Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 10:59 - НОВИНИТЕ – 26 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Набира скорост дебата за химн на Пловдив. Пловдивчани обърнаха вота на конкурсната комисия!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Шест от предложенията за химн на Пловдив влизат в оспорвана надпревара за химн на Пловдив. Това стана ясно от общественото допитване, което Пловдивската телевизия „Тракия" и още четири пловдивски медии организираха на своите сайтове.  Преди близо месец комисия, назначена с решение на Общинския съвет  одобри за химн на Пловдив предложението по музика на Георги Славчев и текст на Петър Анастасов. Тогава председателят на Общинския съвет Илко Илиев заяви, че местният парламент, който ще вземе окончателното решение, ще вземе предвид както избора на комисията, така и избора на пловдивчани. Междинните резултати изведоха начело на класацията - с 480 гласувания, „Химн на Пловдив" по музика на Владимир Джамбазов и стихове на Мариан Кръстев. С 403 гласа го следва „Пловдив" по текст и музика на Васил и Димитър Григорови, в изпълнение на Summer Rain. Със сериозна подкрепа и с 317 гласа напред излиза „Древен и вечен" - по музика  на Цветан Николаев /Цеци от „Респект"/ и текст на Крум Стефанов. Пловдивчани дават своя вот и за предложението, одобрено от комисията - 226 гласувания са регистрирани за музиката на Георги Славчев и текста на Петър Анастасов.  В анкета на нашият сайт POTV.EU 34 на сто от гласувалите пловдивчани смятат, че това трябва да е химна на Пловдив. 29 на сто твърдят, че това решение на комисията е неприемливо. 25 %  обаче са на твърдото мнение, че не комисията , а гражданите трябва да решат кой ще е химна на Пловдив. Хронологията на електронния вот показа, че дебатът набира скорост. Припомняме, че  можете да гласувате на http://himm.plovdiv24.bg/ .    
БЛАНК  
  Кърлежи нападнаха Пловдив, биха тревога ветеринари. Ако не се вземат мерки и не започне незабавно пръскане, ще стане страшно, опасяват се животинските доктори. На ден помощ от лекарите търсят десетки пловдивчани ухапани от кърлежи.  
В/Р  
Тема: Кърлежи и бълхи плъзнаха из Пловдив
ГОТОВ  
БЛАНК  
  Междувременно от днес всички паркове и градини бяха подложени на обработка с препарати срещу кърлежите.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Три бригади от днес запълват дупки със студена смес в районите “Северен” , “Западен” и “Южен”. За целта градската управа е отпуснала 70 000 лева. В същото време продължава реконструкцията на няколко големи булеварда в Пловдив, заради което движението в града е истински кошмар.
В/Р  
Тема: Спешно кърпят дупки
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Общинският съветник от ГЕРБ Надя Танева е новият директор на дирекция “Социално подпомагане” в Пловдив. Тя оглавява дирекцията след спечелен конкурс, обявен от министерството на труда и социалната политика.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Автомобилът на кмета на Велинград Иван Лебанов горя тази нощ. Това потвърди за ПОТВ говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че снощи в 23,15 е получен сигнал за горящ автомобил на улица, в близост до дома на велинградския кмет. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Огнеборците са овладели пожара за 10 минути. В момента разследващите работят по две версии за пожара. Първата е, че палежът е умишлен. Втората - че пожарът е вследствие на техническа неизправност на осветителната уредба на колата. Разследването е в начален етап, затова не може да се каже точната причина за инцидента.  
БЛАНК  
  Асеновградски полицаи задържаха изверг, изнасилил глухонямо момиче. Сигнал за гаврата в местното РПУ подал бащата на пострадалата. Инцидентът е станал в землището на село Боянци.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  След намесата на Пловдивската телевизия на паркинга пред поликлиниката на Понеделник пазара вече има прокаран път за пешеходци – проблем за който ни сигнализирахте не веднъж.  
В/Р  
Тема: Път за пешеходци на Понеделник пазара
  До миналата година пред поликлиниката на Понеделник пазара имаше паркинг. Тъй като договорът беше изтекъл, огражденията бяха премахнати. Колите обаче продължиха да спират на широкото място, вече без никакъв ред, така че пешеходците трябваше да слаломират между брони и калници, ако искат да стигнат до поликлиниката. Мястото е натоварено и много зрители ни се обадиха за проблема. Свързахме с районния кмет Райна Петрова. Днес проблемът е решен. Синхрон 1 – Райна Петрова – кмет на район „Централен” Прокараната пътека е широка и удобна и по нея спокойно могат да преминават майки с колички и инвалиди. Анкета – хора Кметът на район „Централен” Райна Петрова дойде на мястото, за да се убеди лично как е свършена работата. Синхрон – Райна Петрова – кмет на район „Централен” А ние винаги ще ви съдействаме за сериозните сигнали, които ни подавате.  
БЛАНК  
  “Странна е ситуацията с пазарите. Заради ремонта на тържището до паметника на Съединението хората ще бъдат преместени на Гребната база. Какво ще правят и купувачите и продавачите?”- попита в сутрешния ни блок наша зрителка и даде идея за ново разположение на сергиите.  
В/Р  
Тема: Защо не се преместят на пазара в район “Западен”?
  Истината е точно както ни съобщи нашата зрителка-заради мащабния ремонт предстои Четвъртък пазара да бъде изместен на специално пригодено за търговия място на Гребната база. С уговорката, че още няма яснота по плана за промяната на тържището до паметника на Съединението е никой не знае кога ще започне хората не искат до стадион “Пловдив”.Защото според тях ще си изгубят клиентелата,която трябва да идва специално за тях, а досега просто се е отбивала да напазарува. И затова от четвъртък пазара се бият , за да идат на понеделник пазара в кичука, който също е на временно място заради ремонт. Нашата зрителка просто попита защо част от недоволните търговци не вземат маси на пазара в “Западен” близо до районен хипермаркет. Така хем ще има избор и хората ще пазаруват , хем цените ще бъдат достъпни заради конкуренцията и ще се печели от количеството, а не от скъпите стоки. Вероятно има логика, а може и да е само предложение, защото често районните тържища държат високи цени. Всеки търговец сам ще реши за себе си !   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  След оспорвана надпревара станаха известни финалистите във футболния турнир за любители, организиран от ВМРО-НИЕ. Шестте районни първенци в града са отборите на “Екоконс” , “Арсенал” , “Кършиака бойс” , “Тардели” , “Ударната група” и “Шишовете”. Турнирът се провежда под патронажа на кмета Славчо Атанасов. Предстоят финалите, а победителят в тях освен купа и медали ще получи и гергьовско агне.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ- омбудсман и вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1 Х 2 Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568616
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930