Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 17:18 - НОВИНИТЕ – 1 декември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2009 18:33


Дежурен редактор: Илиян Велков НОВИНИТЕ – 1 декември 2009 Вторник  
   
  Ивана пристана на Славчо! Подробностите за радостното събитие - веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 1декември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Пловдивският кмет Славчо Атанасов уреди фолк-дивата Ивана да ни пее навръх нова година на площада. Това стана след жестока медийна критика, че за разлика от София, нашата новогодишна нощ се превръща в провинциално мероприятие.  
В/Р  
Тема: Ивана и кметът крият новогодишния й хонорар от данъчните
  Фолк- Любимката на бившият пловдивски кмет Иван Чомаков и на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, Ивана днес само за 30 минути преоткри нов любимец. Само за 30 минути на четири очи с градоначалника Славчо Атанасов, тя се нави да пее в новогодишната нощ на централния площад. Заради проверките в момента, които данъчните правят на естрадните ни звезди, най- скъпата фолк-гърла отказа да каже, за какъв хонорар ще пее Синхрон: Ивана Хонорарът за новогодишното веселие обаче й е простен, тъй като Ивана ще пее блоготворително Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Това ще стане на 21 или 22 декември. Събраните средства  ще се предоставят на дечицата от домовете за сираци. Доволни от днешните договорки на раздяла Славчо Атанасов и Ивана влязоха в интимна прегръдка , придружена от традиционната кметска целувка.  
БЛАНК  
  Снощи в СДС – Пловдив е бил извършен преврат. Снето е политическото довереие от досегашния председател Чавдар Марев.. Било е решено Петър Попов да е новият изпълняващ длъжността Председател на градската структура на синята партия.. Наш репортер научи, че като основна вина на Марев са били посочени проблемите с клубната база и съмнителното  "набиране" на нови членове на партията. Марев обаче отрича обвиненията, той твърди, че през последните месеци оглавяваното от него ръковоство си е свършило добре работата. Според него е бил на лице пълзящ заговор, започнал още със спускането на Димо Гяуров за водач на пловдивската листа на последните парламентарни избори.
"Въпреки преврата - каза пред наш репортер Марев, - оставам седесар. Срещу СДС няма да работя и камък няма да хвърля."
 
бланк  
  Сега към другите новини в емисията. Новото електронното гласуване в новата зала на Общинския съвет крие рискове. Един от тях е, че съветниците ще могат да гласуват с чужд лаптоп. Това потвърди днес шефът на местния парламент Илко Илиев. Тази сутрин той направи обиколка на новата сграда, за да се увери, че всичко е наред. Преди пристигането си обаче, нашата камера улови как старите общинари… не го вдигат… какво – разберете от следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Гласуване с чужд… лаптоп
  Минути преди да пристането Илко Илиев в сградата, старите общинари се опитаха да вдигнат българския трибагреник. Знамето обаче се заплете и на помощ се наложи да дойде младият кметски секретар Борислав Инчев, който успя да го вдигне и да замаже гафа. Обиколката на Илиев започна минути след 10 часа. Той показа фоайето на пърия етаж, където ще бъдат разположени различни археологически елементи. На вторият етаж, където се намира и заседателната зала пък са изложени снимки, на които са запечатани различни моменти от историята на Пловдив. Новата зала в пъти по-модерна от пленарната зала в Народното събрание. Луксът се вижда от вратата. Меки въртящи се столове, хубави лаптопи, а всичко около тях е в масивно дърво. Целият ремонт на сградата е струвал 2 милиона и 100 хиляди лева, като Илко Илиев призна приносът за сегашното състояние на ремонтираната сграда на бившите шефове на Общинския съвет Страшимир Дочков и Йордан Кюмюрджиев. Най-новият момент в работата на съветниците е електронното гласуване. Демонстрация днес направи самият Илиев. Атмосфера Синхрон – Илко Илиев – предс. на ОбС – Пловдив Илко Илиев призна, че някои съветници биха могли да злоупотребят с новата система и да гласуват и с чужд лаптоп. Ще има ли наказания за такива тарикати... Синхрон 2 В новата сграда със собствен кабинет и зала за пресконференции разполага и омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова.       
