Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 11:08 - НОВИНИТЕ – 30април 2010, петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Започваме с предупреждение, ще завършим с извинение.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Наши зрители сигнализираха, че са посещавани в домовете от представители на неизвестен телекомуникационен оператор, който им обещавал ниски цени и ги е включвал към своя програмен пакет без договор и без да се оставят каквито и да са документи. Впоследствие се оказва, че предлагания пакет липсват търсени телевизионни канали, между които и нашата телевизия. Предупреждаваме, че ако ви предлагат подобна услуга, информирайте се ясно какво включва тя и ако не сте доволни от нея при какви условия може да се откажете.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
Бланк  
  80 фармацевти от  Пловдив протестираха днес срещу забавените плащания от страна на Националната здравноосигурителна каса, което ги поставя в трудно финансово положение. През целия ден днес те не продаваха лекарства, за които плаща здравната каса. Така десетки пациенти останаха без животоподдържащи медикаменти.  
В/Р  
Тема: ФАРМАЦЕВТИ ПРОТЕСТИРАТ
  Близо два месеца здравната каса бави плащанията към фармацевтите. Така масово аптеките трупат задължения към доставчици, които от своя страна отказват да ги снабдяват с животоподдържащи медикаменти за хронично болни. СНХ1: ДИМИТРИЯ СТАЙКОВА – лидер на регионалната организация на фармацевтите Марийка Сариева е диабетик и се нуждае спешно от инсулин. Тя твърди, че от вчера не може да намери живоподдържащото лекарство. СНХ2: - Марийка Сариева - пациент Фармацевтите признаха, че се налага да връщат пациенти, защото нямат пари да заредят лекарства. СНХ3: – фармацевт До момента здравната каса в Пловдив дължи близо 1 милион и 300 хиляди лева на аптеките. СНХ4: – д-р Борис Джурджев – директор на РЗОК – Пловдив Фармацевти от Пловдив се опасяват от фалити, ако до дни касата не се разплати с аптеките.  
БЛАНК  
  Една от най-коментираните теми през последните дни е очакваното вдигане на ДДС - налога, който се начислява върху целия оборот и се калкулира в цената на стоки и услуги. Новината съобщи лично премиерът Бойко Борисов. Кого обаче ще засегне увеличението?  
В/Р  
Тема: НА КОГО ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ВДИГАНЕТО НА ДДС-ТО?
  На Руския пазар в Шекер махала има десетки търговци, които продават стоката си без касови апарати. Проверка на ПОТВ установи, че голяма част от продавачите дори не знаят какво означава ДДС и въобще не се интересуват от намеренията на кабинета за увеличаване на данъка добавена стойност. Синхрони – цигани – притеснявате ли се от вдигането на ДДС Ромите се оплакват, че алъш-вериша не върви. Затова твърдят, че не плащат данъци. Синхрони 2 Можем да направим извода, че очаквания скок на ДДС-то отново ще засегне тези, които си го плащат и няма да удари по джоба на тези, които са свикнали да не плащат никакви данъци.  
БЛАНК  
  Това беше мнението на обикновените хора. Че покачването на ДДС ще удари по джоба най-вече потребителите, предупреди днес и финансовият експерт Мария Капон, която е и председател на Еднинната народна партия.   
В/Р    
  Тема:
МАРИЯ КАПОН- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕНП  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  На Четвъртък пазара днес дойде и официалното потвърждение, че пенсионерите са готови всеки момент да се наредят на опашка само и само да купят по евтин “зарзават”. Вероятно защото и те са научили, че търговци, които се местят, ще пуснат стоката си наполовина. Това поне до обяд се оказа фалшива новина.   
