Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 11:13 - НОВИНИТЕ – 25 януари 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Кметът Славчо Атанасов се чуди за втори мандат, социолозите му дават едно рамо. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 25 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов не е решил дали да се кандидатира за втори мандат. Харесва ли му професията „кмет” и тежи ли кметската корона – отговорите сега.  
В/Р  
Тема: Славчо не е сигурен за втори мандат
  Изказването на кмета стана, след като съпартийците му от местната структура на ВМРО изразиха подкрепа за евентуален негов втори мандат. Славчо Атанасов заяви, че още е рано да вземе решение. ПОТВ попита кмета: „Харесва ли му да е кмет?”. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет В този ред на мисли попитахме Славчо Атанасов – завижда ли си на кметската корона. Синхрон 2 До следващите местни избори остават по-малко от две години.  
БЛАНК  
  Социолозите обаче съветват Славчо Атанасов да не се отказва. Кметът  печели втори мандат, ако изборите са днес. Това сочи проучването на института „Макс Вебер”. Във врата на кмета обаче диша лидерът на ГЕРБ Иван Тотев.  
В/Р  
Тема: Бойко Борисов се радва на народната любов на пловдивчани
  Анкетата обаче е правена през втората половина на месец декември. Близо 60 процента от хората участвали в допитването искат ГЕРБ да управлява града. Въпреки скандалите във ВМРО, кметската партия се радва на 15 процента одобрение, а коалиционния им партньор в Пловдив БСП на 11 процента. При конкретните личности посочени за кмет нещата обаче стоят по друг начин Синхрон: Радка Пеева- програмен директор на „Макс Вебер Тенденцията обаче сочи, че до местните избори Иван Тотев тепърва ще трупа рейтинг и спокойно ще навакса трите пункта изоставяне . Основният акцент в проучването е оценката за управлението на ГЕРБ в страната и лично за Бойко Борисов Синхрон: Радка 2 Основните световни лидери, с който пловдивчани сравняват премиера са Барак Обама и Владимир Путин. 45 процента от анкетираните искат да видят Бойко Борисов и като президент на страната. На въпрос какво не харесвате в премиера малцина посочват слаби страни у него, а над 40 процента заявяват, че няма слаби страни. Основните изводи от анкетата на института „Макс Вебер”   са следните. Синхрон: Георги Манолов- управител на „Макс Вебер” Проучването е правено през декември месец, за това е неясно как би се отразил на резултатите резила в Брюксел с Румяна Желева, признаха организаторите .  
Бланк  
  Докато хората подкрепят Бойко Борисов, Яне Янев продължава лютата битка срещу него. Днес лидерът на РЗС определи премиера като нещо средно между Батман и Рамбо, тъй като в обществото се държи като тартор на групировка. Партията няма да подкрепи новото правителство, в състава , в който е предложен от премиера, защото то е цитираме „некомпетентно, уплашено и зависимо”.  
В/Р  
Тема: Яне Янев:”Аз съм специалист по Бойко,той е екшънмен”
  В Пловдив Яне Янев обяви, че 83 процента от администрацията на Станишев-Доган и Сакскобурготски и сега разработва закони за новата тройна коалиция Борисов-Костов-Сидеров. ДПС и БСП са в политическа договореност с ГЕРБ и поради тази причина премиерът си мълчи за свързани с Доган далавери Синхрон 1-Яне Янев-председател на РЗС Яне Янев се обяви за промяна на конституцията и за алтернативен вариант на сегашното правителство, в което Симеон Дянков върши глупости. Янев сравни държавата ни с посттоталитарна панелка  Синхрон 2-пак той До 10 март от РЗС ще се срещат с българите в различни градове, а на 10 ще има национален митинг протест пред МС и Парламента. И всичко това след като първоначално Янев и партията му подкрепиха правителството на ГЕРБ Синхрон 3-пак той Според Янев, който призна, че вече е специалист по Борисов, ДПС и ГЕРБ са в негласно споразумение и по тази причина министър председателят е обявил ДПС като най-адекватната партия.   
КАШ ОБЩИНА
Бланк  
  Областният управител Иван Тотев и кметът Славчо Атанасов влязоха в задочен спор. Поводът – бюджетът на Пловдив за тази година.  
В/Р  
Тема: Славчо срещу Тотев
  В събота пред ПОТВ областният определи бюджета на Пловдив като кръгла нула. Синхрон – Тотев Синхрон – Славчо Кметът все пак намери думи. Синхрон – Славчо  
БЛАНК  
  Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев разпореди да започне записването за дръвчета за залесяване на междублоковите пространства от живеещите в района. До момента има вече 120 заявки в отдел "Екология", приети на телефон 682 522. По идея на граждани, избрани ценни видове от естествения разсадник на района - лесопарк "Лаута", ще бъдат изваждани и раздавани до месец март.  
