Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 11:04 - НОВИНИТЕ – 28 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Областната комисия “Антикорупция” взе на прицел двама селски кмета! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  На своето трето заседание областната комисия за противодействие на корупцията разгледа 10 сигнала на граждани от Пловдив и областта.  
В/Р  
Тема: заседания на комисията против корупция
  Сензации нямаше, обикновено в сигналите се изказваха подозрения Синхрон Иван Тотев областен управител: По този сигнал кметът Славчо Атанасов вече отрече подозренията, че има неизвършени дейности, но липсата на отговор на питане в общинския съвет и предварителната информация, че има несъгласуване с районните кметства, дадоха основание на комисията да гласува да се продължи проучването на проблема. Два от казусите, описани в сигнали на граждани, се оказаха по-сложни и по тази причина комисията гласува създаването на две временни подкомисии. СИНХРОН – Димитър Лулчев, общински съветник от Садово Ето с какво ще се занимава втората комисия СИНХРОН – Георги Игнатов – зам.областен управител На пресконференцията областният управител съобщи, че спира  решението на общинския съвета избор на ново ръководство на ОБЩИНСКА ОХРАНА  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Областният психодиспансер, онкодиспансера и кожно-венерологичния диспансер да не бъдат закривани, а да бъдат трансформирани е предложението на комисия, която е изследвала състоянието на здравните заведения до момента. По този начин ще се избяга от идеята на правителството за закриване на диспансерите.  
В/Р  
Тема: Има предложение да не се закриват 3 от пловдивските диспансери
  Докладът е изработен от специално сформирана от кмета Славчо Атанасов 10 членна комисия с консултант доц. Георги Иванов.   Повод за анализа е реформата на здравните заведения, затова е са изготвени и предложения. Синхрон 1-Александър Константинов-зам.кмет на Пловдив Докладът, в който едно от обобщенията , е че болници с над 500 легла имат лоши финансови резултати ще бъде внесен за одобрение от кмета и общинския съвет Синхрон 2-пак той В доклада има и 6 препоръки, които касаят работата на Община Пловдив.   Става ясно и че амдимистрацията е е против сливане на болниците „Свети Мина” и „Свети Пантелеймон”, препоръчано от държавата, заради задълженията на Втора градска болница. От министерството на здравеопазването няма отговор и намеренията им за белодробна болница “Кудоглу”, въпреки че оттам вече са изискали документи от общината.  Синхрон 3-пак той Константинов уточни, че общината е свършила своята част от работа и предала документите на областната управа и чака отговор.    
БЛАНК  
  Старите 71 стоянки на таксита ще бъдат увеличени на 113. Община Пловдив започва паралелно с това изграждането и на джобове за жълтите автомобили. За тази цел директорът на капитално строителство Тошо Пашов е натоварен да организира бързи търгове за изграждането им.  
В/Р  
Тема: Започват с изграждането на нови джобове и стоянки
  Припомняме, че едно от исканията по време на протеста на таксиджиите в края на месец януари беше липсата на стоянки. Защото 71 места за паркиране бяха твърде малко за таксиметровите коли в Пловдив. По-късно беше проведена работна среща, на която двете страни постигнаха принципна договорка Синхрон 1-Атанас Кадаманов-ОКБД Предложението , което е прието е за изграждането и на 23 джоба Синхрон 2-Руси Панчев-зам кмет на Пловдив Вече са поръчани знаците за стоянките, като ще бъдат указвани и местата за паркиране.Общо 113 ще бъдат те, с нови 414 паркоместа Синхрон 3-Руси Панчев Вероятно другата седмица ще дойдат знаците каза Панчев , но по изграждането на стоянките вече вече се работи.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  14000 кутии цигари без бандерол и тон половина алкохол в пластмасови бутилки задържаха пловдивските полицаи при специализирана акция, която се проведе вчера. Задържани са девет лица. Цигарите с марки “Виктори”, “Слимс”, “Барон” , “Голд” и други са открити в домовете на задържаните. Алкохолът пък е открит в склад на Брезовско шосе. Той е бил бутилиран в пластмасови шишета от литър и два. Подготвят се обвинителни актове срещу задържаните.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Започна дългоочакваното преместване на търговски маса и съоръжения от Четвъртък пазара. Частта, която беше определена само за производители вече я няма. До 20 май по план трябва да приключи изцяло изнасянето на търговците от терена до паметника на Съединението.  
