Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 17:20 - НОВИНИТЕ – 3декември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 3декември 2009 четвъртък  
   
  Управляващото Пловдив мнозинство се разклати. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 3 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Групата на „Атака” в Пловдивския общински съвет се разпадна. Това стана тази сутрин, след като председателят й Тодор Христев и съветничката Елена Райчева я напуснаха. Като основна причина за напускането си Христев посочи оказвания натиск от страна на Волен Сидеров и Павел Шопов да се махнат от коалицията с ВМРО и БСП и да подкрепят ГЕРБ. Припомняме, че в предаването „Коритаров онлайн” самият Христев разкри, че преврата в местния парламент преди година и предателството спрямо ГЕРБ е станало именно по заповед на самия Сидеров.   
В/Р  
Тема: Групата на „Атака” се разпадна
  За съществуването на групата на „Атака” бяха нужни петима души. След напускането на Христев и Райчева на практика групата на „Атака” в Общинския съвет се разпада. Мотивите. Синхрон – Тодор Христев – общински съветник Спряганият за нов лидер на „Атака” Димитър Керин нямаше коментар за разпада на групата. Синхрон – Димитър Керин – общински съветник Синхрон – Тодор Христев Коментара Илко Илиев. Синхрон – Илко Илиев – предс. на ОбС – Пловдив  С разпадането на групата, партия „Атака” губи и заместник-председателското си място в местния парламент.  
БЛАНК  
  По-рано през деня, пловдивският митрополит Николай освети новата сграда на местния парламент и от днес градските старейшини започнаха да заседават в реновирания бивш Младежки дом.  
В/Р  
Тема:Тържествено откриване на нова сграда на ОбС
  Рано – рано тази сутрин пред сградата на общинския съвет председателя му Илко Илиев посрещаше настоящи пловдивски управници, бивши общински съветници и представители на държавните институции. Съдебно дело тази сутрин попречи да присъства адвокат Страшимир Дочков . Той беше човекът, по времето на чиито мандат като председател на местния парламент, стартира процедурата по изграждането на обекта като сграда на общинския съвет. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив               Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Кметът на Западен Здравко Димитров подари на съветниците икона на Света Богородица с интересно пожелание. Синхрон: Здравко Димитров- кмет на район „Западен” Пловдивският митрополит Николай освети сградата и отслужи молебен за благоденствие. Атмосфера от литургията               
БЛАНК  
  Малко след това гостите разгледаха новата зала за заседания и новата техника, с която ще работят градските старейшини. Някои от точките се прегласуваха на няколко пъти, тъй като някои общински съветници не успяваха да улучат бутоните за гласуване.  
В/Р  
Тема: Шаш и паника около новата техника
  Настроените сред гостите беше видимо приповдигнато. Дори сваленият преди година председател на общинския съвет Йордан Кюмюрджиев не таеше лоши помисли. Синхрон: Йордан Кюмюрджиев- ексшеф на ОбС- Пловдив Най- интересно беше около бивши и настоящи съветници от ДПС. Синхрон: Инан Алиев- бивш съветник от ДПС                Яшар Асан – съветник от ДПС Съвсем очаквано новата техника изненада голяма част от съветниците и част от решенията се гласуваха по старата система- с вдигането на ръка.
БЛАНК  
  Въпреки трудностите, които изпитваха при отделните гласувания, като дойде времето да се гласува точката Пловдив да приеме още 30 хиляди тона софийски боклук, абсолютно всички общински съветници много бързо намериха бутона ЗА. Така с пълно мнозинство, без нито един глас против, бе гласувано на сметището в Цалапица да бъдат преработени още 30 хиляди тона софийски бали, срещу сумата от 8 милиона лева.  
В/Р  
Тема: С пълно мнозинство взехме още 30 хиляди тона столична смет
  С 8-те милиона лева Пловдив ще успее да удовлетвори претенциите на Раковски и да бъде ремонтиран пътя, който води до завода. Точката за приемането на още столични бали влезе в извънреден порядък в дневния ред. Разумно ли гласуваното вече решение? Синхрон – Сузана Николова – общ. съветник от ГЕРБ Синхрон – Илко Илиев предс. на ОбС – Пловдив Правителството ще даде 8 милиона лева - 5 милиона ще отидат в Раковски, а с 3 милиона Пловдив ще разполага за свои инфраструктурни проекти. Синхрон 2 – Сузана С днешните 30 хиляди тона, общото количество бали, което ще се преработи на пловдивското сметище е 130 000 тона софийски отпадък.  
БЛАНК  
  35 хиляди пловдивчани – хора с увреждания, пенсионери и майки с деца се готвят да излязат на протест заради преференциалното пътуване в градския транспорт. Според тях това не е отстъпка след като ги карат да си плащат билет от 40 стотинки, въпреки уверенията на политическите партии, че ще се запази статуквото от миналата година – да се ползват автобусите само с карти.
