Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 12:54 - НОВИНИТЕ – 16 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0



      Вторник
   
  Инджи и Мехмед изместиха Пижо и Пенда.  
   
    Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 февруари. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Шок и ужас на пазара за мартеници в центъра на Пловдив. Инджи и Мехмед замениха Пижо и Пенда по търсене и продажби. Лицата на героите на известния турски сериал "Перла" се вплетоха с червените и бели конци на българската мартеница.  
В/Р  
Тема: Инджи и Мехмед замениха Пижо и Пенда
  Десетки сергии за мартеници са заляли центъра на Пловдив. По традиция всяка година предлагането ни изненадва с нещо ново и различно. Тази година обаче изненадата е повече от шокираща. Мартениците с актьорите от турски сериал "Перла" биха по търсене българските Пижо и Пенда. Синхрон На голяма част от сергиите мартеницата с двамата турски актьори е била продадена за отрицаелно време и днес трудно се намираше. Следващите по търсене са мартениците с лика на Бойко Борисов и Барак Обама. Търговците твърдят, че и те се продават като "топъл хляб". Анкета Каква мартеница ще си закачите тази година е въпрос на личен избор.  
БЛАНК  
  По левче ще плащат, имащите право на преференциални пътувания в рейсовете на масовия градски транспорт, ако не са си изкарали нови карти.  
В/Р  
Тема: Нямаш карта – плащаш левче в рейса
  Срокът за издаването на нови карти за рейсовете и тролейте на масовия градски транспорт изтича на 28 февруари, припомни днес шефът на фирма "Автотранс 2000" Димитър Чолаков. Дружеството е оторизирано да издава талоните на над 100 000 пловдивчани имащи право на преференциални пътувания. Синхрон: Димитър Чолаков- управител на "Автотранс 2000" Какво да очакват след първи март тези, които нямат карти? Синхрон: Димитър Чолаков….. Към момента близо две трети от имащите право на преференциални пътувания все още са без карти.  
КАШ Новини от Общината
   
