Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 17:17 - НОВИНИТЕ – 30ноември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2009 17:48


НОВИНИТЕ – 30ноември 2009 Понеделник  
   
  Нов хипермаркет тормози цял квартал. Подробностите веднага.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 30 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдивчани пропищяха от новата „Билла”. В редакцията на Пловдивската телевизия се получиха десетки сигнали на зрители, които не могат да спят заради шума от склада на новооткрития хипермаркет на „Цариградско шосе”.
В/Р  
Тема: Граждани пропищяха от новата „Билла”
Зрителите ни обясниха, че последните дни преди откриването се е работило до късно през нощта. И след откриването обаче тормозът с шума е продължил. През нощта пристигат товарни камиони и разтоварват на недопустимо близко разстояние от балконите на околните блокове. Така шумът не дава възможност на хората да спят. Една от потърпевшите е баба Пена. Има и други нейни съседи, които нямат мира от новоткрития хипермаркет. Анкета Според администрацията на район „Източен”, разрешение за поредния строеж в гъстонаселен район е дал предишния кмет. Заместник-кметът на „Източен” Златин Велев се ангажира да провери всеки постъпил от гражданите сигнал. Той уточни, че от първи декември влиза в сила зимното работно време и би трябвало магазинът да не работи след 22 часа. Синхрон – Златин Велев - зам.-кмет на „Източен” Припомняме, че Билла -та отвъд Бетонния мост цъфна на място, отредено за южната тангента на Пловдив и изменението на плана стана напук на всякакви закони. Още витаят съмнения за дадени подкупи на отговорни общински служители. В цял свят подобен род магазини се строят в покрайнините на градовете, а не под балконите на хората. Да не говорим, че в случая става дума и за грозни тенекиени бараки, които едва ли разкрасяват Пловдив.
КАШ Новини от Общината
БЛАНК    
„Капана” няма да бъде затворен за движение толкова скоро, колкото му се иска на главния еколог „Христо Минков”. Това каза днес заместник-кметът по обществения ред и сигурността Руси Панчев. Освен това в Община Пловдив е получено възражение от търговците в района.
В/Р  
Тема: Р.Панчев :„Няма да затварят Капана скоро”
  Възражението против обявеното от Христо Минков затваряне на „Капана” е подписано от близо 200 собственици и наематели на търговци обекти в района. Руси Панчев каза, че ще се търсят разумни компромиси да се регулира движението Сихрон 1-Руси Панчев-зам.кмет на Пловдив Панчев разбира , че проблема с паркирането е огромен и обяви, че се търсят решения. Какви не е ясно. А отговора на въпроса на пловдивската телевизия защо не се търсят парите от министър Росен Плевнелиев за многоетажни паркинги беше меко казан некомпетентен Синхрон-Руси + Р.Плевнелиев-министър на регионалното развитие От реакцията можем да съдим или, че Панчев не знаеше за тези пари, или че пловдивчани не трябва да знаят какво се случва в града. Иначе мислили за проблема…как ли точно?    
БЛАНК  
  Парите по проекта „Красива България”, с който се ремонтират обществени обекти не са преведени в Община Пловдив и няма как да се плати на фирмата изпълнител. Днес стана ясно, че заместник-кметът по европейска политика Ганчо Колаксъзов ги търси с писмо от социалния министър Тотю Младенов.  
В/Р  
Тема:Няма пари за „Красива България”,има за технологичен парк
  Асансьорите на онкодиспансера са почти готови.парите от общината и от ръководството на здравното заведение са преведени, няма ги от „Красива България”-каза Колаксъзов. Същото е и с спортната зала в район „Южен” и с дома за сираци „Мария Луиза”. Какви са причините за забавянето –пита в писмото до социалния министър Колаксъзов Синхрон-Ганчо Колаксъзов-зам.кмет на Пловдив Иначе Пловдив може и да има технологичен парк. Като в изграждането му дори могат да се включат от италианския град Триест след като делегация е проявила интерес Синхрон-пак той Все пак обаче проекта засега е на ниво-втора работна среща.  
БЛАНК  
  Мнозинството от местните парламентаристи днес преминаха курс по обучение за електронно управление. От четвъртък, когато Общинският съвет ще заседава в нова сграда, хартиения носител отива в миналото.  
В/Р  
Тема: Обучават съветници на електронно управление
  Настроението сред съветниците в новата зала за заседания на местния парламент , днес беше като преди първия учебен звънец. Въпреки това никой от присъстващите не роптаеше, напротив… Синхрон: Сузана Николова- ГЕРБ Ангел Петров- БСП Ведомственото барче пък е поверено на общинско предприятие „Общински пазари” Синхрон: Кристина Йончева- управител на „Общински пазари Най- напрегнат преди първото заседание в в новата сграда на Общинския съвет, днес беше председателя на местния парламент Илко Илиев. Синхрон: Илко Илиев- председател на ОбС-Пловдив Дядо Николай ще освети новата сграда в четвъртък.
