Поводът бе скандалът с изчезването на стотина стека цигари, които са веществено докозателство, от помещения на Икономическа полиция. Още тогава прехвърчаха искри между Полицията и Прокуратурата. Новият факт е още по-фрапиращ.  
В/Р  
Тема: 13 хиляди бутилки чакат присъда осма година
  Синхрон Чонов от ТВ омбудсман  
БЛАНК  
  Старши комисар Чонов успокои изнервените от опашките за нови лични документи пловдивчани. Всеки момент се очаква назначаването на нови 28 служители в съответния отдел, както и на петима в КАТ. Очакванията са, че ако не изчезнат, опашките поне ще намалеят.    
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
   
БЛАНК  
  Трима мъже бяха задържани за кражба на метална каса с пари от офис на магазин за хранителни стоки на ул. „Михалаки Георгиев”. Касата, в която е имало 30 хиляди лева, е задигната след разбиване на метална врата.  
В/Р  
Тема: Спипаха обирджии на магазин
  Крупният обир е бил извършен вчера. При проникването на обирджиите в помещението, сигнално-охранителната техника на магазина не се е задействала. По-късно полицаи под ръководството на Районната прокуратуразадържат престъпниците. Двама от тях са баща и син. При претърсване в жилището им са намерени множество инструменти за взлом, голям брой мобилни апарати със сим карти, преносими компютри и голяма сума пари. Мъжете са известни на полицията, единият е обявен за издирване за влязла в сила присъда за кражба. Пловдивската районна прокуратура внесе в Съда искане за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” срещу тримата.  
БЛАНК  
  Бързо производство за хулиганство бе образувано срещу съпруг-побойник. Пристигналите на адреса полицаи били посрещнати от буйстващ млад мъж, който започнал да ги обижда и псува. Той бил отведен в полицейското управление, където продължил да се държи дръзко и непристойно. В ареста успял да счупи и дървения нар.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Много наши зрители се оплакват, че по пловдивските спирки липсват указателни табели с разписанието на градския транспорт. Наш екип се разходи и проверки как стоят нещата.  
В/Р  
Тема: Пловдивските спирки без разписания
  Част от гражданите са добре осведомени за маршрута на ползваните от тях рейсове. Биха влезли в ролята на добри живи пътеуказатели. Синхрон 1- от анкетата Не всеки обаче е толкова добре осведомен. Какво да кажем за хората, които са на гости в града? Да не споменаваме пък горките туристи. Като уважаващ себе си европейски град, Пловдив трябва да обърне внимание на упътващите табели и разписания. За да не се налага да се питат кондукторите и шофьорите в самите рейсове. Синхрон 2-от анкетата Редовият пловдивчанин трябва да може своевременно да се информира за придвижващите се рейсове на всяка спирка.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  БНБ пуска възпоменателна монета послучай 125-тата годишнина от Съединението на България. Парата е сребърна, а номиналната й стойност е 10 лева.  
В/Р  
Тема: Юбилейна монета за 125 години от Съединението
  От БНБ съобщиха, че по принцип всички юбилейни монети на историческа тематика се радват на голямо одобрение. При тази то достига 93 процента. Синхрон 1 – Калин Христов – подуправител на БНБ На лицето е изобразена емблемата и надпис БНБ, годините и стойността й – 10 лева. Синхрон 3 - Стефан Цветков – главен касиер на БНБ Монетата е мат гланц, тежи малко над 23 грама и е отсечена в тираж от 5000 броя. Синхрон 2 – Стефан Цветков – главен касиер на БНБ Ценат на възпоменателната монета ще бъде 60 лева и ще се продава в дистрибуторската мрежа на БНБ от 1-ви септември.  
БЛАНК  
  Следва поглед към програмата през уикенда. Утре от 13,00 часа в „Ася в страната на талантите” може да гледата група „Респект”. В неделя от 14,30 – художника Краси Панайотов и от 21,40 – танцов състав „Детелини”.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка”.  Мислете стихотворение, което започва с „ГОРЕ НА ТАВАНА…” От 19,15 е обзорното политическо предаване „Една Пловдивска Седмица”. Ще ни гостуват независимият общински съветник Любозар Фратев и Лидия Таскова от „Управление на отпадъците”. От 20,50 са поредните епизоди на „Четиримата танкисти и кучето” и „Залог, по-голям от живота”. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   август,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567709
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930