Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 18:04 - Новините - 27 септември 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 27 септември 2010 понеделник    
   
  Славчо Атанасов влезе днес в ролята на Тодор Живков  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 септември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Повече от 30 години пловдивските панаири бяха откривани от държавник номер 1 на България. Днес картинката изглеждаше както никога досега.  
В/Р  
Тема: Панаир - със Славчо Атанасов и без Б.Борисов
  Понеделник ден като за панаир, хубаво слънчево време. Танцьори се късат от старание на импровизираната сцена. Костюмирани мъже и жени трепетно обикалят. Всеки чака някои, всички чакат Бойко или поне министър Трайков. 10 минути след 11 и половина става ясно, че кметът ще открие изложението Атмосфера-Славчо Атанасов+Марии Косев-зам.министър на икономиката и енергетиката Само за обикновените пловдивчани обаче беше тайна кой ще реже лентата. Още вчера следобед е станало ясно, че няма да има премиер или министри. Но е чиста лъжа за липсата на високо представителство-волрейболиста Любо Ганев следеше отблизо откриването Синхрон-Ал.Долев-зам.кмет на Пловдив След като кметът Атанасов и зам.министър Косев прерязаха лентата се втурнаха в традиционната луда обиколка из щандовете. Но хората доколкото ги имаше май не се впечатлиха от официалните лица и продължиха с разходката Синхрони Панаирът се е превърнал в раздаване на листовки-клатеха неодобрително глави стари плодивчани, а младите дори не знаеха какво говорят-те винаги са го знаели такъв.  
БЛАНК  
  „Закриват ТЕЛК!” - би тревога днес директорът на Окръжна болница доктор Аргир Аргиров. Около 23 хиляди инвалиди може и да не си подновят свидетелствата за нетрудоспособност.   
В/Р  
Тема: Затварят ТЕЛК
  В момента седем състава на ТЕЛК се помещават безвъзмездно в общинскса сграда на улица „Четвърти януари” №36. В четвъртък директорът на окръжна болница доктор Аргеров е получил писмо подписано от кмета Славчо Атанасов до един месец сградата да бъде освободена. Тя била нужна за детска ясла. Синхрон: доктор Аргир Аргиров- директор на МБАЛ „Пловдив” Доктор аргиров не изключва възможността временно да затвори ТЕЛК. Тогава обаче няма да могат да бъдат обслужени 5 000 инвалиди, на които са пратени писма за комисии, на които трябва да се явят до Нова годзина. Административният ръководител на ТЕЛК- съставите в Пловдив доктор Райна Ангелова заяви, че колегите и обслужват дневно по 100-120 пациенти и е безумие хората да останат без тази услуга. Синхрон: доктор Райна Ангелова- адм. Ръководител на ТЕЛК За казуса със сградния фонд на ТЕЛК е уведомена и здравната министърка Анна- Мария Борисова.  
БЛАНК  
  Няма проблем с ТЕЛК, има проблем с детските ясли, контрира пък заместник-кметът Александър Долев. Той е натоварен до месец да изведе здравната служба от имота.  
В/Р  
Тема: Александър Долев
  СИНХРОН: АЛЕКСАНДЪР Долев - готов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Тази вечер би трябвало да стане ясно кого ще посочат от БСП за наследник на прогонения заместник-кмет Ганчо Колаксъзов. От няколко дни се говори, че по всяка вероятност това ще бъде бившият данъчен шеф Георги Търновалийски. Припомняме, че в  НАП – Пловдив той седна на стола на сегашната депутатка от ГЕРБ Менда Стоянова. Според Стоянова зад тази смяна е стоял Георги Гергов. Говори се, че на сегашния шеф на Панаира му е бил нужен по-удобен човек. Освен това съпругата на Търновалийски бе между близките на Гергов хора в панаирния борд. Безспорно е, че ако БСП посочи Търновалийски за заместник-кмет, Менда Стоянова, пловдивските депутати и правителството ще бъдат предизвикани и отношенията между държавата и Пловдвивската община ще се изострят още повече.   Дали пък с този ход БСП не си го връща на ВМРО-НИЕ за изгонването на младия си кадър Ганчо Колаксъзов и не залага капан на Славчо Атанасов? На този етап обаче против този избор е лидерът на социалистите Сергей Станишев. Вероятно той се опасява, че поставянето на Търновалийски в лъча на прожектора, ще навреди повече на БСП, отколкото на Славчо Атанасов. Така че тази вечер може да се очаква отлагане на избора, докато се претеглят още веднъж всички ЗА и ПРОТИВ.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Кризата наложи лишения и в полагането на грижи за красотата. По-скъпите процедури като възстановяващите терапии постепенно отпадат. Като цяло клиентите на салоните за красота разреждат поещенията.  