БЛАНК  
  Пловдив е единствения град в България, който изцяло реши проблема със сметопочистването и сметоизвозването. Ставаме най-обезпеченото населено място в комуналното обслужване. Добрата новина идва днес, когато пристигнаха първите 80 контейнера. Те са част от голямата поръчка в размер на 3 хиляди съда тип Бобър.   
В/Р  
Тема: Администрацията реши проблема с отпадъците, остава и хората да се научат да хвърлят в казаните
Очакваните нови 3 хиляди бобри и близо 4 хиляди контейнери тип кука изцяло ще решат проблемите на Пловдив. Една от спирачките на почистващата фирма "Чистота" да си върши още по-добре работата- липсата на собствени съдове вече е в историята. Градът ни ще стане най-обезпечения град от комунална гледна точка като се прибави и депото в Цалапица Синхрон-Радослав Кошински-директор на "Чистота" От администрацията пресмятат, че новите съдове заедно със получените и вече поставени миналата година 1800 ни правят водещ в България град в комуналната сфера Синхрон-Борислав Инчев-секретар на Община Пловдив Рециклирани, а не нови контейнери ще има за фирмите.Защото в индустриалната зона не е важен вида, а обема. Почистени, боядисани и ремонтирани казани ще се поставят и в Столипиново. Над 90 процента от хората там са на твърдо гориво и дори изхвърлят все още горящата сгур. Синхрон-Радослав Кошински Техника и работници, които ще обслужват всички съдове след като до месец те бъдат поставени има-увериха от Чистота.      
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Хладнокръвен убиец отива за 18 години в затвора. Това решиха днес пловдивските магистрати. 36- годишният Георги Георгиев беше признат в убийството на Атанас Николов, след което е извършил и грабеж на над 10 000 лева. Жестокият инцидент стана миналата година в автосервиз. Убиецът трябва да заплати и кръвнина на близките на пострадалия в размер на 115 000 лева.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  Тротоарът пред ресторант "Ескада" в район "Западен" е непроходим за пешеходци. Участък от улица "Иван Вазов" пред дома на един от собствениците на винпром "Пещера" направо е приватизиран. Това бяха само част от сигналите на граждани, получени тази сутрин в рубриката ни "Обществена приемна". Темата стана актуална тези дни, след като кметската администрация реши да сложи в ред паркирането в града.  
В/Р  
Тема: Ужас от автомобили по тротоари и улици
  Че тротоара пред Ескадата е непроходим за пешеходци се убедихме днес по обяд. Личи си обаче, че автомобилите не са само на посетители на заведението. Видно е , че пешеходците се чудят откъде да се промушат, което пък застрашава и живота им. Това обаче е родната картинка по пловдивските улици. Някои си пазят паркоместа с автомобилни гуми, други предпочитат ленти, въжета, телени мрежи , а някои дори и катинари. Пред военна и апелативна прокуратура също залагат на изпитан метод с оградно въженце. Пред Апелативна местата обаче не стигат и се паркира масово по тротоарите. Пред участък от улица "Иван Вазов" пред дома на един от собствениците на популярен винзавод също не може да се спре. Човекът направо си е оградил пространството със сигнални конуси. Да не му се нарушава рахата и да не коси нерви, когато се пребира у дома. пребира   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Петдесет нови членове прие снощи пловдивската организация на СДС. Поради липса на клубна база, мероприятието се проведе в ресторант "Одеон".  
В/Р  
Тема: Шефът на СДС: Хората отново ни търсят
  На събитието дойде лично шефът на сините Мартин Димитров. Тук бяха и народните представители от СДС в Пловдив и региона Димо Гяуров и Йордан Бакалов. Мартин Димитров обяви край на илюзиите. Синхрон: Мартин Димитров- председател на СДС Той изрази и оптимизъм за бъдещето на СДС. Синхрон: Мартин Димитров- председател на СДС Мартин Димитров отчете нова вълна за прием в синята партия в цялата страна. Синхрон: Мартин Димитров- председател на СДС Той обаче призна, че на доста места е имало проблеми в общинските организации. Нещата в момента обаче вървели към добро.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В Столипиново построиха комунизма. От единствения пазар в "Столипиново" , който прилича на такъв  жителите на квартала купуват стоки на тройно по-ниски цени отколкото в града. Картофи за 50 стотинки, портокали по 70 и тиквички за лев, са едни от най-примамливите оферти. Търговците твърдят, че нямат печалба, но и трудно признават истината-купуват плодове и зеленчуци с изтичащ срок на годност и отсяват по-доброто.  
В/Р    
  Тема: Картофи за 50 стотинки и тиквички за лев се продават на пазара в "Столипиново"
  Пловдив е един от най-скъпите градове за живот, но всичко на закрития пазар в Стопиново е евтино. Шокират цените ябълки и лук за лев, зеле за 50 стоники и мандарини по лев и 50 стотинки. Синхрон 1- Асен Ангелов-търговец Тайната не е, че купуват скъпо и продават евтино, а зеленчуковата борса в близкото село Първенец. Без търговците да признават истината е, че те избират стоки , които са в края на срока на годност. Сортират все още плодовете и зеленчуците с вид и ги продават. Синхрон 2-Анка Йосифова-търговец Пресметливите вероятно влагат повече пари , за да купят малко по-добри плодове и зеленчуци. А има и роми без търговски нюх, които взимат каквото им падне Синхрон 3-Сафие Юсуфова-търговец Ниските цениприлъгват безработните роми, но все още никой българин не се е осмелил да пазарува от тържището Синхрон 4-Шефие Хасанова-купувач Въпреки ниските цени продавачите признават, че свалят още-след пазарлък.         
БЛАНК  
  Простихме се  с бай Хасан – човекът който живя десетилетия сред звездите на Холивуд, но не забрави България.  
ВР снимка  
  Хасан Ибрахимов или Ал Уилсън е роден в Смолян. Още като младеж решава да избяга от комунистическа България. Лежи в концлагер, крие се в Пловдив и отново бяга. Стъпва на американска земя без един цент в джоба. Дъщеря му Рита Уилсън се омъжва за Том Ханкс и така бай Хасан става част от живота на звездите. Но не забравя България – докато имаше сили прелиташе океана, за да потърси следите на своето детство. Едно от малкото си телевизионни интервюта той даде за Пловдивската телевизия. Последните му думи са били за най-близките му хора, които е оставил на българска земя.
   
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. От 17,50 е ТВ-омбудсман. Гост Руси Панчев заместник кмет на Пловдив. От 19,15 е РЕФЕРЕНДУМ. Въпросът е "С КАКВО ОБЕЩАНИЕ МОЖЕ ДА ВИ СПЕЧЕЛИ ЕДИН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ?" От 20,50 е Агрофорум Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер!    


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568098
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930