КАШ Криминални новини
БЛАНК    
  Полицията издирва трима мъже, похитили младеж и приятелката му в Пловдив. На бул. ”Александър Стамболийски” неизвестни лица, които пътували с лек автомобил “Опел Астра” със старозагорска регистрация, отвлекли 22-годишен младеж и 21-годишната му приятелка заедно с микробус “Ивеко”, ползван от младежа. Сигнал за случилото се подал в Първо РУ братът на отвлечения. Около 23 часа похитените са били върнати в Пловдив. В Първо РУ те обяснили, че са били отведени насила в Мъглиж и после докарани обратно. По първоначални данни става дума за неуредени финансови отношения.

КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивските таксиджий се разбраха с кмета Славчо Атанасов. Двете страни се срещнаха тази сутрин, след протеста на 500 таксита срещу закриването на десетки стоянки в града.    
В/Р  
Тема: Таксиджийте се разбраха с кмета
  Срещата започна с искане за диалог и разбиране. Заместник-кметът Руси Панчев, който отговаря за организацията на движението обясни, че закриването на местата за спиране на жълтите коли се дължи на общинска наредба. Документът забранява стоянките около автобусните спирки. Според таксиметровите шофьори обаче забраната за спиране в района на автобусните спирки ще им донесе драстичен спад в оборотите и неизбежен фалит. Синхрони Кметът Славчо Атанасов призна, че в петък вечер се е возил на 7 различни таксита, за да проучи настроението на шофьорите и каза, че е разбрал къде ги стяга чепика. Синхрон – кмет Кметът ще внесе ново предложение в Общинския съвет, с което да се вазстанови стария брой на стоянките за таксита. През следващите 2 месеца пък таксиметрови шофьори няма да бъдат глобявани, ако паркират в района на автобусните спирки. В замяна на жеста, кметът поиска от таксиджийте да издадат колегите си, които не са се регистрирали в Общината и работят незаконно. Според Градската управа без разрешение работят около 1000 жълти коли.  
БЛАНК  
  Книгите в пловдивските библиотеки скоро ще са онлайн. Основна заслуга за това ще има проект на милиардера Бил Гейтс.  
В/Р  
Тема: Бил Гейтс прави пловдивските библиотеки онлайн
  Проектът е на стойност 50 милиона долара. Неговата цел е  българските граждани да имат безпроблемен достъп до световните база данни. По този начин бързо и лесно те ще се добират не само до заглавията, а и до целите текстове на любимите си книги. Това ще се случи, след като със специална техника бъдат оборудвани 900 български библиотеки. В Пловдив онлайн книги ще се четат в 29 библиотеки. Синхрон – Радка Колева – дир. на НБ „Иван Вазов” Към цялата сума от 50 милиона долара, пловдивската община ще осигури 30 хиляди лева, за да станат библиотеките в Пловдив онлайн. Синхрон 2 Със сумата от 20 милиона Министерството на културата също участва с финансиране на големия проект.      
БЛАНК  
  И Ви ен предлага да въведе системата за дистанционно отчитане на тока и парното. При стандартните системи е необходимо да се осигури достъп до всички електромери във всяка сграда, а практиката показва, че това е трудно осъществимо, особено в сградите с ежемесечен отчет на парното и тока. Според австрийската компания, това ще бъде от полза на абонатите.  
БЛАНК  
  В бизнес център Роза Импекс бе проведен семинар - обучение "Изкуството на твореца", представящ на фризьорите първата българска боя за коса. Подробности очаквайте след новините.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия понеделник. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Днес е времето за вашите 60 секунди От 19,15 е спортното предаване 1Х2 От 20,50 очаквайте филма за композитора Иван Спасов. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.                  
В/Р  
Тема: Роза импекс
  На 24 януари в бизнес център Роза Импекс в центъра на Пловдив бе  проведен семинар - обучение "Изкуството на твореца" представящ на  глидията фризьори от Пловдив и региона първата българска боя за коса  Master Professional.   В препълнената зала екипът от Козметична Компания  Роза Импекс представи цялата серия Master Professional предназначена  само за професионална употреба, съдържаща патентованата формула 3 L.S. в  пълната си гама от 95 цвята както и съпътстващи технически средства към  тях. Семинарът премина при огромен интерес от участващите в него  фирзьори с демострации на коафьорите Петър Мицев и Пепа Добрева. Освен  теоретична част включваща лекции на тема "Теория на цвета", "Косата и  цвета" бяха представени уникални прически,  боядисани с  професионалната серия Master Professional, както и успешно сваляне на  черен цвят от боядисвана коса. Компанията планира подобни семинари в  София, Варна, Бургас, и други.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567847
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930