Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 22:18 - НОВИНИТЕ – 18 август 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 871 Коментари: 0 Гласове:
0



   
   
  Близо два часа днес Георги Гергов присъстваше невидимо в залата на Общинския съвет, но съветниците избягваха да споменават името господне.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  На днешната сесия на Общинския съвет трябваше да се реши как общинският представител в Пълдинтур инвест да гласува на събранието на акционерите на 10 септември. Припомняме, че чрез това смесено дружество реално Георги Гергов придоби Панаира. То бе създадено уж в интерес на Пловдив, общинското участие бе 75 процента, но постепенно падна под 25 процента. Това предателство спрямо обществения интерес бе извършено по времето на кмета Чомаков и в момента се разследва от прокуратурата. На днешното заседание представителите на БСП защитаваха интересите на своя областен лидер Георги Гергов като Алксандър Матросовци. На обивненията на опозицията, че това е безумие и престъпление, контрааргументът беше, че за всичко е виновно правителството на ГЕРБ, което не дава парите за боклука. Представителят на Общината в ПЪЛДИНТУРИНВЕСТ Николай Радев от БСП не каза една лоша дума за досегашното управление на дружеството и даже заяви, че отново ще се самопредложи за същия пост – НА ИНАТ. Павлинка Кацарова от ГЕРБ пък се закани,че един ден пловдивчани ще съдят тези, които ограбиха панаира. Накрая Даниела ЖЕЛЯЗКОВА отсъди, че всичкото говорене е било напразно. Кой крив – кой прав – отсъдете сами. Тази част от сесията ще повторим тази вечер от 20.50 и в събота сутринта.  
БЛАНК  
  Какво още се случи на сесията? Сърцето на кмета се разнежи, Гърневски подреди рими като Волтер! Близо два часа съветниците от местния парламент се караха, докато прекрояваха бюджета на общината. Опозиция и управляващи го удариха повече на политика и по-малко на цифри.  
В/Р  
Тема: Кметът се разнежи, Гърневски реди рими
  Тон на политическия дебат даде заместник- председателят на общинския съвет Сузана Николова от ГЕРБ. Тя обвини администрацията, че не може да управлява парите си. Синхрон: Сузана Николова- ГЕРБ В този момент сърцето на кмета Славчо Атанасов се разнежи, както сам се изрази и изригна срещу опонентката си. Държиш се като някоя студентка учила, учил и недоучила, скастри Николова той. После обясни и неговата теза. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Спор на близо двучасовия политически дебат сложи Спас Гърневски от ДСБ. В стила на Волтер хумористично той обобщи управленския мандат. Синхрон: Спас Гърневски- ДСБ В край на сметка кметът Атанасов остана доволен, че остават средствата за социалната политика и образованието. Синхрон: Славчо  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Втори православен храм ще се гради в район „Западен” по време на мандата на кмета Здравко Димитров. Той ще бъде разположен зад Братската могила. Това реши днес местният парламент.  
В/Р  
Тема: Нов храм градят в „Западен”
Единодушно съветниците отредиха декар и половина терен , върху който ще се изгради новия храм „Свети Николай Чудотворец”. Естествено най- доволен беше кметът Здравко Димитров. Синхрон: Здравко Димитров- кмет на „Западен” За изграждането на храма има инвеститор , увери Здравко Димитров, но отказа да назове името му.  
БЛАНК  
  Местният парламент потвърди днес отново, че в администрацията ще има общинско ФБР. Решение за това беше взето на предишната сесия, но областния управител го оспори. Мотивите на Иван Тотев бяха, че кметът е този, който трябва да извършва контрола върху администрацията.  
В/Р  
Тема: Остава общинското ФБР
  Съветниците са разумни и за това взеха отново правилното решение, доволен беше кметът Славчо Атанасов. Той оспори и мотивите на губернатора Иван Тотев. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Най- вероятно жена ще оглави общинското ФБР.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Мъж загина, а друг бе ранен при тежка катастрофа на пътя Първомай – Поповица. „Рено Флуенсе”, управляванo от турски гражданин, при движение с несъобразена скорост излетяло от шосето и се преобърналo, блъскайки се в крайпътни дървета. Водачът на колата е откаран в болница в Пловдив без опасност за живота му. Спътникът му, също от Турция, е починал на място.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
Когато човек свърши добрина получава народната любов. В това се убеди днес и съветник №1 Илко Илиев. С майчина любов го обгради днес нашата редовна зрителка Ирина Бандерова, която от 7 години води битка за възстановяване на общински имот, ползван до този момент от нейн комшия.  
В/Р  
Тема:
  Готов- Баба и Илко- синхрони  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН  
    Университетска болница "Свети Георги" осигурява тристепенна система за безопасност на пациентите вече близо 25 години. Това потвърдиха от ръководството във връзка с разпоредените от Министерството на здравеопазването незабавни мерки за лечебните заведения у нас след експлозията в родилен дом в Румъния.

  Вече четвърт век в най-голямото лечебно заведение в Южна България има щатна длъжност за експерт по пожарна безопасност, който проследява работата на всички електрически съоръжения, агрегати и звена в двете бази на лечебното заведение, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги". Паралелно с пожарникаря още два отдела, чиято дейност не е дублираща, инспектират състоянието на апаратурата и електропреносната мрежа.
 

Отделът по "Безопасност на труда" освен за условията на работа следи и за възможна радиация, възникване на пожари и всякакъв вид инциденти с агрегатите. Под непрекъснато наблюдение са детските и интензивните отделения, чиято апаратура работи при специален режим, уточниха от болницата.

  Служителите на отдел "Медицинска техника" извършват планова профилактика на всички електрически съоръжения - не само в изрично споменатите в наредбата на министър Анна-Мария Борисова звена, но и в останалите клиники и отделения на болницата.

  

.
БЛАНК    
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува независимият общински съветник Дани Каназирева От 19,15 е „Густо, майна, Филибето” със стоматолога доктор Лъчезар Георгиев От 20,50 ще излъчим следобедното заседание на днешната общинска сесия . От 23,00 часа е младежкото предаване „18+”. Темата днес е: „Пръцкането - срамота или човещинка?” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   август,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567575
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930