Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 11:40 - НОВИНИТЕ – 26 февруари 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
0



  Петък  
   
  Билборд на ВМРО със картата на Сан Стефанска България разсърди гръцкия консул.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 26 февруари В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Билбордовете "Вяра, морал, родолюбие, отговорност" с абревиатура ВМРО, от който партията и кмета Славчо Атанасов поздравяват българите за 3-ти март" са на път да скарат Гърция и България. Спешна среща с Атанасов поиска тази сутрин консулът на южната ни съседка, недоволен, че страната му е изобразена като част от нашата. Спешно пътуване наложи на кмета да откаже. От ВМРО обявиха, че Територията изобразена на билбордовете е международно очертана и предмет на междудържавни договори и то именно на 3 март 1878г.  
В/Р  
Тема: Билбордове развалят българо-гръцките отношения?
  Според ВМРО  териториите на Беломорска Тракия и Беломорска Македония, днес съставляват част от държавните граници на Република Гърция, но те са и част от българското културно-историческо наследство и то международно признати на 3 март 1878г. Войводите препоръчват на гръцки консул да се обърне към Народното Събрание, с предложение да се отмени 3 март като национален празник. Според ВМРО цитираме  "иначе той  рискува всяка година да се чувства засегнат от това, че ние българите тачим символа на макар и мимолетното българско национално обединение" . И отгорова на ВМРО завършва,  че всяка година ще поставямят подобни агитационни материали, за 3 март и Сан-Стефанска България.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Община Пловдив ще изгради приют за котки. МВР вече е прехвърлил част от терена, съобщи за ПОТВ директорът на кучкарника Петю Станев. Последното преброяване показа, че в града бездомните котки са 8000.
В/Р  
Тема: Приют за котки
  В Пловдив бездомните кучета и котки ще делят един покрив. Към приюта за кучета ще бъде изградена специална част за мяукащите животинки. СНХ1: Петю Станев – директор на "Зооветеринарен комплекс" – Пловдив /в него котките ще се кастрират и пускат обратно/ Заради безразборното хранене, от Общината започнаха да налагат по 500 лева глоба на всеки, който слага храна за уличните котки на нерегламентирано място. Синхрони 2 – хора /безобразие…/ От "Зооветеринарния комплекс" в Пловдив обясниха, че има само един начин да се избегне глобата и да се хранят котките. СНХ3: д-р Веселин Бекирски – ветеринарен лекар в общинския приют /за да се хранят котки, трябва регистрация…и даване на специални купички/ Община Пловдив ще отдели от бюджета за тази година около 120 хиляди лева за залавяне и кастрация на бездомните кучета и котки.  
БЛАНК  
  По инициатива на кмета Славчо Атанасов на шестте входно-изходни артерии на Пловдив ще бъдат издигнати национални трибагреници с размери 7,5 на 4 и половина метра. Първото от знамената ще бъде монтирано от служители на фирма „Чистота” на 15-метров пилон до табелата за изход от Пловдив на Кукленско шосе в понеделник. Преди Националния празник 3-и март ще бъдат подменени и 320 от знамената по осветителните стълбове в града.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  В неделя изтича срокът на валидност на старите карти за пътуване в градски транспорт, но опашките продължават да се извиват пред гишетата. По тази причина от "Автротранс Чолаков" съобщиха, че всички бюра за издаване на документи за преференцилно пътуване ще работят извънредно в събота и неделя. А на автогара "Север" пък са измислили схема, която донякъде улеснява пловдивчани.
В/Р  
Тема: Опашките за картите станаха огромни, в "Северен" раздават номера
За разлика от началото месеца, когато картите бяха пуснати за продажба, но хора почти нямаше през последната седмица опашките са километрични. На бюрото на "Автотранс Чолаков " на булевард "Мария Луиза" хората от ранни зори са над 300-400. Блъскат се и се карат, забравя се дори елементарната човешка култура. На гишето на автогара "Север" в ранния следобед е много по-спокойно. Вероятно заради схема с номера Синхрон-мъж Въпреки недоволството на хората не може да се отрече, че благодарение на номерата не е нужно да висиш прав с часове. А чакалнята предлага на възрастните хора още едно предимство, където няма на друго място. Синхрон-жена Типично по български голяма част от хората са оставили ваденето на карти за градския транспорт за последните дни.Въпреки вероятно много причини, които могат да изтъкнат , най-големите срещу които е липсата на пари сега пловдивчани си патят от гяволъка Синхрон-жена Изнервени от всичко чакащите имат въпроси за всичко-защо е само една каса, защо работното време е до 17 часа, защо няма по-стройна организация. И вероятно са прави, но в упрека за липса на информация-не са. И друго, ако хората са толерантни един между друг , а и с работниците на касите вероятно дългите часове на опашката няма да са толкова мъчителни.  