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
БЛАНК    
  Академичният квартал, където са сградите на Пловдивския и Техническия университет, май се оказа най-бандитския район в Пловдив. Или поне в центъра му. Не минава и седмица, в която да не получим оттам сигнал за някакъв проблем.
В/Р  
Тема: Помляха витрина до Техническия
Този път нашите зрители ни сигнализираха за вандалски акт на улица “Цанко Дюстабанов” номер 15. През нощта е била счупено стъклото на магазин за GSM-и и компютърни части и аксесоари. Цялата витрина на магазинчето е помляна. Собствениците обаче явно са предвидливи хора и разумно са се застраховали с охрана от СОТ. Това ли обаче е начинът да опазиш магазина, офиса или дома си … Или е по-добре да има закони, ред и работещи служби, бандитите да са в затвора, а нехранимайковците като тези, които най-вероятно са счупили стъклото на магазина, да не смеят дори и на ум да си помислят за подобни действия… Защото ще ги е страх от последствията.
БЛАНК  
С надписи „Алах е гей”, „Алах стига досаждай” и пречупени кръстове осъмна тази сутрин джамията в центъра на Пловдив. Любителски кадри от мястото на вандалския акт ни изпрати нашият зрител Петър Петров.
В/Р  
Тема: Вандали нашариха джамията
  Готов  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Архитектите, работили по реставрацията на Античния театър, на римския стадион, Одеона и редица възрожденски къщи в Стария Пловдив, представиха днес проект за разкриването на форума на античния Филипопол, който се намира под Централна поща.  
В/Р  
Тема: Да покажем форума на античния Филипопол
  Сърцето на всеки древен град е неговият централен площад, наречен форум. Форумът на античния Филипопол е разкрит при строежа на пощата през седемдесетте. Това е най-големият форумен комплекс, откриван в България. Тогава директно през крепостната стена е прокарана улица “Гладстон”. Основите на величествените мраморни колони, опасващи тържището, могат да се видят и днес в автентичния си вид. Идейният проект на архитектите Румяна Пройкова, Вера Коларова и Виолета Раева предлага да се реставрират разкопаните части северно и югоизточно от Пощата, а западната – към градината да се разкрие, като се възстановят 12-метровите колони и се покажат магазинчетата под тях. Като това няма да отнеме от пешеходната част. Синхрон 2 – арх. Румяна Пройкова Архитектите осъзнават мащабността на проекта, но напомниха, че има европейски фондове за културно-историческо наследство, които у нас са абсолютно пренебрегвани. В процеса на разработката на проекта те установяват, че форумът на Филипопол много прилича на Солунския. Какво правят там Общината и гръцката държава: Синхрон 1 – арх. Румяна Пройкова А какво се прави в Пловдив – през септември 2003-та година общинският съвет продава безценната археология пред Пощата като празно дворно място. През февруари Върховният касационен съд трябва да се произнесе по законността на това решение. Така е, казал го е още Алеко Константинов – разни хора, разни идеали…  
БЛАНК  
  Освен за проститутките, Пазарджишко шосе се оказа и рай за търговците на домашен алкохол. Опиянени от всенародната любов, благодарение на която производството на ракия и вино бе официално обявено за национална гордост, те вече не крият своята стока.  
В/Р  
Тема: Разкрихме още едно място на незаконна търговия
  Припомняме, че миналата седмица ви показахме как на   Събота пазара редом с плодовете и зелечуците се продава роден домашен алкохол. ЛЮБЕЗНИ ТЪРГОВЦИ организират без никакво притеснение публични дегустации на напитки с неясно съдържание и произход. За плащане на данъци и акцизи – да не говорим Днес установихме, че търговията с домашно произведени напитки в още по-големи размери цъфти на  Пазарджишко шосе. Стендъп Всъщност всеки от нас, ако помисли, би се досетил за причините, поради които търговците на незаконния алкохол бягат от нашата камера. Остава въпросът – какво ще направят данъчните, след като им показахме поредното място на незаконна търговия…  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
      Такива бяха новините от първия работен ден на седмицата. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Тази вечер са вашите 60 минути. От 19,15 е спортното предаване 1 х 2. Гост ще бъде спортно-техническия директор на Ботев Пловдив Малу Мпасинкату. От 20,50 е Дух и тяло с Маг Малина. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569071
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930