Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 17:21 - НОВИНИТЕ – 5 декември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
1



Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 5 декември 2009 Събота  
   
  Кое е най-бързото превозно средство в Пловдив – отговорът на експеримента след малко в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 5 декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Истински професионалисти са извършили грабежа от жилището на пловдивския бизнесмен Христо Льочков. Това разкриха наши източници. Бандитите  са измъчвали жертвата си, докато не е разкрила мястото на сейфа в къщата и не го е отворила. Ето и подробностите.  
В/Р  
Тема: Истината за грабежа на „Руски”
  Екипът ни разбра, че тримата мъже са били облечени с полицейски униформи и са носили черни маски на лицата. Проникнали в къщата, след като срязали със специална машинка външната брава на входната врата. Бизнесменът Христо Льочков по това време е гледал телевизия. Нападателите нахлули, завързали го с тиксо и го предупредили, че ако се развика, ще го убият на място. После го мазали с киселина, докато не каже къде е сейфа. Според нашите източници, от касата са задигнати близо 14 хиляди лева, а крадците в униформи мислили, че Льочков има много пари от реституирани земи.  Христо Льочков е уважаван бизнесмен и истински пловдивчанин, работодател и дарител на много хора. Запознати с бизнеса му твърдят, че едва свързва двата края в кризата и не могат да си обяснят нападението. Страшното е, че обирджиите от „Руски” действат професионално и че никой не е застрахован от подобно нападение. Специалисти съветват по-богатите да предприемат допълнителни охранителни мерки.  
БЛАНК  
  Евгения Вангелова има офис, който се намира на метри от къщата на бизнесмена Христо Льочков. Днес тя си спомни, че също е преживяла обир.  
В/Р  
Тема: Евгения Вангелова, синхрон, обир
  Синхрон – Евгения Вангелова  
БЛАНК  
  След дълго прекъсване пловдивчани вече се радват на редовен тролейбусен транспорт. Най-после се реализира поне част от мечтата ни да имаме екологичен превоз. Сега обаче почнаха оплакванията, че новите тролеи всъщност са стари, че са ненужно големи и тромави, че са причина за задръствания, и не на последно място, че са бавни. Направихме един малък експеримент.
В/Р  
Тема: Кой ще пристигне пръв?
1.Наш екип застана на спирката пред блок 1 в Тракия и проследи движението на тролей, автобуси и маршрутки. И трите превозни средства се движеха по график, ние записвахме часа на минаването през тази спирка. 2. Втори екип застана на спирката срещу централна гара, за да запише през какъв интервал ще пристигнат същите превозни средства. Ето какви са резултатите от надбягването: /СТОПКАДРИ НАСЪОТВЕНТИЕ МПС С ИЗПИСВАНЕ НАРЕЗУЛТАТА/ Най-бърза беше нашата кола, която пристигна от едната спирка до другата за 9 минути. На второ място се класира автобус 29 -.за 14 минути. Маршрутката остана на трето място с време…17минути…. И накрая – добрият стар тролей , който взе разстоянието за 19минути. И то без да му падат тирантите. Така, уважаеми пловдивчани, очевидно всяко превозно средство си има своите предимства и слабости. Изводите са два - ако много бързаме, тръгваме с личната си кола Ако искаме въздухът в Пловдив да е по-чист – клатушкаме се с тролей. Мераклиите за такъв транспорт обаче, както установи репортерската ни проверка, не са толкова много.
БЛАНК  
Сега поглед към политическите теми в емисията. В предаването „Коритаров онлайн” бившият председател на „Атака” в Пловдив Тодор Христев отново потвърди тезата, че зад преврата в местния парламент преди една година са стояли големи икономически интереси, подплатени с поне един куфар с пари, който обаче е заминал за София. Така всъщност е платено за отстраняването на ГЕРБ от местната власт, а парите са отишли при тогавашния предател, а днес най-близък партньор на ГЕРБ към днешна дата – Волен Сидеров. Има основания да се смята, че Бойко Борисов вече е „простил” и на бизнесмените, платили преврата срещу неговите хора в Пловдив.  
В/Р  
Тема: коритаров-христев
  Готов  
БЛАНК  
След като преди седмица Славчо Атанасов бе лансиран като кандидат за президент, подкрепян от Георги Първанов, сега пловдивският кмет се спряга за потенциален лидер на нов политически проект. Днес вестник „Капитал" коментира вероятността за създаване на нова коалиция с националистичен привкус, която да заеме освободеното от обезличаващата се АТАКА място. Евентуалните участници в новия проект са -цитираме: „…бившите коалиционни партньори на Сидеров от предишния парламент - партия "Защита", отцепилите се от ВМРО и Красимир Каракачанов партийни структури, след злополучния конгрес на организацията миналия месец, социалдемократите на Георги Анастасов, бившият депутат от "Атака" и лидер на партия "Свобода" Павел Чернев, няколко професори в лично качество, Сава Гърбузанов от Обединената партия на пенсионерите и още няколко малки националистически формации.” Край на цитата. Новата коалиция ще има зад гърба си отново телевизия СКАТ, а може би и агентът на ДАНС Алексей Петров. За лидери се спрягат имената на  Велизар Енчев и обърнете внимание - на пловдивския кмет Славчо Атанасов.
От публикацията на „Капитал" става ясно, че симпатизантите на Славчо Атанасов са запознати с проекта, но ще дадат по-ясен отговор на отправените покани след като съдът се произнесе по казуса с легитимността на последния конгрес на ВМРО.
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
БЛАНК    
  58-годишен мъж бе намерен убит вчера в землището на село Белозем. Трупът на мъжа е открит от негови близки около 8 и половина сутринта до коритото на река Сребра. Вероятната причина за фаталния край на местния пастир е удушаване. Работата по изясняване подробностите около случая продължава.
БЛАНК  
Освен над хора, насилие има и над животните. По тази причина стартира инициативата "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - Жестокостта към животните е престъпление". Пловдивската телевизия се присъединява към кампанията. Бъди съпричастен и ти.  
В/Р  
Тема: срещу насилието над животни – клип
  Готов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Снощи в район „Тракия” бяха запалени светлините на коледната елха. Дървото е от местността Бяла черква и е подарък на района. То е високо цели 16 метра.  
В/Р  
Тема: Запалиха светлините на елхата в „Тракия”
  Вечнозеленото дърво на тракийци е украсено с много лампички и гирлянди, които също са подарени на районното кметство от спонсори. Церемонията по запалването на коледната елха беше съпроводена с музикална програма, подготвена от децата на "Тракия", които с нетърпение очакваха да грейнат светлинките. Районната администрация беше осигурила много лакомства и бонбони за всички деца, които играха и тичаха около елхата. Коледното дърво ще радва тракийци до Ивановден.  
БЛАНК  
  Утре е Никулден. Как пловдивчани ще посрещнат празника – разберете от следващата анкета.  
В/Р  
Тема: анкета: Как ще празнувате на Никулден?
  Готова
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568876
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930