БЛАНК  
На 29-ти март стартира издаването на новите документиза самоличност. Личните карти и шофьорските книжки вече ще бъдат с въведени биометрични данни – пръстови отпечатъци и електронен подпис. По тази причина от 15-ти март се спира приемането на заявления на документи за самоличност по стария образец. Лица над 70 – годишна възраст, които притежават зелени паспорти няма да подменят своите лични документи.
В/Р  
Тема: Смяна на документи за самоличност
  Официалното издаване на новите документи за самоличност ще започне първо в Пловдив и ще бъде наблюдавано от министър Цветан Цветанов. Две основни стъпки са предвидени за старта на ваденето на лични карти и шофьорски книжки.В средата на март се спира приемането на заявления за досегашните документи. СИНХРОН 1 : Тодор Чонов – директор на ОДП-Пловдив В районните управления освен заявления за лична карта ще се приемат и такива за шофьорска книжка, ако срокът е изтекъл или наближава да бъдат подменени. СИНХРОН 2: Тодор Гребенаров началник сектор „охрана на общ. ред” Униформените, съвместно с районните кметства са изготвили справки, за лица в неравностойно положение и инвалиди, които след преценка ще бъдат обслужвани по местоживеене СИНХРОН 3 : Тодор Гребенаров Цените на новите документи са: 18лв-лична карта ; 25лв – шофьорска книжка ; 40лв – паспорт Срокът в който трябва да се подменят документите за самоличност 6 месеца. Глобите възлизат на стойност от 20 до 150 лв.  
БЛАНК  
  Шофьорите на автомобили от понеделник, 1 март,  могат да карат без включени светлини. От КАТ няма да глобяват, ако фаровете са тъмни в светлата част на деня.  
В/Р  
Тема: Караме без светлини от пенеделник
  Според сега действащия закон за движението по пътищата шофьорите у нас трябва да карат с включени фарове през деня от първи ноември до първи март. От КАТ обаче съветват да продължава да  се кара на къси светлини през цялата година. Така колите стават по видими и се намалява опасността от катастрофи. Специалисти казват, че включените фарове намаляват катастрофите с 25 на сто. Припомняме, че според приет закон от Европейският парламент ,  всички шофьори от страни членки на евросъюза трябва да карат целогодишно на къси светлини от 7 февруари 2011 – та година.  
БЛАНК  
  Козметиката с марка "Колин Париж" отпразнува снощи 10 години от стъпването си в България. Репортаж ще видите веднага след новините.  
БЛАНК  
   Завършваме с една полезна информация. Утре от 11.00 ч. до 17.00 ч. ще бъде затворена ул. „Георги Димитров” / в участъка от „Кракра” до „Авксентий Велешки”/. Причината е строително монтажни работи.  
БЛАНК  
  И един поглед към съботната ни програма. От 10,30 са 1001 съвета с Роси Русева. Темата – Семейството – опора и подкрепа. Гостуват семейство Ангелови. От 13,00 часа е "Ася в страната на талантите". Специален гост ще бъде Орхан Мурад.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия петък. След Прогнозата за времето продължаваме с Голямата играчка. От 19,15 е Една пловдивска седмица. Гости ще бъдат шефът на Общинския съвет Илко Илиев и общинската съветничка от ГЕРБ Надя Танева. От 20,50 е Дух и тяло с Рени. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.   ЗАЛЕПЕН ЗА БАРАБАНА Тема: Козметиката "Колин Париж" празнува рожден ден в Пловдив Козметиката с марка "Колин Париж" отпразнува снощи 10 години от стъпването си в България. Сред много гости и приятели бяха представени най-новите продукти от известната марка. Синхрон – Цветелина Маймарова – представител на "Collin Paris" за България Дамите, които ползват козметиката смятат, че тя е най-добрата на пазара. Анкета Синхрон – Донка Андонова – козметично студио "Донита" С козметиката на Колин Париж се работи само в професионалните козметични центрове, какъвто е студио "Донита" Синхрони Празникът завърши с томбола и разрязване на голяма торта.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567881
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930