Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:35 - НОВИНИТЕ - 17 ноември 2010 СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 17 ноември 2010 Сряда  
   
  Скоро за КАТ ще се минава през Чан Чун! Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Голямоконарско шосе в скоро време може да се прекръсти на булевард Чан Чун и да носи името на нашия най-млад побратим. Това е последната новина, която се носи макар и под сурдинка, след завръщането на пловдивските управници от Китай. Преименуването ще стане, ако  реши местният парламент и разбира се, ако идеята се приеме от пловдивчани.  
В/Р  
Тема:Всеки побратим със своя улица в Пловдив
  Това е предложение на пловдивската телевизия. Няма нищо лошо да се движим с автомобилите си по улици и булеварди, които носят имената на градове – побратими на Пловдив. Така поне ще знаем кой са най- близките ни роднини. Идеята ни дойде след последното посещение на местните управници в китайския Чан чун. Припомням обаче , че кметът Славчо Атанасов предложи преди година Пещерско шосе да приеме името на Екатеринбург, с който тогава се побратимихме. Синхрон:                 Стендап- Ирена След като идеята не се прие от плодвдивчани, днес кметът смята , че Кукленско шосе може да стане Екатеринбург. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив На дневен ред е булеврад Чан Чун Стендап- Ирена               Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Добре, че за сега никой не се е сетил да променя името на Цариградско шосе. Защото все пак само преди двайсет години в парламента Ахмед Доган каза, че пътя за Европа минава през Босфора. Вероятно и правителството днес е убедено в това, защото скоро инвестира 8 милиона лева в реконструкцията на обекта  
БЛАНК  
  И докато местната управа мисли как да преименува пловдивски улици и булеварди с названията на побратимите ни градове, решихме да попитаме пловдивчани знаят ли какво е Чан Чун. Вижте:    
В/Р  
Тема: какво е Чанчун?
  АНКЕТА- ГОТОВА  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Шефът на местния парламент Илко Илиев и граждански структури готвят протести под прозорците на Министерски съвет заради облъчването от антени на мобилните оператори. Това се разбра днес след среща между него, съветници и граждани, събрали се да обсъдят проблема. Съветник №1 призова за по–висока гражданска подкрепа, за да не остават общинарите сами в борбата си срещу мобилните оператори.  
БЛАНК  
  В присъствието на областните управители на Велико Търново, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Смолян и кметове беше презентиран интернет портала на сдружението на общините „Фонд за развитие на летище Пловдив”. Целта на участниците е да увлекат още повече общини, защото с повече участници във фонда се увеличава шанса за откриване на нова редовна авиолиния.  
В/Р  
Тема: Представят интернет-портала на „Фонд за разивието на летище Пловдив”
  Във фонда за развитието на летище Пловдив участват общини, които нямат ски или морски курорти. И освонвният им туризъм е културен Синхрон1-Иван Тотев-областен управител на Пловдив Тотев изказа съжаление, че курорти като Велинград и Хисар са пълни, но само с български туристи, а е добре за икономиката да има и чуждо присъствие. С презентацията се цели да се покаже, че проектът „Развитие на летище Пловдив” вече действа Синхрон 2-Дойчин Ангелов-изп.директор на летище Пловдив Такстата, която внасят участниците във фонда, я приемат като инвестиция, която ще се въвърне в бъдеще. С парите, които дават за реклама общините се надяват да привлекат и други авиокомпании освен „Раъйн еър” Синхрон 3-Христо Грудев-председател на фонд „Развитие на летище Пловдив” Продължават преговорите от страна на летище Пловдив и областния управител за нова редовна линия като вариантите са от Италия,Испания и Германия.    
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Меле в Шекера завърши с двама пострадали и петима в ареста. Инцидентът в ромската махала се разиграл късно миналата вечер. По първоначални данни пострадалите двама са братя, които нападнали бащата на задържаните, те отвърнали на нападателите с няколко прободни рани по телата им. Установено е, че арестуваните роднини на нападнатия ром са били пияни.
БЛАНК  
  Ограбиха доктор от Университетска болница, съобщиха от полицията. Медикът сам подал сигнал, след като видял, че от кабинета му липсват лични документи, 2 дебитни карти, 850 лева и 500 долара.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Редовни зрители на пловдивската телевизия  сигнализираха, че от няколко дни техния съсед Марин Иванов живее на улицата. Той е изнесъл покъщнината си, тъй като дома, който е обитавал вече е съборен.  
В/Р  
Тема: Баща не четири деца живее на улицата
  ГОТОВ  
БЛАНК  
Светкавична бе реакцията на общинския инспекторат по един от сигналите, поставени в снощното ни предване „Телевизионен омбудсман”. На мястото на водещия в директна телефонна връзка със зрителите на Пловдивската телевизия застана председателят на местния парламент Илко Илиев.  
В/Р  
Тема: Светкавична реакция на инспектората след предаване
  Зрител се оплака на водещия на снощното ни предаване „Телевизионен омбудсман” Илко Илиев, че от кафене „Никано” в район „Западен” са заели неправомерно тротоара отпред. Масите и тентата били така разположени, че от там не могжели да минават майки с колички. Рано тази сутрин служители на общинския инспекторат, начело с директора Сияна Кехайова, бяха на проверка в заведението. Въпреки, че наемателят на заведението показа дебела папка с документи, оказа се, че липсват 4 важни разрешителни. Синхрон 1 – Сияна Кехайова – дирекотор на Общинския инспекторат                     Живко Байчев – управител на кафене „Никано” В петък сутринта документите трябва да са в Общината. Синхрон 2 – пак двамата В противен случай. Синхрон 3 - Сияна Кехайова – дирекотор на Общинкия инспекторат Следващият акт е до 50 000 лева. Лошото време днес помогна на младежа, тъй като в момента на проверката сепаретата не бяха изнесени и тротоарът беше свободен. Така че засега му бе съставен констативен протокол само за липсващите документи. Синхрон 5 - Живко Байчев – управител на кафене „Никано” Байчев бе очуден от оплакването. Според него майките с количките през цялото лято са седяли на кафенето, защото в близост има детски център и са били доволни. Синхрон 4 - Живко Байчев – управител на кафене „Никано” В близките дни предстоят още проверки на общинския инспекторат по сигналите, поставени пред Илко Илиев в предаването ни „Телевизионен омбудсман”.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Предложение за пробни автобусни линии през Пловдив за летището внасят  от община „Родопи” в началото на другата седмица. По този начин  няма да се губи време за конкурс, тъй като според закона има възможност транспортна връзка са се осъществява, като проба за три месеца.