БЛАНК  
  Първите около 350 тона бали със столичен боклук бяха депонирани днес на сметището в Цалапица. Договорката, която Пловдив има със София, е да приеме 100 хиляди тона столични отпадъци срещу сумата от 26 милиона лева.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Сигнал за бомба блокира работата на служителите на в Регионалния Телевизионен Център в Пловдив за повече от час. Оказа се, че подадената информация за взривно устройства е фалшива.  
В/Р  
Тема: Сигнал за бомба в РТВЦ
  Сигналът за бомбата е получен към 14 часа. Не са се обадили директно на никой от радиотелевизиония център. Думите “в сградат има взивно устройство е получен в ОДП-Пловдив. За 10 минути служителите са пристигнали на място и са отцепили района. 86 души от телевизията са изведени от сградата. Стендап 100 полицаи вслючител и екип на ДОТИ са претърсили сградата на телевизия. Повече от час служителите нямаха достъп до работните си места. След като приключи проверката се оказа, че обаждането е било злоумишлено и взривно устройство не е открито. Улиците бяха отворени за движение. Остават въпросите-кой, какво и защо.  
БЛАНК  
  Пловдив се връща през 90-те години, когато се крадяха чистачки, акумулатори и огледала от автомобилите. Финансовата криза и бедността са причина крадците да посягат и на коли, като в последните 3 месеца рязко се е увеличил броя на задигнатите возила. Вече се крадат не само нови, но и стари. Оказва се , че любимата марка на апашите е “Фолксфаген”  
В/Р  
Тема: „Кой ми открадна чистачките?” по Т.Колев
  Гуми, акумулатори, чистачки, огледала от автомобили са най-крадени в Пловдив в последните 3 месеца. Крадците посягат заради беднотия. Финансовата криза се отразява дори и бранша за крадени коли Синхрон-Валери Баненкин-зам.директор на ОДП-Пловдив “Връщаме се през 90-те години , когато се крадяха подобни вещи”-обявиха от пловдивската полиция. Направен анализ показва, че няма определен час за крадене. Разбиват се постоянно дори и по светло Синхрон –Валери Баненкин-зам.директор на ОДП-Пловдив Старичкият въпрос на Тодор Колев “Кой ми открадна чистачките” вече се задава често в Пловдив. Синхрон-Спас Енев+Синхрон-петър Желев+Сихрон-Стоимен Петров Има и абсурди -сигнал за липсваща кола от човек, прекалил с алкохола.На другия ден автомобил им се намира, но той също попада в графата “откраднати”     
БЛАНК  
  За нарушения на работата по заявителския материал за престъпления от общ характер с порицание са наказани трима служители на РУ-Асеновград, включително и началникът на управлението. Мъмрене са получили за подобни нарушения четирима служители на РУ-Стамболийски, между които и директора на управлението-каза началника на ОДП-Пловдив Тодор Чонов.  
В/Р  
Тема: Наказват полицаи
  В 3-то полицейско управление също са наказани двама служители, в Пето в Тракия има втора проверка. В 6-то вече е уволнен шофиралият с алкохол Ерелийски, а колегата му е процедура на уволнение. Разследва се и какво е правил джипа на директора на СПООР Повел Костадинов на мястото на двойното убийство на понтона край Въча Синхрон 1-Тодор Чонов-директор на ОДП-Пловдив За идващите празници е направена организация като полицай ще бъдат разположени в магазини и молове тъй като тогава се увеличават джебчиите. За крадящите ще следят и цивилни полицаи.   
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Израелската фирма ЕГГЕД, която иска да вземе 16 транспортни линии в града, днес впрегна посланика на Израел да лобира за нея пред кмета Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Посланик лобира за конкурс
  През март догодина изтича договора на „Градски транспорт” и „Хеброс бус” за обслужването на 16 транспортни линии в Пловдив. От сега общината стяга новия конкурс. Част от условията са следните Синхрон: Александър Константинов- зам.-кмет на Пловдив Има още 13 критерии за оценяване на участниците в конкурса. Най- старите рейсове, с които участниците трябва да обслужват линиите, трябва да са на не по-малко от 6 години и за отговарят на европейските изисквания за екология. Една от фирмите, които заявиха желание за 16-те линии е израелската ЕГГЕД. Днес техни представители докараха посланика да лобира за тях. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив. Условията на конкурса трябва да се приемат от местния парламент на сесия, която ще се проведе на 17 декември.  