В/Р    
  Тема: Пенсионери на опашка за по-евтини краставици
  Вероятно слуха за по-евтини цени на четвъртък пазара е обиколил , като гонен от лисица заек, пенсионерите и те днес щъкаха от сутринта из масите. За да не останат разочарованите възрастни “на сухо” или пък заради прословутият им нюх към стоки с 10-15 по-ниски цени сами си направиха опашка Синхрон 1-Минка Георгиева Пенсионерите бяха на път да вкарат и лакти в спора за краставиците, което учуди дори и продавача. Той почти беше решил да спре с продажбите, но се разубеди Синхрон 2-Станка Стефанова Повечето от опашката обаче не си признаха, че търсят евтиното. Някои се караха, а други по-аграрно даваха обяснения за чакането Синхрон 3-Пенка Иванова В цялата тази олелия, която за пореден път потвърждава правилото, че българинът не може да прави и да чака на опашка се намери и логичното обясние на въпроса –защо пенсионера пътува толкова често с автобус Синхрон 4-Илия Илиев Извода-младите искат да работят за много пари, а пенсионерите търсят печалба от икономиите. Затова и винаги децата ще питат родителите си-Защо да чакаш на опашка като става дума за 20 стотинки.           
БЛАНК  
  Броени дни преди Гергьовден, собственици на фурни отчитат голям брой заявки, напук на кризата. Наш екип посети собственика на една от тези фурни. Вижте.  
В/Р    
  Тема: Собственици на фурни отчитат голям брой заявки за гергьовски агнета.
  Ангел Павлов или както го наричат приятелите му - Бай Ангел, от 20 години се занимава с производството на хляб и печене на агнета. Според него рецептата за добре приготвеното гергьовско агне се крие в изпичането. 30 са до момента постъпилите поръчки,но се надява да се удвоят с наближаването на празника. СИН 1 : Ангел Павлов – собственик на фурна Въпреки финансовата криза,той смята ,че и тази година хората ще наблегнат на агнешкото. СИН 2 : Пак той Откакто е в бранша Бай Ангел поддържа твърда цена за изпичането на агнешкото. СИН 3 : Бай Ангел  Крехко агнешко,подкрепено с няколко аперитива в комбинация с приятна компания –това му трябва на българина. Но от веселие глава не боли, нали?    
БЛАНК  
  И накрая – обещаното извинение. На 25 септември миналата година Пловдивската телевизия излъчи репортаж, в който граждани от район –Западен обвиниха пловдивския прокурор Росен Каменов в насилие срещу животни. На тази база дежурният редактор си е позволил да извади от контекста израза ПРОКУРОР УБИЕЦ ПЛАШИ СВИДЕТЕЛИ СЪС ЗАТВОР, без да съобрази, че по този начин се накърнява авторитета на представител на една институция и то след изслушване само на едната страна. Ръководството на телевизията се извинява на прокурор Каменов за изразите и изводите, които реално унизяват честта и достойнството му. На екипа е обърнато внимание да не смесва информацията с коментара и да търси всички гледни точки до изясняването на цялата истина.  
   
  Сега един поглед към утрешната ни програма. От 11 часа в предаването 1001 съвета с Роси Русева гостува пластичния хирург от УМБАЛ “Свети Георги” доцент доктор Юрий Анастасов. От 13 часа е предаването “Ася в страната на талантите”. Гостува певицата Цветелина и нейният авторски екип с тяхното предложение за химн на Пловдив. В предаването ще участват и студенти от катедрата по художествена фотография към АМТИ- Пловдив. Ще ви представим и финалисти от конкурса за най-добър млад изпълнител от домовете за младежи лишени от родителски грижи.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето е ТЕЛЕВИЗИОННАТА ИГРА ГОЛЯМАТА ИГРАЧКА От 19,15 в Една пловдивска седмица ще ви представим новият директор на Дирекция Социално подпомагане Надя Танева. С Елица Мурджанова от студентска организация на ВМРО- НИЕ, ще говорим за протеста, който днес внесоха в Съвета за електронни медии срещу “Биг Брадър”. А на финала ще ви представим и един от участниците в шоуто- откривателя Чавдар Каменаров. От 20.50 представяме новата книга на издателство ЖАНЕТ 45 “Соло”. От 21.30 е Дух и Тяло с Атина. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков приятна вечер.


Тагове:   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568373
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930