В/Р  
Тема: Скоро ще има автобусни линии до летището
  Общинският съвет на община "Родопи", на чиято територия е летището, вече е гласувал решението. Ще бъде инициирано питане до областната транспортна комисия за възможността да се открие пробна автобусна линия Синхрон 1-Дойчин Ангелов-изп.директор на летище Пловдив Рейсовете ще са във вторник и събота, като разписанието им ще е съобразено с часовете на редовните полети от и за Лондон. Линията ще бъде Асеновград-Долни Воден и през Пловдив Синхрон 2-Христо Гредув-председател на фонд „развитие на летище Пловдив” Според специалистите е добре автобусите към летището да са в определен цвят. Освен това има идея за фирми „рент а кар”, тъй като това е едно от нещата, които чужденците първо търсят, стъпили на пловдивска земя.  
БЛАНК  
  Стартира вторият семинар по проект „Заедно можем повече”, в който хората с над 91% увреждане по отношение на зрението ще се обучават в „Социално предприемачество”. Целта на проекта е слепи и слабо зрящи да станат по-активни и по-пазарно ориентирани.  
В/Р  
Тема: „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ”
  Хари Хараламбов е юрист по професия и в момента е на свободна практика. Той участва в обучението, което Национална потребителска кооперация на слепите организира по проекта „Заедно можем повече”. СИНХРОН 1: Хари Хараламбов - юрист Още в ученическите и студентските си години Хари е водел консултантски център за хора с увреждания. Ето на какво иска да научи всички зрящи и незрящи. СИНХРОН 2: Хари Хараламбов – юрист Служителите със зрителни увреждания могат да станат отлични специалисти, споделя Асен Стоянов, позовавайки се на практиката и на личния си опит. Самият той вижда само с 5% от зрението си. СИНХРОН 3: Асен Стоянов – координатор на НПКСБ Срещата с незрящи винаги има на какво да ни научи. В този свят организиран за зрящи не трябва да забравяме, че истинските неща не се виждат с очите.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 


Тагове:   ноември,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567851
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930