 В/Р  
Тема: 35 хиляди пловдивчани протестират заради пътуванията в градския транспорт
  Всички съюзи на хората с увреждания Пловдив се възмутени, че повече от 3 месеца въпросът за пътуването в градския транспорт не намира справедливо решение. Според тях кметът Славчо Атанасов е подписал заповед, с която най-ощетени са инвалидите. Синхрон-Димитър Парапанов-съюз на слепоглухите-Пловдив+ Синхрон-Тобия Качаков-съюз на инвалидите-Пловдив Обесненията за билетче от 40 стотинки са , че това е застраховка за пътуването. Във Варна и София инвалидите пътуват само с карти- Те не са и застраховани питат пловдивчани. И смятат с карта за 40 лева се губят по 9 лв и 75 стотинки на ден от добавките за социална интеграция Синхрон-Смиляна запрянова-съюз на инвалидите Пловдив От съюзите се заричат, че този път ще се борят да защитят интересите на хилядите в неравностойно положение Синхрон-Тобия Качаков-съюз на инвалидите-Пловдив Зад нешния празник нито един съюз не е получил поздравителен адрес от общината, а за пари не смеят да мислят. Въпреки че за празника на ромите са били отпуснати близо 4 хиляди лева.  
БЛАНК  
  По повод изказването на инвалидите кметът Славчо Атанасов каза, цитирам: „Община Пловдив направи и невъзможното, за да пътуват гражданите с намаление в градския транспорт. По-голям компромис от този няма как да се поеме. Пловдив е единственият град с такива преференции, нека не режем клона, на който седим! Защото остава единствено алтернативата в града да няма градски транспорт.” Край на цитата.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Злоумишлено обаждане за бомба във влака Асеновград-Пловдив бе получено снощи в 20 часа и 26 минути на телефон 166. Влакът е бил спрян на гара Крумово и щателно проверен, но взривно устройство не е било открито. Провереният влак е бил изтеглен на депо в Пловдив.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
БЛАНК    
  От години 76-годишният Евтим Гьондров от Коматево има сериозни проблеми с комшията си. Стига се до заплахи за саморазправа и намеса на прокурор. Той съветва пенсионера да се обърне към районното кметство. От там на няколко пъти пращат комисии и принуждават съседа да отстъпи от спора по границата на двата имота. Днес дядо Евтим дойде в нашето студио, за да благодари лично на хората, които разрешиха дългогодишния му проблем.  
В/Р  
Тема: Евтим Гьондров: „Благодаря на кмета на „Южен”
  ГОТОВ – Синхрон Евтим Гьондров  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Претендентът за книгата на рекордите на Гинес- Шигеми Хазама премина днес през  Пловдив и пробяга символично разстоянието от общината през Джумая джамия и Стария град.  България е част от световната обиколка на японския маратонец. Кандидат-рекордьорът досега е скъсал над 50 чифта маратонки.  
В/Р  
Тема: Японски маратонец-кандидат за Гинес мина през Пловдив
  България е деветата страна през която преминава световната обиколка на маратонецът Шигеми Хазама, който кандидатства за книгата на рекордите на гинес. Той ще пробяга близо 36 хиляди километра.   Предизвикателството започва декември 2008 година в Осака, Япония. До момента маршрутът преминава през Америка и европейските държави. 50 чифта маратонки къса той, докато стигне България Синхрон-Шигеми Хазана-кандидат за книгата на Гинес В Пловдив Хазама пристигна от Пазарджик. По магистралата. Задължителна за него е кърпата и слънчевите очила.  Синхрон- Шигеми Хазана-кандидат за книгата на Гинес На всеки 5 километра кандидата на рекорд почива до 5 минути, пие вода и се подкрепя с шоколад. Автомобил с маратонки го следва. Маратонеца пресмята, че за следващите 500 километра ще му са необходими 10 чита спортни обувки Синхрон- Шигеми Хазана-кандидат за книгата на Гинес Водните участъци по маршрута маратонеца преодолява с платноход. След България Хазама ще продължи към Турция, Иран, и Китай за да завърши отново в Япония през 2011 год.
БЛАНК  
  В столицата се състоя творческа среща по случай 75-тата годишнина от рождението на композитора Иван Спасов – дългогодишен ректор на пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.  
В/Р  
Тема: 75 години от рождението на проф. Иван Спасов
  Атмосфера – хор момичета По време на срещата професор Георги Кънев представи английското издание на книгата „Клавирната музика на Иван Спасов” от професор Цанка Андреева и доцент Ромео Смилков. Българското й издание бе през 2000-ната година. Синхрон 1 – проф. Цанка Андреева Предговорът е на Киприяна Белеванова Синхрон 2 – проф. Цанка Андреева Идеята на авторите е да съумеят да приближат една съвременна музика към по-широк кръг изпълнители. Книгата е придружена от компактдиск с творби на професор Спасов. Атмосфера – професорът свири 75-тата годишнина от рождението на професор Иван Спасов ще бъде отбелязана и в Пловдив.  
БЛАНК  
  Предаването „Ася в страната на талантите” стана на 9 години. Снощи колеги и приятели на телевизията отпразнуваха деветия рожден ден на предаването.  
В/Р  
Тема: „Ася в страната на талантите на 9 години
  Готов  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. От 19,15 е „Магазин за имоти, пари и идеи”. От 20,50 е Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569647
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930