Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2009 17:28 - НОВИНИТЕ – 15 декември 2009 вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 15 декември 2009 вторник    
   
  Славчо Атанасов е готов да увисне на елхата  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 15 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  „Няма как пенсионерите да пътуват безплатно с градския транспорт дори и да ме обесят на елхата”- каза днес кметът Славчо Атанасов след вчерашния протест на възрастните хора. Припомняме, че над 300 души се събраха пред сградата на община Пловдив и поискаха кметът на отмени заповедта за пътуване с карта и билет от 40 стотинки. В противен случай трябвало да бъде обесен на елхата.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов предлага компромисен вариант на пенсионери и хора с увреждания
  Според Славчо Атанасов най-добър е старият вариант, предложен от община Пловдив –да се пътува само с карти, но за няколко автобусни линии. Синхрон-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив /да ме обесят/ След като пенсионерите и хората с увреждания не одобриха карта и билет от 40 стотинки от Община Пловдив отново ще дискутират като твърде е вероятно нова промяна Синхрон-Славчо От ГЕРБ ще подкрепят предложението с по-скъпи карти, но без билет. Превозвачите пък са на мнение, че ще фалират без компенсации.  
БЛАНК  
  Опитите да бъде намерено решение днес не стигнаха до никъде. Преговорите ще продължат в сряда сутринта. В сутрешното ни предаване „Обществена приемна” пък се обадиха инвалиди, които обявиха, че в сряда от 11 часа свикват протест пред сградата на Общината и канят всички, засегнати от новата наредба за пътуването в градския транспорт, да се присъединят към митинга.  Очертава се комисията да работи под натиска на пенсионери и инвалиди.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Началото на края на една дългогодишна сага бе поставено днес. Областният управител Иван Тотев насрочи дата, на която ще се проведе референдум в село Ягодово. На 7-ми февруари идната година ягодовци ще трябва да решат дали искат да станат пловдивчани.  
В/Р  
Тема: Тотев насрочи референдум в Ягодово
  Въпросът, на който жителите на Ягодово ще трябва да дадат отговор ДА или НЕ е: „Желаете ли отделяне на село Ягодово от община Родопи, област Пловдив и присъединяване на същото към Община Пловдив, област Пловдив?". Мотивът на Тотев да вземе нещата в свои ръце… Синхрон – Иван Тотев – областен управител на Пловдив Според Иван Тотев Община Родопи не е изпълнила съдебно решение на Върховния административен съд, който е постановил да бъде организирано допитване до населението на Ягодово. Синхрон – иван Тотев – областен управител За организацията на референдума ще бъдат необходими около 6000 лева.  
БЛАНК  
  В Ягодово вече се обмисля обжалване на решението на областния управител.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Първите 50 тона боклук прие днес заводът за преработка на отпадъци в Шишманци. След 42 милиона лева инвестиция и близо 2 месеца проби, съоръжението реално влезе в експлоатация. 30 лева ще струва на община Пловдив преработката на тон боклук. Кметът Славчо Атанасов инспектира депото, в което да края на годината ще се обработят още 3 300 тона отпадъци.  
В/Р  
Тема: Реално заработи завода в Шишманци
  Заводът в Шишманци реално струва 42 милиона лева каза кмета Славчо Атанасов, от които община Пловдив е дала 9 милиона и 800 хиляди лева.   Вече е ясна и точната цена на преработка на тон боклук-30 лева Синхрон –Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Камиони на Чистота днес докараха първите 50 тона за обработка. Боклукът се изсипва в приемна яма с 3 крана и по-късно минава ръчна и автоматична сепарация. Преработва се само органичните отпадъци, останалите, които са за рециклиране се отделят Синхрон-  Антон Абромов- управителят на ЗПТБО-Шишманци Община Пловдив ще печели след като се произведе достатъчни количество компост, което да се продава. Той пък е необходим за рекултивацията на 76-те сметища, които се затварят.  Атанасов подчерта, че заради старта на съоръжението такса смет на пловдивчани няма да се вдига Синхрон-Славчо До достигането на пълна мощност, когато ще обработва изцяло боклука на Пловдив, ще минат около четири месеца.  