В/Р  
Тема: Цената на красотата
  Кризата се отрази и на козметичните и фризьорските салони – въпреки че клиентите не намаляват, честотата на посещенията им е спаднала. Разбира се по-скъпите процедури също се налага да се разредят или изцяло да отпаднат. СИНХРОН 1: Моника Гулова – собственичка на СПА Клуб Жените правят голяма грешка при спестяването – вместо да отстранят даден кожен проблем, те се опитват да го прикрият, защото е по-евтино. А колко всъщност струва красотата? СИНХРОН 2: Моника Гулова – собственичка на СПА Клуб Красотата не е само харчене на пари по салоните за красота, а и изграждане на правилните навици вкъщи казва Моника – като редовно почистване на лицето и грижи за косата и тялото.  
БЛАНК  
  Пълен автобус с приятели на ПОТВ и колеги, начело - както винаги - с Ани Димова от пловдивска туристическа агенция, потегли в ранни зори за Александруполис.  
В/Р  
Тема: За един ден до Гърция
  Сиви облаци предвещаваха злополучен край на идеята да се изкъпем в края на сезона. Още с пристигането обаче бог Зевс се смили над групата ни, разгони облаците и като пекна едно слънце... Атмосфера – фонтан Тези, които не вярваха в успеха на начинанието, и не си бяха взели бански, горко плачеха и за успокоение хукнаха по магазините. Предупреждаваме тези, които ще тръгнат по нашите стъпки, че в магазините за бързообортни стоки могат да останат неприятно изненадани. Гръцките шофьори стачкуват и много магазини не са зареждани от доста време. Все пак още можеше да се намери зехтин три литра на цена по-малко от 10 лева. На пазара до пристанището могат да се открият интересни неща - мъжки якета за 5 евро, обувки също за 5 евро, чехли за 2 евро. Внимавайте обаче с подбора, защото наскоро български турист се върна от пазара с две леви обувки. Най-доволни останаха тези, които прекараха следобеда на плажа - на повечето не им се тръгваше. Атмосфера - море Следващата екскурзия "ПОТВ и приятели" ще бъде преди Коледа и вероятно ще се ходи до Истанбул.  
БЛАНК  
  Димитър Симитчиев - Семката превърна 60-ия си рожден ден в истински празник за поколението от 60-те години. Или поне за една част от тях. На купона в „Лайпциг” дойдоха тези, които тогава слушаха черни радиостанции и мечтаеха да избягат на Запад. Нямаше ги тези, които мечтаеха да учат в Москва и един ден да управляват България.  
В/Р  
Тема: 60-те се завърнаха за една нощ
  На купона имаше немалко от успелите да избягат - едни се бяха завърнали завинаги в родното Филибе, други бяха дошли за малко на гости, а трети се бяха върнали за ден - два специално заради Семката. Синхрон 2 – Димитър Симитчиев - юбиляр Юбилярът получваше поздрави под формата на култови парчета от 60-те години. Синхрон 1 – Димитър Симитчиев - юбиляр Когато някой пусна "Туистъген", залата скочи на крака. Въпреки че част от присъстващите бяха отгледали сериозни шкембета, въртяха крака така, както го бяха правили през 1965-а. След разрязването на тортата Семката отново благодари на гостите, че са го уважили, и  завърши с думите: "Вие сте Пловдив!" Атмосфера - тортата  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути”.   От 19,15 е спортното предаване „1Х2” Oт 21,30 ще излъчим първи епизод на минисериала „Двете лица на Истанбул” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569884
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930