Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 11:15 - НОВИНИТЕ – 26януари 2010, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1008 Коментари: 1 Гласове:
0



 
   
  Ако гледате тази емисия, значи успешно сте преживели поредния мразовит ден.
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Рекордно ниски температури доведоха до препълване на токсикологията в Пловдив. Наша проверка установи, че през последните дни хората масово посягат към чашката с алкохол, за да се стоплят. Куриозът е от преди 2 дни, когато 63 –годишна пенсионерка е приета със забележителните 4,1 промила алкохол в кръвта.  
В/Р  
Тема: Токсикологията се напълни
  Днешният ден в Пловдив започна с температура от минус 18 градуса. В борбата със студа не помагаха дори шаловете и шапките. По тази причина някои хора бяха решили още от снощи да започнат с подгряването за днес. Но не с какво да е, а с алкохол. Това е и причината през последните дни повече хора с алкохолни натравяния да потърсят лекарска помощ. Началникът на Токсикологията към Университетска болница „Свети Георги” доц. Янко Илиев си спомни за куриозните случаи, които са минали през отделението. Рекордьор сред мъжете е 46-годишен човек с рекордните 6,7 промила алкохол в кръвта. Синхрон – доц. Янко Илиев – началник на токсикологията в УМБАЛ „Св. Георги” Рекордьорът сред жените се е появил преди няколко дни. Това е 63-годишна пенсионерка от пловдивско село. Синхрон 2 През следващите дни сибирският студ продължава. По тази причина токсиколози съветват да се пият топли течности като чая. Кафе обаче не се препоръчва. Синхрон 3 От опит токсиколозите споделят, че който не е спазил техните съвети, се превръща в един от редовните пациенти на пловдивската токсикология.  
КАШ ОБЩИНА
     
Бланк  
  Схема, указваща къде и колко броя таксита могат да чакат на стоянките по най-оживените булеварди, бе направена днес. Полиция и Общинска охрана обаче продължават да следят да няма струпвания на таксита на невралгичните места в центъра.  
В/Р  
Тема: Нов временен списък със стоянките на таксита
  Заместник-кметът Руси Панчев съобщи местата, където таксита могат да паркират засега спокойно. Това е само част от статегията , която обмисля община Пловдив.  -до пл. „Съединение”, бул. „6 септември” – максимум по 3 таксита от северната и южната страна; -бул. „6 септември” до Областна администрация – 3 коли; -кино „Фламинго” (южната страна на булеварда) – 2 бр.; -в района на бул. „Васил Априлов” , ул. „Иван Вазов” след болница „Свети Мина” – максимум 2 коли; -от западната страна на „В. Априлов” (бившето ВМИ) – 6 броя; -по улицата за Здравната каса в района на второ РПУ – 3 таксита. Припомняме, че утре от 11:00 в общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” таксиметровите фирми ще дадат окончателните си предложения за стоянките, които да бъдат съгласувани с общината, КАТ и ДАИ.  
Бланк  
  Сметището в Цалапица е държавна собственост, показа проверка на Областна управа. Община Пловдив е поискала от областния управител да изпрати писмо до Общинска служба по земеделие и гори „Родопи”, за да се извърши промяна в Регистъра на собственика на имота, като бъде отразено, че новият собственик е Община Пловдив. В изпратен отговор е застъпено становище, че въпросният терен не е преминал в собственост на Община Пловдив, а просто е предоставен за временно ползване.  
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
Бланк  
  Пловдивският окръжен съд постанови „задържане под стража” за убиеца на украинската проститутка Виктория Кожухарска. Магистратите задържаха в ареста 27-годишният Младен Сарийски.    
В/Р  
Тема: Съд, Младен Сарийски , обвинен за убийството на украинката Виктория Кожухарска
  Съдът постанови , че са налице основанията, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Сарийски е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Синхрон-Тодор Павлов-прокурор  Съдът прецени, че е налице реалната опасност да се укрие или да извърши престъпление. Сарийски е осъждан до момента 11 пъти за кражби , преди месец е бил освободен от затвора Синхрон-Тодор Павлов-прокурор Припомняме, че 44-годишната бивша проститутка бе открита в сряда по обяд с 2 дълбоки разреза в шията в квартира на ул. "Козлодуй" до Понеделник пазара. Фалшиви пари бяха   открити при обиск в дома на един от клиентите на Кожухарова. Според съседи  Жената е ползвала апартамента за бардак.  
КАШ Криминални новини
 
БЛАНК  
  Фенове на „Ботев” – Пловдив нападнаха офиса на президента на клуба Димитър Христолов, който се намира в район „Тракия”. Запалянковците нахлули в офиса, след като разбили вратата, но се оказало, че Христолов по това време не е бил вътре. По случая се извършва проверка.  
БЛАНК  

Две жени и момиченце бяха спасени при пожар тази сутрин в Асеновград. Около 10 часа в приземeн етаж на къща на ул. ”Атанас Свещаров” избухнал пожар, причинен от изхвърлена на неподходящо място жар. Детето заедно със своите майка и баба са били откарани в болница с леко обгазяване. Щетите на сградата са минимални
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В малка студена стая без санитарен възел един достоен българин се подготвя и печели златни медали за родината си. Ангел Кремов е многократен световен и европейски шампион по борба. В богатата си спортна кариера има и няколко олимпийски медала от игрите за хора с увреден слух.      
В/Р  
Тема: Шампион живее в стая без тоалетна
  Ангел Кремов печели първите си медали за България още в далечната 1989-та година на игрите в Нова Зеландия. Оттогава насам сметката му от най-високи отличия постоянно се увеличава. Синхрон 3 - По света Ангел Кремов е уважаван и награждаван. В родината си той живее в малка стая в общежитието на „Тих труд”. Синхрон 4 - Днес шампионът се срещна с кмета Славчо Атанасов и заместника му по спорта Георги Титюков с молба да наеме общинско жилище. Като гаранти и ходатаи зад него застанаха Спортната федерация и Съюзът на глухите в България. Кметът им обеща съдействие. Синхрон 1 – Георги Титюков - Георги Титюков – зам.-кмет на Пловдив Ангел Кремов вече се занимава с подрастващи. Георги Титюков го предупреди, че процедурата с жилището е дълга и тромава и го посъветва да се въоръжи с търпение. На днешната среща бе повдигнат и въпроса за ремонта на физкултурния салон на училището за деца с увреден слух „Професор доктор Белинов”. Вече има представен проект в спортното министерство. Синхрон 2 – Георги Титюков – зам.-кмет на Пловдив „Надежда има” – така коментираха приятелите на Ангел Кремов резултата от днешната му среща с кмета Атанасов.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия вторник. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ – омбудсман. Гост в предаването е председателката на групата на общинските съветници от ГЕРБ Дани Каназирева От 19,15 е „Референдум”. Евгени Тодоров ще ви попита  кого бихте подкрепили за кмет на Пловдив на изборите догодина. От 20,50 е Мъдрост и тайнство с Маг Мариела Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.  Разделяме се с пожеланието да преживеем и тази мразовита нощ и утре отново да сме заедно.      


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



1. анонимен - ейй, много пък хитро сте се сетили, ...
27.01.2010 11:21
ейй, много пък хитро сте се сетили, браво !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567606
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930