Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 14:55 - новините -29 януари
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 29януари 2010 Петък
   
  Одисеята със спирките продължава. И май не `и се вижда края.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 29 януари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
   
Бланк  
  5 милиона лева неустойки трябва да плати Община Пловдив, ако прекрати договора за концесия за автобусните спирки. Проблемът припомняме дойде, когато при управлението на Иван Чомаков беше подписан договор с фирма „Елиза 99". Казусът идва, че самите спирки трябва да бъдат изградени от фирма „Алфатекс”, но след като Общината реши да смени модела и там трябва да се плащат неустойки.  
В/Р  
Тема: Община Пловдив ще праща неустоики за прекратяване на договора за снимките
  Софийската фирма „Елиза 99” е трябвало да монтира изготвените от „Алфатекс” спирки и те да бъдат предадени на Община Пловдив. На всичкото отгоре има клауза в договора, че до 18 месеца те трябва да бъдат предадени на концесия и от „Елиза” поискаха да съдят общината за пропуснати ползи. Отговора беше 200 хиляди лева компенсация и прекратени отношения с Алфатекс. Сега юристите на администрацията ще проверяват мъзможен ли е подобен ход с „Елиза”. 314 от общо 450-те пловдивски спирки са включени в концесионния договор с "Елиза 99". И друго важно, която буди въпроси у кмета Славчо Атанасов. Пропуснат кой извършва монтажът и плаща за изграждането на комуникациите. Не намира отговор и питането - кой поема поддържането на единиците спирки, които вече са готови.  
Бланк  
  Първият нов джоб за таксита започна да се изгражда днес. Инспекция на министроителната площадка направи заместник-кметът Руси Панчев.
В/Р  
Тема: Нов „джоб” за 3 таксита
 Атмосфера Първият нов джоб за таксита се намира срещу Областната администрация на бул. „6-ти септември”. Той обаче е само за 3 коли и ако на него паркират повече от разрешената бройка, ще се налагат глоби. Стоянката е дълга 20 метра и ще струва около 4000 лева. Според заместник-кмета Руси Панчев пари в бюджета за нови джобове са предвидени, но не се знае колко точно. Синхрон – Руси Панчев - зам.-кмет на Пловдив Въпреки започнатото изграждане на джобове, не е ясно дали всички таксиджий са доволни от резултата от протеста. Синхрон – таксиджия Първата нова стоянка ще бъде готова до понеделник. Атмосфе
Бланк  
И още общински новини-но от Родопи. Общината, която държи под шапката си десетки пловдивски села и за която се носят слухове, че лъха на корупция, днес завихри поредния скандал. След скандала с референдума в Ягодово, тази сутрин шефката на Общинския съвет на „Родопи” Величка Георгиева заяви, че бившата главна финансистка Евелина Стефанова е унищожила всички файлове с важна финансова информация. Какво разказа Стефанова – вижте в следващия репортаж.
В/Р  
Тема: Скандал с финансистка в корумпирана община
  Според Величка Георгиева компютърни гений са успели да възстановят едва 20% от погубената информация. Това според нея е довело до редица технически грешки в паричните операции на кметството и затова се наложило граждани да плащат по два пъти „такса смет”. Набедената финансистка коментира хвърлените срещу нея обвинения. Синхрон – на телефона: Евелина Стефанова – бивш гл. финансист на община „Родопи” Стефанова разкри, че решения от по 8 страници на същия общински съвет, областният управител на Пловдив Иван Тотев ги връщал като незаконосъобразни. Под всяко връщане имало 2 страници обяснения на юридическия екип на Областната управа. Едно от най-скандалните търкания между Областния управител и кмета на община „Родопи” Йордан Шишков е за изчезването на 1 милион и 400 хиляди лева, предназначени за сметосъбирането в общината. При налични пари за чистота от близо 2 милиона лева за 2009-та година, са похарчени само 600 хиляди, останалите пари са отклонени в нечий джоб, смята Стефанова. По тази причина областният е изпратил писмо до Шишков, в което го пита къде са парите и защо кара хората от Община „Родопи” да плащат „такса смет” два пъти. Синхрон 2 Според бившия финансист с изтриването на файловете с финансова информация се е целяло прикриването на поредната злоупотреба. Синхрон 3 Стефанова опроверга изнесената информация, че в момента се разследва от Икономическа полиция.
КАШ Криминални новини
БЛАНК    
Пожар избухна в Дома за деца, лишени от родителски грижи “Таньо Войвода” в Асеновград. Няма пострадали. Пожарът се разпространил в спално помещение на първия етаж в сградата. Унищожени са прозорците и входната врата на стаята, 6 легла и 6 шкафчета в нея. Причините за пожара са в процес на установяване.
КАШ НОВ КАТАСТРОФИИИИИ – 11 СЕК.
 