В/Р  
Тема: Започнаха преместването на Четвъртък пазара
  Преместването се налага заради предстоящия мащабен ремонт и най-вече заради изграждането на подземен паркинг. По график първите сергии, които се преместват са извън основната конструкция и вече се разполагат на гребната база. Синхрон 1-Кристина Йончева-директор на “Общински пазари” Имало е вероятност всички 300 търговци да останат без работа като им се прекратят договорите, но е намерено решение като е подписан анекс, а една от клаузите е новото местоположение. Синхрон 2-пак тя Новият терен е близо 7 декара и има място за всички. Някои от търговците обаче вече са побързали да заемат сергии на събота и понеделник пазара. А други все още мислят и са недоволни като цветарите, за които май е силен месец Синхрон-пак тя Йончева напомни, че всеки търговец , който не иска на грабната база може да бъде преместен по желание на друго място  
БЛАНК  
  На Четвъртък пазара е преплетена съдбата на хора, който от десетилетия се занимават със земеделие. Ето как прие новината за преместването му един от тях.  
В/Р    
  Тема: Историята на един земеделец
  Славейчо Пергишев, от Цалапица който от 12 години се занимава с отглеждането и продажбата на различен вид расад, както всяка година, така и тази продава своята продукция на четвъртък пазара. От скоро обаче разбира , че пазара ще бъде преместен. СИНХРОН 1 : Славейко Пергишев Той споделя и страховете си СИНХРОН 2 : Славейко Пергишев Положението, в което Славейко е поставен, го принуждава да избере алтернативен начин за връзка с редовните си клиенти. СИНХРОН 3 : Славейко – за визитките Въпреки всичко, нашият герой изпитва и тъга , свързана с мястото, на което повече от десетилетие е предлагал продукцията, която е отгледал с много труд и пот на челото. СИНХРОН 4 : Славейко – за мъката му  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  “Беше ли любов” е поредната стихосбирка на поетесата Божана Апостолова, чиято премиера снощи събра над сто приятели и почитатели на словото й в зала “Пловдив” на новотела.  
В/Р  
Тема: Божана Апостолова с невероятна премиера
  В книгата са събрани 33 лирични творби на поетесата.Час преди премиерата приятели и почитатели на творчеството на Божана Апостолова вече я поздравяваха. Синхрони: Димитър Атанасов- писател                Николай Заяков- поет Сред гостите на Божана Апостолова бяха и редица представители на бизнес, обществения и политически елит на града. Преди премиерата най- дълго авторката си поговори с кмета Славчо Атанасов, а на финал му посвети. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Вечерта продължи с рецитал на авторката Синхрон: Божана Апостолова- поетеса Атмосфера- музикантите Финал на поетичната вечер дадоха двама кмета- бивш и настоящ. Синхрон: Спас Гърневски- бивш кмет на Пловдив АТМОСФЕРА БОЖАНА БЛАГОДАРИ НА ФОНА НА РЪКОПЛЯСКАНИЯТА  
БЛАНК  
  Платна на художника Веско Велев са изложени в галерия РЕЗОНАНС. До десети май пловдивчани могат да посетят изложбата.  
В/Р  
Тема: Изложба на Веско Велев в Резонанс
ГОТОВ  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с предаването ТВ- омбудсман От 19,15 е Густо, майна Филибето. Гост Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков приятна вечер.  


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568511
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930