Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 11:02 - Новините - 15 май 2010, СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 15 май 2010 Събота    
   
  Едва ли ще разберем колко болни пловдивчани има от СПИН. Но днес хората масово се тестваха!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 15 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
    Пловдивчани се юрнаха като лудички да правят изследвания за СПИН. Особено, като е без пари! Това констатираха лекарите от мобилния кабинет, разположен днес на центъра. Освен млади двойки, да се боцнат в микробуса минаха и три семейства.Кампанията се организира по случай утрешния ден за съпричастност със засегнатите хора от вируса СПИН.  
В/Р  
Тема: Безплатни прегледи за СПИН
  Въпреки, че днешният съботен ден официално бе работен, то по главната улица на Пловдив не липсваха млади хора,които да се разхождат. Близо една трета от тях се изследваха за СПИН. В подвижния кабинет желаещите за контролен тест получиха и безплатна консултация как да се предпазват от коварната болест. Синхрон- д-р Изследванията за СПИН правиха лекари и специалисти от РИКОЗ, както и от две частни фондации. И като на всеки такъв ден за безплатни прегледи,доброволци раздаваха информационни брошури и презервативи. Това накара тийнейджъри набързо да се наредят на опашка и да се снабдят напълно безплатно с по няколко бройки от предпазните средства.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Благотворителен базар с лакомства и играчки за пловдивските деца организира на площад Стефан Стамболов Клуб Сороптимист -Пловдив. Инициативата е на генералния турски консул Джунейт Явузджан в подкрепа на децата на България.  
В/Р  
Тема: Благотворително за деца с увреждания
  Освен вкусни лакомства, сувенири и дрехи, организаторите на благотворителния базар представиха много танци, веселба и изненади за пловдивските деца.Приходите от разпродажбата на стоките ще бъдат официално връчени на 30-ти май от 11 часа. Тогава на площад „Централен" ще се състои и детска културна програма по случай Деня на Детето. Една част от събраните средства ще бъдат дадени на Национален алианс за хора с редки болести. Останалата сума ще послужи за изграждане на фитнес площадка в Цар-Симеоновата градина. Тя е част от инициативата на клуб Пловдив - Сороптимист Интернешънъл, която е в подкрепа на деца с физически увреждания. Благотворителните инициатив в Пловдив продължават и утре. На стадион Тодор Диев ще се проведе футболна среща между преподаватели и студенти от Медицинския университет. . Билетите за нея са 5 лева, за студенти 3 лева. Средствата също ще бъдат използвани за изграждането на спортната площадка.          
КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
БЛАНК  
  Задържане под стража за 56- годишния французин Жан Клер поиска днес прокуратурата. Искането е внесено в районния съд. Той е собственик на разбитото през седмицата порно студио. В него девет мъже са снимали гей- сцени. Порнографските материали са били разпространявани от август месец миналата година до онзи ден, когато беше разбито порностудиото.  
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  Психично болен мъж, въоръжен с пистолет и нож, беше задържан в дома си от полицията. Той нападнал с юмруци по главата възрастния си баща в семейния апартамент на булевард България. След това се заключил сам в друга стая на жилището. Униформените били сигнализирани за инцидента. След като дошли на място, открили в психично болния мъж пистолета и ножа. Той заплашил полицаите с физическа саморазправа, но те успели да го обезвредят. Задържаният е откаран в психиатрията.  
БЛАНК  
  Тийнейджър беше задържан след като нападна и ограби млада жена в Пловдив. Тя се канела да зареди гориво на бензиностанция на Цариградско шосе, когато 18- годишното момче я атакувало. То обаче успяло да отмъкне само златния й медальон. Жената веднага се обадила в полицията и скоро след инцидента, младежа бил задържан.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Чисто ново полицейско БМВ 320 събра погледите на малки и големи в Пловдив. Автомобилът бе паркиран пред 5-то районно управление в район Тракия. Там днес бе организиран ден на отворените врати. Поводът е една година от както полицаите заработиха в новата сграда, в близост до паметника на Кан Крум. Преди строежа имотът беше дарен от кмета Славчо Атанасов за нуждите на вътрешното министерство.  
В/Р  
Тема:  Мощно БМВ засенчи ареста в Пето РПУ  
  До сега най-голям интерес в районните управления на МВР предизвикваха помещенията за арестанти. Днес обаче желаещите да се запознаят с работата на полицаите имаха друга страст. Бяло БМВ 320 Де 177 конски сили грабна ума и дума на всички. Полицаите на дълго и наширо обясняваха, че автомобилът е в перфектно състояние и се използва в сектор „Пътна полиция”. Синхрон- Първите посетители в пето районно бяха второкласниците от „СОУ Димитър Матески” Децата разгледаха работните помещения на полицаите и изпробваха на живо как се взимат пръстови отпечатъци. Синхрон-  По-възрастните посетители определиха като атракция демонстрациите с обучени кучета. Служителите от Специализираното охранително подразделение показаха как четириногите животни помагат в излълнение на служебните им задължения за издирване и задържане на престъпници.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Бивши футболисти биха ученици. За щастие това не е криминално престъпление, а футболна среща между възпитаници на математическата гимназия и бивши легенди на Ботев и Локомотив. Срещата завърши 5 на 3 в полза на професионалистите.  
В/Р  
Тема: Спортен празник в ОМГ-то
  Облачното време и дъждът, който падна по обяд над Пловдив не попречи на учениците от математическата гимазия да премерят сили във футболна среща с пловдивски легендарни футболисти от близкото минало. Цветовете на училището защитаваха средношколци от 9 до 12 клас, както и техни преподаватели. В другият тим участваха Лилчо Арсов, Иван Кочев, Марин Бакалов и други техни приятели-футболисти. Математиците имаха огромна група фенки, но това не им помогна да спечелят срещата. Въпреки това директорът на ОМГ доцент Кирчо Атансов е категоричен, че спортът помага да си добър математик. Синхрон - Синхрон- Футболната среща между легенди на Ботев и Локомотив и ученици бе само част от спортния празник на Математическата гиманзия. На стадион Пловдив се проведоха и лекоатлетически дисциплини. На най-добрите бяха раздадени материални награди./
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568184
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930