Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 17:57 - НОВИНИТЕ – 28 декември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1974 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2009 18:31


Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 28 декември 2009 Понеделник  
   
  Блокират работата на над 2000 търговци на цигари от Пловдив. Подробностите след малко.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 28 декември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Над 100 пловдивчани от район „Южен” са се включили в подписка срещу лошата инфраструктура в тяхната част на квартала. Днес дупките и калта станаха още по-големи след поройния дъжд от тази нощ.  
В/Р  
Тема: Граждани протестират срещу дупки и кал
  От 3 години Павел Пандорски живее в една от десетките нови кооперации зад бившия РУМ „Родопи”. Всеки ден му се налага да тъпче кал, за да стигне до дома си и да си троши колата, когато реши да мине с нея по улиците „Димо Хаджидимов” и „Асен Христофоров” в „Кючук Париж”. Синхрон – Павел Когато времето е сухо, тук е прашно, а когато е мокро, потъваме в кал до ушите, жалват се хората от квартала. Това не е всичко – освен, че е осеяна с дупки, улицата, на която 100 човека протестират в подписка има само една шахта. Около новите кооперации пък изобщо няма асфалт, защото Общината не е положила такъв. Синхрон 2 – Павел   Ангажиментът на администрацията. Синхрон – Пламен Йончев – инженер на район „Южен” В тази част на квартала хората недоволстват и от друг проблем. Стендъп 1 При проливен дъжд обаче първият вариант не върши работа, защото бордюрът не се вижда. Тогава пристъпваме към втория вариант. Стендъп 2 И така докато стигнеш крайната си цел – спирката или близкия пазар. Отговорът на районната администрация. Синхрон 2 – инженер От администрацията казаха още, че тротоарите по „Александър Стамболийски” няма да бъдат ремонтирани, докато не започне разширението на самия булевард. Ние ще проследим дали ще изпълнят останалите поети ангажименти.  
БЛАНК  
  Екипи на „Гражданска защита" през целия ден почистваха наводнени шахти след нощния порой в Пловдив. Най-лошо е състоянието на съоръженията в Столипиново. Няма сигнали за наводнени къщи, мазета и подлези в други райони в Пловдив.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Работата на над 2000 търговци на цигари от Пловдив може да бъде блокирана. За това алармира днес шефът на дирекция „Стопански дейности” в Общината Георги Божев. Причината за това е гаф в закона за тютюневите изделия.  
В/Р  
Тема: Без разрешителни за продажба на цигари в Пловдив
  До сега всеки, който е искал да извършва търговия с цигари е получавал разрешително от Общината срещу еднократно внасяне на сумата от 100 лева. След промени в закона за тютюневите изделия обаче това вече прави Регионалната митнически дирекция. Синхрон – Георги Божев – дир. „Стопански дейности” Какво следва от тук нататък. Синхрон 2 След този гаф, какво следва за търговците. Синхрон – търговец От Общината са изпратили писма до финансовия министър Симеон Дянков и шефа на агенция „Митници" Ваньо Танов със запитване как да бъдат прилагани новите наредби. Търговците, които вече имат разрешителни разполагат с  гратисен период до месец април 2010-та година, за да си извадят нови. Тези, които сега искат обаче да започнат бизнес с цигари, не е ясно от кой трябва да поискат разрешение.  
БЛАНК  
  Таксата за тротоарно право може да скочи с 20%. За това предупредиха днес от икономическия отдел на общината. Причината – разпореждане на Националната агенция по приходите.  
В/Р  
Тема: Вдигат такса „тротоарно право”
  От НАП са се разпоредили тротоарното право да започне да се облага с ДДС. От Община Пловдив обаче са изпратили запитване, тъй като по закон това не е редно. Синхрон – Георги Божев – дир. „Стопански дейности” В момента за един квадратен метър тротоар в центъра, 600 търговци плащат по 25 лева. Ако от НАП потвърдят разпоредбата си, таксата ще стане 30 лева на квадрат. От икономически отдел на Общината съобщиха, че останалите такси за граждани и фирми през 2010 години няма да бъдат променяни засега.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Мъж беше задържан след възникнал скандал в Пловдив. Около 23 часа снощи във Второ РУ е получен сигнал за битов скандал на ул. “Д-р Г. М. Димитров”. По първоначални данни 47-годишен мъж е нанесъл побой на съпругата си след евентуална употреба на алкохол. Мъжът обиждал пристигналите на място полицаи и ги заплашвал с уволнение. При опита си да го усмирят служителите извикали на помощ втори автопатрул. Хулиганът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Сигурно сте чували народната песен „Полегнала е Тодора”. Както и модернистичното й продължение „... за всеки, който я пожелае.” Днес ще ви покажем друго полегнало нещо. Него обаче никой не го желае в хоризонтално положение.  
В/Р  
Тема: Полегнал „Стоп”
  Мястото на нашата историйка е кръстовището на улиците „Петко Д. Петков” и „Граф Игнатиев”. Stand up „Граф Игнатиев” е уличката, която води към булевард „Цар Борис Трети” и кръстовището на Патологична бременност. Припомням, че градската управа направи опит да го затвори, но поради натовареността му се отказа. А въпросната натовареност идва главно откъм новото колело на „Богомил”, което пък е на крачка от нашето кръстовище, което в момента на практика е неурегулирано, заради съборения „Стоп”. Синхрон 2 Синхрон 1 Някой здраво е накатерил новичкото „Стопче” по коледните празници. Синхрон 4 Синхрон 3 Който и да е, вече няма значение, важното е знакът да се върне във вертикално положение, защото – съгласете се – работата на един знак е да ви вади очите, а не да гледа звездите, особено пък ако това е „Стоп”.  
БЛАНК  
  Възможни са разминавания в отчитането на тока по празниците. За това предупредиха предновогодишно от австрийската компания И Ви ЕН. Ето и подробностите.
В/Р  
Тема: Възможни са разминавания в отчитането на тока
  Причина за разминаването в отчитането на тока са почивните дни по време на
коледните и новогодишните празници, тъй като консумираната електроенергия за месец декември за част от клиентите е отчетена до 23-то число на месеца.
Фактурата за декември за част от абонатите ще включва периода от 1-ви до 28-ми декември и в нея няма да бъде отчетен изразходвания ток за дните 29, 30 и 31. Поради тази причина е възможно някои клиенти да имат с около 3 дни по-дълъг отчетен
период за потребено електричество през месец януари 2010 година.
За да няма недоразумения, от И Ви еН напомнят, че всяка фактура съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумиран ток, срокът на следващо отчитане и плащане, както и  телефонен номер за връзка с компанията. Абонатите могат и предварително да проверят своята сметка на телефон  0 700 10 207  0 700 10 207 или на сайта на компанията.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия=


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. drill - :-~
30.12.2009 17:59
Ами супер. Новините са добри!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568285
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930