БЛАНК  
  Припомняме, че все още никой не е заявил официално, че проверките около законността на редица разходи по изграждането на Завода са завършили. Отношението към предполагаемите злоупотреби разцепи преди изборите Областната комисия за противодействието на корупцията. Възникнаха съмнения, че тогавашният областен управител Тодор Петков прави всичко възможно, за да осуети сериозна проверка на завода. Новият областен управител Иван Тотев сформира вчера НОВА комисия за борба за корупцията, която обаче отново включва членове, солидарни с позицията на предишното областно ръководство.    
БЛАНК  
  Продължаваме с другите новини от Общината. Днес отвориха врати двете социални трапезарии в район „Южен”. Социалнослабите посрещнаха вестта със смесени чувства. Наш екип бе в Механо техникума. Вижте:  
В/Р  
Тема: Нова трапезария в район “Южен”
  От днес до края на март ще бъдат отворени вратите на трапезарията в Механотехникума. Тя ще осигурява храна за пенсионерите и хората в неравностойно положение. Синхрон - Михаил Казанджиев – зам.-кмет на “Южен” Пенсионерите, наредили се на опашката за безплатна храна, бяха доволни от помощта, която им дава Общината. Синхрон Пенсионери щастливи Имаше обаче и недоволни пенсионери. Синхрон Пенсионери недоволни Синхрон – зам.-кмет 2 Днес отвориха врати социалните трапезарии във всички райони на Пловдив.  
БЛАНК  
  В социалната трапезария в „Тракия” все още има свободни места. Това каза районният кмет Гиньо Матев по време на откриването днес.  
В/Р  
Тема: Отвори трапезарията в „Тракия”
  Социалната трапезария в „Тракия” по традиция е в училище „Димитър Матевски”. Тази година порционът е вдигнат от лев и 20 на лев и 80. На тази цена бедните ще получават основно ястие и шестинка хляб. В първия ден менюто бе двойка кебапчета с гарнитура картофи. 273-ма са записаните за тази зима. Синхрон 1 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Критерият за записване е до 250 лева доход на член от семейството. Което вече засяга не само редовните клиенти на социалните трапезарии - пенсионерите и инвалидите. Синхрон 2 - Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Днес, специално за откриването на трапезарията, хората получиха еклери с шоколад и кифли. Така ще бъде и в празничните дни.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Ядосани, че вече няма да могат да ползват безплатно чужд ток, двама тарикати набиха комшията от горния етаж, който ги хвана, че са се вързали към електромера му. Екшънът се разиграл в квартал ”Тракия”. Крадците – на 29 и 36 години са в ареста.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Наши зрители се оплакаха, че на улиците “Григор Пърличев” и “Йордан Ковачев” в район „Южен” няма изградено улично осветление и е тъмно като в рог. Отнесохме въпроса до районната администрация.  
В/Р  
Тема: В ”Южен” чакат пари за улично осветление
  ГОТОВ - Синхрон - Михаил Казанджиев – зам.-кмет на “Южен”  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Напук на кризата издателката Божана Апостолова представи пред пловдивчани луксозното издание „Фотописи” от Иван Кулеков. Книгата е издадена със съдействието на председателя на пловдивския общински съвет Илко Илиев.  
В/Р  
Тема: „Фотописи” от Иван Кулеков
  „Фотописи” е албумно издание. Фотосите са дело на самия Иван Кулеков, всеки един е придружен от сентенция, плод на 10-годишните му сблъсъци с родната действителност. Синхрон 1 – Иван Кулеков Затова говориха другите: Синхрон 2 – Божана Апостолова – издател Някои от тях: Синхрон 3 – Божана Апостолова – издател Премиерата на „Фотописи” бе в деня, в който ни напусна Коко Азарян. Кулеков помоли присъстващите за минута мълчание. Синхрон 4 - Иван Кулеков Книгата е издадена в два варианта – с меки корици е 18 лева, а с твърди – 23. Освен на комбинацията от слово и картина във „Фотописи”, присъстващите се насладиха и на звука от китарата на Огнян Видев. Атмосфера – китара  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Гостът ни тази вечер е кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,15 е предаването „Референдум”. Темата днес: „Какво ви вдигна кръвното през годината” От 20,50 е „Мъдрост и тайнство” с Маг Мариела Следва ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА, а след новините в 22.30 е „Дух и тяло” с Маг Малина. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567570
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930