Бланк  

Жена загина при пътен инцидент днес в Пловдив. По първоначални данни около 13 часа на автобусна спирка пред автогара “Север” автобус, управляван от 39 годишен шофьор, при движение на заден ход, блъснал възрастна жена. Жертвата, която е с неустановена до момента самоличност, е починала на място.

КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
Бланк  
  Зрител ни се обади, че на улица Тодор Влайков пред номер 13 има зарязан микробус по джанти, който пречел на пешеходците. Отидохме и проверихме.  
В/Р  
Тема: Микробус пречи на пешеходците
  Кой знае колко пешеходци не видяхме, дори никак. Микробусът не е по джанти, а е със спаднали гуми. Освен това е паркиран така, че спокойно се минава и от двете му страни. Проблемът е само за майките с колички, но те и без това си вървят по платното, тъй като тротоарите са заети по принцип. Толкова за коректността на зрителското обаждане. А сега – другото. Много ясно, че буса пречи и мястото му не е там. Собствениците не го отричат. Споделиха, че спирачките му не работят и затова им е трудно да го изтеглят, но обещаха да го направят. Синхрон – човек без име Бащата на собственика обеща бусът да бъде махнат до края на седмицата.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Кризата накара все повече хора да ровят в кофите за боклук или да спят по изоставени строежи и да се хранят с отпадъци. Гледката е част от ежедневието на пловдивчанина, който до такава степен вече е свикнал, че малко се трогват от мъката и нещастието. А ако проявиш съчувствие те изкарват луд. Следващото видео е история за един несретник и за едно микро общество, което се чуди какво да прави с мизерстващия си съсед.   
В/Р  
Тема: Ще помогнем или ще нехаем? Въпрос на личен избор!
  Булевард „Никола Вапцаров” 86. Първи етаж. Боклук , мизерия и нищета. 28-годишният Костадин Грозев е жертва-в миналото е тероризиран от семейството му, което вече се е преселило в един по-добър свят.Съзнанието му обаче е белязано, момчето не може само да преодолее боищата, наказанията и заплахите. И години по-късно, когато вече е сам той отказва да бъде нормален човек Синхрон 1-Диляна Кузманова+ Никола Ангелов Естествено съседите от входа първоначално са възмутени-вероятно има и подписки за изселването му , но днес вече са наясно, че според закона няма как да го изгонят и са се съгласили просто да му се помогне-най-добре в дом. Една жена обаче яростно се противи-за нея човешкият живот не е нищо Синхрон 2-Татяна Атанасова Как може да се помогне на Костадин Грозев? Ако той не може-от негово има трябва да се подаде молба в социално подпомагане в район „Южен” и ще му се отпусне еднократна помощ. Но само , ако има лична карта. Ако няма документ за самоличност има вариант за помощ, за да му се издаде Синхрон 3-Татяна Ангелова Ако е психично болен има също право на помощ, но трябва да представи документ , че се води на учет в психодиспансера. Ако е болен, Костадин Грозев може да се лекува, но само с неговото съгласие. Ето сега ще проличи останала ли е човещина у хората от блока-като някои се заеме с писането на молбите.        
 БЛАНК  
  Завършваме емисията с едно съобщение: Гвардейска рота ще отдаде военна почит на министър-председателя на България Стефан Стамболов в неделя. Поводът е 156 – тата годишнина от неговото рождение. Празникът е от 11,30 часа пред паметника на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на община Пловдив. Слово за живота и дейността на Стамболов ще произнесе Спас Гърневски, по чието време като кмет на Пловдив беше изграден паметника .  
Бланк  
Един поглед към съботната ни програма. От 10,15 е предаването 1001 съвета с Роси Русева. От 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” гостува формация за поп и джаз пеене с ръководител Ева Палакова.  
Бланк  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с  Голямата играчка . От 19,15 е „Една пловдивска седмица”. Гостуват заместник-кметът Руси Панчев и шефа на дирекция „Строителство” Тошо Пашов. От 20,50 на живо е „Дух и тяло” с Рени Анастасова. Ако искате да коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт. От мен и екипа – приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567744
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930