БЛАНК  
  “Южен” е най-социалният район на Пловдив. Това каза днес районният кмет Александър Колев по време на откриването на шестия пункт за бебешка храна в квартала.  
В/Р  
Тема: Нова млечна кухня в “Южен”
  За първи път се открива пункт за бебешка храна в източната част на Кичука. Намира се на мястото на старата детска градина “Албена”. Ремонтът е струвал 4000 лева. Не са назначавани нови служители, а е оптимизиран наличният персонал. Синхрон 1 – Александър Колев – кмет на район “Южен” 100 майки вече са закупили купони и срещу левче на ден децата им ще ядат супа, основно ястие и десерт. Менюто в деня на откриването включваше спаначена супа, свинско с грах и моркови и мляко с грис. 550 млади семейства вече се възползват от услугите на детските кухни в района. Нерядко в доставката на храна за наследника са впрегнати и баби и дядовци, които гордо разнасят специалните чантички с картинки от Мечо Пух. Постепенно “Южен” се превръща в най-социалния квартал на Пловдив според Александър Колев Синхрон 2 – Александър Колев – кмет на район “Южен” Районната администрация смята да разкрие пунктове за бебешка храна и в Беломорски и Остромила.
БЛАНК  
  Явно администрацията на район “Южен” сериозно се е заела да превърне Кичук Париж в най-развития в социално отношение квартал в Пловдив. Днес кметът Александър Колев откри и трапезария за социално слаби.  
В/Р  
Тема: Социална трапезария в “Южен”
130 социално-слаби кичукпарижани ще могат да обядват топла супа през зимата. Срещу договор за по-нисък наем за ползване на общинско помещение, собственик на химическо чистене е поел ангажимента да изхранва хората през зимните месеци. Синхрон 4 – Александър Колев – кмет на район “Южен” Тук ще се хранят пенсионери с пенсия до 250 лева, родители на деца с увреждания, фронтоваци и други с хора с ниски доходи. Споделят, че ги е срам и се чувстват унизени, че с по 40 години трудов стаж са докарани до тук. Други пък си искат обратно дискриминационния ергенски данък. Синхрон 3 – бабичка На 15-ти декември отварят врати общинските социални трапезарии в Механотехникума и в училище “Константин Кирил Философ”. Така в “Южен” ще се грижата за 480 бедни пловдивчани през зимата.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Все още се разследват причините за инцидента в землището на село Кадиево след като Локомотив-електровоз се запали в движение в междугарието Стамболийски - Тодор Каблешков. Първоночалната версия засега е техническа повреда. Припомняме, че няма пострадали след като машинистът е спрял експресно влака и с пожарогасители е започнало гасенето  
В/Р  
Тема: Пожар във влака Стамболийски-Тодор каблешков
  Огледът на влака, който се запали по линията Стамболийски-Тодор Каблешков установява, че пожарът е възникнал поради техническа повреда. Пострадали пътници са преместени, а след потушаването на пожара хората са транспортирани с друг локомотив. Синхрон-Румен Стоенчев-„Пожарна безопасност и спасяване”-Пловдив Машинистът е предотвратил по-голям инцидент след като е започнал гасене с пожарогасители. Днес на локомотива ще бъде извършен допълнителен оглед. Няма нанесени щети на контактната мрежа, железния път и пътническите вагони.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Хората по цял свят днес си спомнят за жертвите на СПИН. Както всяка година и днес доброволци от Червения кръст отчитаха мероприятие, раздавайки лентички за солидарност и презервативи за безопасен секс        .
В/Р  
Тема: Световен ден за борба със СПИН
  Анкета – готова  
БЛАНК  
    Тази вечер на площад „Стефан Стамболов” бяха запалени светлинките на коледната елха. Вижте каква беше атмосферата в центъра.  
В/Р  
Тема: елха
  Готова  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569508
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
В/Р
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930